Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lis na ovoce, 24.12.2012
Měl jsem tento drtič poháněný vrtačkou již od výrobce -konstrrukce válců a hřebů je stejná. Napřed jsem musel ulomit plechové zábrany, které bránily, aby člověk nesáhnul zvrchu do hřžebů, ale taky zpomalovaly drcení. Ani pak jsem nebyl spokojen.... celý příspěvek >
Korková zátka, 24.12.2012
Žádné strachy, slivovice, stejně jako víno budou zrát i v zavoskované lahvi. Kdyby bylo tak snadné vytvořit konzervu, nemuseli bychom kompoty a mošty zavařovat. Stačilo by uzávěr ponořit do vosku.
Oulinská a Zelená - opylení, 23.12.2012
Bude to nějak tak, jak říkáte. Ve starší literatuře se uvádějí dvě Zelené renklódy - Z.r. raná a Z.r. velká. V novější literatuře už se uvádí jen jedna, nejspíš některá z nich..     Rozdíl mezi Oulinskou a Zelenou je patrný,... celý příspěvek >
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 23.12.2012
Že se panu Fialovi podařilo rozproudit diskuzi konečně na ovocné téma, je dobře a za to mu budiž dík. Je dobré poznávat nové. S rozumem ovšem.     Český (a slovenský) národ prostě prahne po novinkách. A tak mnozí, jak to uvidí,... celý příspěvek >
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 23.12.2012
Květy jsou velmi odolné vůči mrazu  - určitě ano,  vůči mrazům, které každoročně uhodí v Kalifornii.     Jistě stojí za to vyzkoušet veškeré novinky v našich podmínkách a ty které se osvědčí, dál rozšiřovat. Ale k... celý příspěvek >
Krtci, hraboši, hryzci - co vlastně dělají v zimě?, 22.12.2012
Myslím si, že pokud bylo u zhroucených hrabošů zjištěna hypoglykemie, nedá se tak jednoznačně tvrdit, že "V žádném případě tento fakt nemůže být chápán jako úbytek živočichů následkem snížené nabídky potravy, nebo životního prostoru..." Spíš opak... celý příspěvek >
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 22.12.2012
Můžete uvést, co jsou to klimatické zóny 5-9? Pokud by ty kříženci vyžadovaly pro dobrou kvalitu plodů podnebí Kalifornie, pak je to jen pěkné počtení. Taky by mě zajímala míra tolerance Pluotů k šarce
Krtci, hraboši, hryzci - co vlastně dělají v zimě?, 21.12.2012
Ano, citaci jsem uvedl, aspoň je vidět, že jsem si to nevymyslel. O neúčelnosti zimního hubení   tam zmínka není, ale z uvedeného  to vcelku jasně vyplývá. Navíc nás to učili již na střední škole, včetně teorie o té samoregulaci... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 16.12.2012
Používám Ezidri ten výkonnější typ (5plat + 5 dokoupených). Vyplatí se dát na každé plato síťku na sypké potraviny, usušené plody se lépe vysypávají a nelepí se na mřížku.    Švestky jsem vždy před sušením vypeckovával. Celé plody by se... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 15.12.2012
Mohu potvrdit, Ezidri je suverénně nejlepší sušička. Pro sušení ovoce má dvě, vcelku zanedbatelné nevýhody. Plata jsou poměrně nízká, takže se do nich nevejdou osminky jablek nastojato, jako např. do sušičky Bielmeier (ABC).  Jádrové ovoce proto... celý příspěvek >
Kotel Medienka, 15.12.2012
Do nových elektrických kotlů už Medienka montuje termostat, takže eletřinu není třeba vypínat. Kotel funguje vcelku dobře, ale má pár nectností. 1. Není izolovaný, takže únik tepla přes železný plášť i měděný klobouk, zejména v zimních měsících je... celý příspěvek >
Jak správně naroubovat třešeň Kordii, 14.12.2012
Pokud se dostanete k řezu roubů v mraze a jindy to nejde, je třeba dát pozor na vylomení křehkých pupenů peckovin a taky nebrat rouby do holé ruky.    Je pravda, že i rouby nařezané těsně před časným jarním roubováním kouplací se ujmou,... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 14.12.2012
Při sušení ovoce je třeba volit takový teplotní režim, aby se plody neroztékaly, ale současně aby nezačaly kvasit nebo plesnivět. V tom jsou nejlepší jablka, zejména kyselejší, která snesou sušení na radiátoru, na slunci i v průvanu. Horší je to se... celý příspěvek >
Rezistentna odroda broskyne?, 9.12.2012
Stejně jako Petr mám zkušenost, že nejlíp se ujímají narašené broskvoně sázené na jaře. To narašení je důkaz, že stromek není uschlý či zmrzlý.
Beforest, 9.12.2012
Nevím, jak stará odrůda Beforest je, ale v dotisku Malé pomologie (Dvořák-Vondráček 1969) je uvedena mezi novými perspektivními odrůdami, zatímco ve starší verzi této knížky (Kohout 1960) ještě uvedena není.    Jako nedostatek odrůdy se... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika