|
Sklizeň révy 2013, 20.10.2013  Dnes jsem sklidil poslední zbytky Talismanu a Pannonie, AT-6-3-sk letos nedozrál (je jedlý ale trpký), zobat se dá ještě nějaká ta bobule Kodrjanky, největším držákem je opět Ustojčivyj Dokučeavoj. |
 |
Melounoviště 2013, 20.10.2013  Další Charlestonek a dnes sklizený poslední Podarok Severu s foliáku, obě odrůdy trochu méně sladké ale výborné. Podarok při utržení praskl a doslova se rozskočil.
|
 |
|
 |
Burčák z vína - jak na to?, 20.10.2013 Při 15l moštu a sladkosti 10 st. jsem dával 2,25 kg cukru (krystal ). |
 |
Black Magic, 14.10.2013 Jen podvodníci používají stejné snímky pro označení různých odrůd. Asi předpokládají že jsou zákazníci tak blbí a nepoznají stranově převrácené obrázky. Co říci na takovou firmu? |
 |
Sklizeň révy 2013, 13.10.2013  Dozrál Original, měl jen první čtyři menší ukázkové střapce ale jsou na jídlo vynikající. Pokud by bylo více slunce tak se bobule i lépe vybarví, každopádně jsem s touto odrůdou nadmíru spokojen. Jeho odolnost proti chorobám i praskání bobulí je... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2013, 12.10.2013  Charleston Gray dnes načatý, odhaduji ho na 8-9 kg, výborný, sladký a křupavý meloun. |
 |
Česnek z hypermarketu k sázení?, 11.10.2013 Sondoval jsem tady u nás dole v Seva i v Moravoseedu a nakonec zakoupil paličák Dukát, cena byla 190,- /kg bez DPH. Valtickán Seva má víceméně sadbu jen francouzských česneků. Letos určitě není problém zakoupit kvalitní a ověřenoý sadbový česnek.
|
 |
Burčák z vína - jak na to?, 9.10.2013 Druhák neboli kvasničák, oblíbené to sladké pití cykloturistů . |
 |
Roundup, 8.10.2013 MONSATO - necenzurovaný příběh skutečného ďábla
Jak tak jezdím denně krajinou okolo Pálavy, tak vidím jak jsou sklizená pole, lépe řečeno to co na nich nyní vyrůstá, žlutá od postřiků, ptám se proč??? |
 |
Množení vinné révy, 5.10.2013 Narazil jsem na tohle video kde je krásně vidět princip zakořeňování se spodním ohřevem. Použíty jsou vlhké piliny, žárovka, termostat a nějaké diody které omezují napájení žárovky. Zajímavé je že nezakrývá a nechává proudit vzduch, každopádně se asi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak vyhlíží úroda 2013, 5.10.2013 Pěstuji na jihu Jižní Moravy, ale abych pravdu řekl tak taková výrazná líčka se mi moc nelíbí, zvláště na Granny S. Tahle odrůda asi vyžaduje hodně tepla ale když vidím v krámech tato jablka krásně zelená (to je barva která mě na nich uchvátila), tak... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 3.10.2013  Mráz musel být asi silnější, řádil i ve skleníku a foliáku. Vpravo nahoře na snímku je Bejbino ze kterého se ještě dalo něco sklidit, po dnešku je i ono kaput. Ostatní rostliny čekají na likvidaci již delší dobu. |
 |
Choroba rajčete, 3.10.2013 Vlhko? |
 |
Choroba rajčete, 3.10.2013 Já osobně jsem se setkal s tím, že malé byly jen některé plody ve vijanech. Pokud všechny, tak špatné osivo? |
 |
Choroba rajčete, 3.10.2013 A byly všechny plody takové nebo jen některé? Tipl bych to na špatné opylení a zároveň bych řekl že takové byly jen některé plody. |
 |