Příspěvky uživatele - 38.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení odrůdy jabloně, 17.10.2015
Trošku Fuji (první obrázek), Shalimar???
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 13.10.2015
Krásné plody... Tak teď jsem tedy opravdu rozerván. Ještě trochu uvažuju o Merkuru.
Dobrá, vysadím. (Předloni jsem zlikvidoval Goldstar, byl díky pihovitosti nepoživatelný. Ale neošetřoval jsem ho vápníkem na list.)
Uvažuji, že bych ho letos vysadil, ale na Bohemii (rodiči) občas pihovitost mám.
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 12.10.2015
Netrpí tato odrůda hořkou pihovitostí (deficit Ca)?
Česnek 2015, 11.10.2015
Já bych takhle čerstvý kompost nedával, rašelinu ano, je-li to nutné. Sulkou bych namořil přímo stroužky, lignohumátu nevěřím, ledkem bych hnojil jen jednou. Spíš bych použil ten Rovral po Sulce. Dnes jsem měřil teplotu půdy v deseti cm: +10°C.
Kterou odrůdu jahod už nechcete ani vidět?, 10.10.2015
U mně v HK je Elsanta propadákem (červená hniloba, roztočík). Docela ušla Karmen, ale dělá džungli. Vloni jsem vysázel Rumbu a jsem spokojen. Pro jistotu jsem ji před výsadbou máčel v Aliette a Sanmite.
Kyselé odrůdy na štrůdl, 10.10.2015
Já jsem Braeburn vysadil vloni, tak jsem zvědavý. Letos mně poprvé zaplodil Granny Smith, a kam se velikostí hrabou ty z hypermarketu. Bylo teplo, i jsem zavlažoval. Ještě jaká bude chuť. Ale nakonec i Granny Smith by byl dobrý, ostřejší štrůdlák.
Sklizeň odrůdy Bohemia, 9.10.2015
Mírné mrazíky jablkům nevadí. Gold Bohemii ale mám už sklizenou 14 dnů, postupně jsem ji probíral. A z velké části už i snědenou.
Kyselé odrůdy na štrůdl, 9.10.2015
V čem je u Braeburnu problém?
Bataty, 8.10.2015
Tak jsem dnes vyryl ten můj batát. Nové hlízy žádné, ale nenašel jsem ani pozůstatky staré hlízy (zítra to ještě v klidu prozkoumám). Výhonky byly jen cca 15 cm vysoké a měly kořínky, tak jsem je nasázel do květináče. V jakých podmínkách přezimují?
Česnek 2015, 5.10.2015
Já mám letos Karla IV. Nedávno jsem ho namořil v Sulce a před výsadbou ho budu mořit v Rovralu. Sázím po 20. říjnu. Neodkládám výsadbu až těsně před zámraz. Nechce se mně hrabat v zimě a v blátě. Záhon mám připravený už 14 dnů. Přihnojím až brzy na... celý příspěvek >
Odrůda Pinova, 2.10.2015
Není na Pinovu letos ještě brzo? Je to pozdní odrůda. Ještě by měla být na stromě.
Cydonia oblonga - kdoule, 29.9.2015
Co nejpozději. Letos se jim ani nechce moc žloutnout. Mám jablkovitou. Z auta jsem viděl hruškovitou, ještě zelenější. Ani vosy letos moc neškodí.
Tůje začínají reznout, 27.9.2015
Vypadají pěkně a nic jim není. Koukněte pár řádků dolů na "Tuje Smaragd". Je podzim.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika