|
Jak se jmenuje tato rostlina?, 2.11.2015 Zajímavé je, že patří mezi pryšce. |
 |
Postřik ostružin a angreštu, 1.11.2015 Můžete, ale v tuto dobu to je celkem bez efektu. Na podzim pro broskvoně je vhodnější měď. |
 |
|
 |
Natírání kmenu vápnem, 31.10.2015 No jo, ale Esmeralda ve volném čase bílí i palmy. Asi proto, aby to bylo hezký...
|
 |
Co je to za květinu?, 30.10.2015 Kolopejka.
|
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 28.10.2015 Zdá se mně, že Ariwa bude občas potřebovat vyvázat. Má takové jemné větve. Ale uvidím... |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 28.10.2015 Tak jsem nakonec objednal Admirál i Merkur. Luna letos poprvé zaplodila, nechutnal jsem, plody jsou pěkné, ale takové bledule. Shalimar mám ještě na stromě, teprve se začíná vybarvovat. Také jsem ho ještě nechutnal. A poprvé zaplodila Ariwa - pěkně... celý příspěvek > |
 |
Neznámá odrůda jabloně, 25.10.2015 Připomíná mně Smiřické vzácné... |
 |
Zelerovy list, 24.10.2015 Jednou, dvakrát jsme ho trošku nasušili na zimu do polévky, ale není to stejně ono. Od té doby ho kompostuju. |
 |
Vavřín, bobkový list, 23.10.2015 Tak nevím... Usušil jsem pár listů a vůně téměř žádná, resp. taková lihová, když se čichne do skleničky. Kde se stala chyba. Vavřín to ale snad je. |
 |
Česnek 2015, 20.10.2015 Sulkou, a pak Rovralem. Důležitější je ten Rovral. Samozřejmě nemořený česnek sázet lze, ale je tam určité riziko (houbové choroby stroužku). Dříve se používal k moření Fundazol a Merpan (ten je dostupný stále). |
 |
|
 |
Česnek 2015, 20.10.2015 Velkopěstitelé sází všechny. Já nesázím jen ty mrňky. Už mám nasázeno... |
 |
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 19.10.2015 Mně Golden Delicious plodí střídavě. Letos byla nadůroda a kvalita horší. Protrhával jsem, ale málo, protože ženským se to zdálo hodně. Ale ty s načervenalým líčkem jsou výborné, možná i banánové. Vloni bylo jen asi 15 kg a byly velké i chutné. Letos... celý příspěvek > |
 |
Ptačí zob neviem čo stym, 19.10.2015 Úplně neopadá a navíc houba přezimuje v pupenech i jinde. |
 |
Ptačí zob neviem čo stym, 19.10.2015 To je padlí. Nejvíce napadené větévky ostříhejte. Používají se stejné přípravky jako proti padlí jabloně. Teď bych postříkal přípravky Discus nebo Zato, a pak několikrát během vegetace (začít brzy z jara při rašení). Byl příznivý rok pro padlí. |
 |
Hnojení - velikost plodu, 19.10.2015 Jestli půda nemá málo humusu a je pak hodně utužená (kompost, slamnatý hnůj, sláma, rašelina...). |
 |