|
Proč mi nechytají víčka?, 15.8.2013 Nevím, jak je to s křivkou, ale konkávní zrcadlo je duté, konvexní vypouklé. Taktéž konkávní a konvexní kleště u bonsajistů nebo konkávní čočka (nejtenší uprostřed) v brýlích pro krátkozraké, konvexní - vypouklá v brýlích pro dalekozraké. A... celý příspěvek > |
 |
Co je to za brouka, 15.8.2013 Myslím, že je to Potemník moučný. Dřevokazný není.
|
 |
|
 |
Malinoostružiník řez, 15.8.2013 Ostružinám je to jedno. Když je opřežete hnod po odplození, zahrada bude vypadat líp
|
 |
Redhaven, 14.8.2013 Zatím jsou RH zelené. Zralá je Krasava, Earliglo, začíná Sunhaven.
|
 |
Plodové myrobalány 2013, 14.8.2013  U nás rostou žilienky takovéto: |
 |
Plodové myrobalány 2013, 14.8.2013 Modré kulaté plody velikosti myrobalánů mívá podnož St. Julien. Ale zdá se mi, že zraje něco později. |
 |
Těchobuzická, 13.8.2013 I když bude, mně nevadí, mám ryngle rád. Navíc to v sudu vhodně doplní Katinku, která má chuť švestky, ale cukru méně. |
 |
Resista nebo Rosela, 13.8.2013 Děkuji za uznání a pochvalu. Od takového odborníka s velmi vyhraněnými názory si jí cením o to více.Téma není moje, byl to již 3. díl o chuti jablek. Texty pod obrázky psali redaktoři, stejně tak (což jsem si při korektuře nevšiml) změnili... celý příspěvek > |
 |
Katinka - termín dozrievania, 13.8.2013 Nemůže to být Malvazinka? Althanky jsou ve zralosti modré (a sladké), Malvazinky i přezrálé červenofialové a s kyselinou. |
 |
Těchobuzická, 13.8.2013  Přestože plody Těchobuzické ještě nejsou zralé, vypadají letos větší než jindy v době sklizně. Po 10 letech (!) strom přinesl první úrodu, za kterou se nemusí stydět |
 |
|
 |
Rumunské švestky, 13.8.2013  Pro Petra a Jelena - našel jsem pár plodů Tulu gras na tažné větévce přeroubovaného stromu. Zralost zatím v nedohlednu |
 |
Rumunské švestky, 13.8.2013  Minerva má některé plody postižené šarkou hodně. Na listech přitom příznaky prakticky nejsou.
|
 |
Tipala, 13.8.2013  Velmi podobně vypadají plody odrůdy Thames cross. Až mám pocit, jestli nejde o jednu a tu samou odrůdu.
|
 |
Rumunské švestky, 13.8.2013  Tegera je v tuto dobu zralá a je velmi dobrá. S Katinkou se to nedá strovnávat. Je mnohem větší (asi jako Č raná) a krásně ojíněná. Podobně dobrá i zbarvená je o něco málo menší Minerva. Těm dvěma v tuto dobu dávám jedna minus (obě mají projevy šarky... celý příspěvek > |
 |
Katinka - termín dozrievania, 13.8.2013 Ono s tou chutí a sladkostí přezrálých plodů to není tak jednoznačné. Kdo vyrostl na pravých domácích švestkách, ví, že čím zralejší byly, tím líp chutnaly a tím byly sladší. Nejlépe až přešly mrazíkem a až se začala scvrkávat slupka u stopky. Přitom... celý příspěvek > |
 |