|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Černošická švestka, 17:50  Černošická u mě nic moc, pane Waltře. Zůstává kyselejší a jde špatně od pecky. Zřejmě příliš mnoho plodů na roubu. Když už něco okousávat od pecky, tak je zajímavá ta Crvená ranka. |  | Meruňky 2025, 15:35  Pane Waltře, vždyť už víte sám, jak to je. Kdysi, když jsem slyšel důchodce, jak si vždycky říkali větu: "Hlavně to zdravíčko," tak jsem si myslel, že nemají nic lepšího na práci, než hekat. Teď vidím, že měli pravdu. Najednou jste mimo hru a někdy k... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 14:22  Polovina jich byla shnilých, polovina na omak povolila a nějaké jsou ještě tvrdé. Minulý rok jich poměrně dost přežilo mrazy, ale shnily ještě nezralé a to komplet. |  | Mantet, 12:36  U mě nic výstavního, ale toto ovoce patří k nejchutnějším letním plodům vůbec. |  | Broskvoně 2025, 12:09  Takových Sunhavenů bych se chtěl jednou taky dočkat, Martine. Stačily by klidně jen tři čtyři plody na ochutnání. |  | Meruňky 2025, 10:04  Ty na mě moc spěcháš, Marku. Letos je to šílené. Jedno ovoce zraje přes druhé, nálety včel, hniloba. Strupovitost vem čert, ale jsem rád, že některé sorty nebyly protrhané, alespoň se zrání zpožďuje. Nevím, jak kde, ale tady prší minimálně a pro mě... celý příspěvek > |  | Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 7:25  Zdravím, Milane, do Ústí nad Labem. Prozatím pouze odstraňuju spodní listy, ale kupodivu se situace nezhoršuje. Tmavé skvrny na stoncích (Didymella lycopersici) jsem zatím nikde neviděl, tak jako v minulých letech na Golldkrone. Návrat k Mandatu si... celý příspěvek > |  | Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 28.7.2025  Nepřicházím s ničím novým, přesto musím konstatovat, že prozatím nejkvalitnější švestky letošního roku přinesly rouby Chrudimské, překvapivě vybarvené už minulý týden. Má zrát 35 dní před Domácí švestkou. Původní název zní:
VAŇKOVA ÚRODNÁ RANÁ... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 24.7.2025 To by mohl být právě Opál, pokud to není nějaká stará odrůda. Opál je podobně žluto červeno fialový |  | Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 24.7.2025 ...Práve som si dal zdravú večeru, dnes som nepil a nikdy som nefajčil. Či v tej "zdravej" večeri boli rezidua glyfosátu, to NEVIEM. Kto si je istý a vie, resp. mu glyfosátik v potrave/vode vôbec neprekáža, tomu nezostáva než popriať dobrú chuť.... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy slivoní, 24.7.2025  Pane s tím Opálem versus Malvazinkou. Já mám na stromku Malvazinky jeden plod a není zralý, stále žlutozelený. Měla by to být Malvazinka. Vyfotil jsem znovu Černošickou, kterou tady rozšiřuje pan Walter a patřila kdysi k předním tržním odrůdám.... celý příspěvek > |  | Fortune, 24.7.2025  Pro super pěstitele FORTUNE pana MH. Martine, podívej, jak plodí Fortune u mě. |  | Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 24.7.2025 Na plodech rajčat zatím nic nevidím, Miloši, viz. odkaz na Agromanuálu. Doporučují i Ridomild Gold a toho mám dost.
https://www.agromanual.cz/cz/atlas/choroby/choroba/alternariova-skvrnitost-rajcete |  | Nejranější odrůdy slivoní, 24.7.2025  Zkoušej, Milane. Já zase zkouším staré prvorepublikové švestky. Prosím tě, jaký smysl má pěstování té Crvené ranky? Jen na pálení? Šarku sice nemá žádnou, roste silně a zdravě, ale plod se musí v puse cumlat kolem pecky jako bombón. To není úplně... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 24.7.2025  Bergerony mám ještě nezralé, u mě musí být zcela měkké, padané, aby byly i sladší. Zralý je už částečně Harogem. To je výrazná meruňková chuťovka. Pár strupů a sazí mně nevadí. San Castrese je fakt lahodné, ale jinak nejsou moc pevné na jiné účely... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|