|
Určení odrůdy jabloně, 17.10.2015 Trošku Fuji (první obrázek), Shalimar??? |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 13.10.2015 Krásné plody... Tak teď jsem tedy opravdu rozerván. Ještě trochu uvažuju o Merkuru. |
 |
|
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 13.10.2015 Dobrá, vysadím. (Předloni jsem zlikvidoval Goldstar, byl díky pihovitosti nepoživatelný. Ale neošetřoval jsem ho vápníkem na list.) |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 13.10.2015 Uvažuji, že bych ho letos vysadil, ale na Bohemii (rodiči) občas pihovitost mám. |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 12.10.2015 Netrpí tato odrůda hořkou pihovitostí (deficit Ca)? |
 |
Česnek 2015, 11.10.2015 Já bych takhle čerstvý kompost nedával, rašelinu ano, je-li to nutné. Sulkou bych namořil přímo stroužky, lignohumátu nevěřím, ledkem bych hnojil jen jednou. Spíš bych použil ten Rovral po Sulce.
Dnes jsem měřil teplotu půdy v deseti cm: +10°C. |
 |
Kterou odrůdu jahod už nechcete ani vidět?, 10.10.2015 U mně v HK je Elsanta propadákem (červená hniloba, roztočík). Docela ušla Karmen, ale dělá džungli. Vloni jsem vysázel Rumbu a jsem spokojen. Pro jistotu jsem ji před výsadbou máčel v Aliette a Sanmite. |
 |
Kyselé odrůdy na štrůdl, 10.10.2015 Já jsem Braeburn vysadil vloni, tak jsem zvědavý. Letos mně poprvé zaplodil Granny Smith, a kam se velikostí hrabou ty z hypermarketu. Bylo teplo, i jsem zavlažoval. Ještě jaká bude chuť. Ale nakonec i Granny Smith by byl dobrý, ostřejší štrůdlák. |
 |
Sklizeň odrůdy Bohemia, 9.10.2015 Mírné mrazíky jablkům nevadí. Gold Bohemii ale mám už sklizenou 14 dnů, postupně jsem ji probíral. A z velké části už i snědenou. |
 |
Kyselé odrůdy na štrůdl, 9.10.2015 V čem je u Braeburnu problém? |
 |
|
 |
Bataty, 8.10.2015 Tak jsem dnes vyryl ten můj batát. Nové hlízy žádné, ale nenašel jsem ani pozůstatky staré hlízy (zítra to ještě v klidu prozkoumám). Výhonky byly jen cca 15 cm vysoké a měly kořínky, tak jsem je nasázel do květináče. V jakých podmínkách přezimují? |
 |
Česnek 2015, 5.10.2015 Já mám letos Karla IV. Nedávno jsem ho namořil v Sulce a před výsadbou ho budu mořit v Rovralu. Sázím po 20. říjnu. Neodkládám výsadbu až těsně před zámraz. Nechce se mně hrabat v zimě a v blátě. Záhon mám připravený už 14 dnů. Přihnojím až brzy na... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Pinova, 2.10.2015 Není na Pinovu letos ještě brzo? Je to pozdní odrůda. Ještě by měla být na stromě.
|
 |
Cydonia oblonga - kdoule, 29.9.2015 Co nejpozději. Letos se jim ani nechce moc žloutnout. Mám jablkovitou. Z auta jsem viděl hruškovitou, ještě zelenější. Ani vosy letos moc neškodí. |
 |
Tůje začínají reznout, 27.9.2015 Vypadají pěkně a nic jim není. Koukněte pár řádků dolů na "Tuje Smaragd". Je podzim. |
 |