|
Příspěvky uživatele - 72.149
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mulčovací drť z listí dubu, 3.9.2012 Já používám listí z dubu pod rhododenrony. Zdá se že jim to dělá dobře.
F.O. |  | Fiskars vs Hultafors, 20.6.2012 Když zase toto vlákno ožilo, připojím ke štípání ještě jednu poznámku. Při štípání je nutné dobře přečíst dřevo a zvolit správný postup. Nemusí to být vždy otázka síly, ale využití struktury dřeva.
F.O. |  |
|  | Dolmar 4510, 17.6.2012 Mám ho a jsem spokojen. Sekám s ním plochy s nálety (střemcha, jasan, bříza), a vysekávám v lese okolo malých stromků, kde je maliní a ostružiní a nálety osiky a p. S trocípým nožem dřevěné výhony do cca 10mm vůbec nevnímáte. Dokoupil jsem strunovou... celý příspěvek > |  | Zkušenosti z řetězovou pilou na akumulátory, 10.6.2012 Nevím, kde jste přišel na rychost řetězu 20m/s. To vám asi řekli na školení HQ, nebo jste si to vymyslel? Z veřejných zdrojů znám údaj 15m/s.
F.O. |  | Má u Vari motor Honda nějakou jasnou výhodu proti dvoutaktu?, 22.5.2012 Ona ta studeň asi není 18m hluboká, ale široká, nebo hladina je v hloubce do 6m.
F.O. |  | Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 3.5.2012 Stando, on ten prvek, tedy imbus šroub je skutečně na nastavení polohy zubu tak, aby byly zuby na obou stranách řetězu nabroušeny stejně dlouhé. Je jedno z jakého důvodu, hlavně při různé šířce vodícího zubu řetězu, která má největší vliv. Já... celý příspěvek > |  | Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 2.5.2012 Ten šroub je na nastavení osy řetězu. T.j. při širším řetězu se povolí, naopak při užším se přitáhne. Já jsem to zde již popsal Já to mám uděláno tak, že jsem na tento šroub dal velkou podložku, ve které mám zapilovány 4 zářezy(mezi 1 a 2.-0,1ot.,... celý příspěvek > |  | Nepodařené uzení, 2.4.2012 Ono to maso bylo prodáno jako čerstvé, ale jeho skutečný stav nebylo možno poznat, jak bylo zabalené. Nikdy předtím se mi to nestalo, takže jsem uvěřil údajům na štítku. Problém je. že tam není datum porážky, ale balení a datum spotřeby. Datum balení... celý příspěvek > |  | Nepodařené uzení, 2.4.2012 Mě se to stalo jednou také. Maso jsem koupil v Makru. Podle údajů na štítku bylo možno zpracovat ještě asi do dalších 5dní. Druhý den, když jsem to rzbalil, bylo jasné, že by tak dlouho nevydrželo Ten den jsem ho měl v teplotě cca 0-1°C. Přestože již... celý příspěvek > |  | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 19.2.2012 Děkuji, MrBig. Já jsem již dříve v tomto vlákně uvedl vámi vyfotografovaný rýč Lux a další. Pak jsem již nepovažoval za potřebné do této diskuze vstoupit, přestože ji celou pročítám. Pořád mi není jasné co je to rýč obyčejný. Je to každý rýč, který... celý příspěvek > |  |
|  | Ručně kované nářadí, 17.2.2012 Juraji,
I já jsem zdědil jednu starou kosu, po tchánovi. Je to stará 90tka, kterou bohužel málo využiji, protože velké plochy sekám sekačkou a na dosekání mám dvě rakušanky 75 a 55. Tu druhou jsem také zdědil. Ta 90 je neskutečně kvalitní ruční... celý příspěvek > |  | Ručně kované nářadí, 17.2.2012 Tady přece nejde o poznání, zda je ocel ze které je vyrobena motyka kalitelná nebo ne. Přece osoba, která s ní pracuje zpravidla není strojař znalý materiálů. Jde o to, jak v praxi plní svůj účel pro který byla vyrobena.
K původnímu dotazu:... celý příspěvek > |  | Ručně kované nářadí, 16.2.2012 To, že je něco rušní práce neznamená, že to je kvalitnější. Vykováním se získá tvar a zhutnění materiálu. Pak následuje tepelné zpracování- kalení a to při ručním zpradování se musí sakra umět, aby byl výsledek zaručen.
Já osobně bych dal... celý příspěvek > |  | Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 5.1.2012 Doplňuji svůj příspěvek: Ve sloupci 4 na krabičce Stihl, který přiložil p. Kohoutek je uveden úhel, kterým se kontroluje, jestli je správně řetěz nabroušen. Já jsem uvedl úhel u RM aPM řetězů 85°, správně má tedy být 75°. Ale to skutečně není... celý příspěvek > |  | Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 4.1.2012 Pane, na krabičce řetězů stihl je napsáno, jak se brousí pilníkem.
Pro tazatele, který i po přečtení ví houby:
Řetezy Stihl. Natočení svorce podle údaje na krabičce, u většiny řetězů 30°, Naklopení kotouče 50°.
U řetězů Oregon to je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|