|
Dlouhokvetoucí keř, 26.3.2016 Heptakodium. Je docela zajímavé... |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 25.3.2016 Asi je zbytečné zakládat novou diskusi... V HK bude do týdne stádium "myší ouško", takže čas na první ošetření proti strupovitosti. |
 |
|
 |
Ranné rajče, 23.3.2016 Tak jsem dnes rajčata vysel.... |
 |
Postrik proti prezimujicim skudcum, 21.3.2016 Skutečně to vypadá, že Calypso končí. Uvidíme, jak to bude s Mospilanem. |
 |
Zasychaní větviček, 20.3.2016 Může to být tzv. odumírání pupenů broskvoně (Stigmina carpophila). Používají se stejné přípravky jako na kadeřavost. Podzim a předjaří měd´, po vyrašení organické fungicidy. |
 |
Kdy sázet sazečku cibule? Úplný začátečník, 20.3.2016 To je moc hluboko. Má nepatrně koukat. Ale sázet se už dá. Chtěl jsem dnes, ale je tam vítr a zima. Brzy vysázenou sazečku napadá více vrtalka pórová (takové ty zkrabacené listy). Letos poprvé vyzkouším i ze semene. Seje se co nejdříve. |
 |
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 19.3.2016 O borůvkách tam není nic. Dravý roztoč by se měl projevit více až letos, snad je už zabydlený. Na jabloních se svilušky vyskytovaly celkem v normálu a na jahodníku jsem roztočíka nezaznamenal. Ale máčel jsem sazenice v Sanmite. Ostříhané výhony jsem... celý příspěvek > |
 |
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 18.3.2016 Třeba popis chorob a škůdců je velmi dobrý. Chybí tam herbicidy. Nakonec i přípravky jsou s výhradami OK. Vyhozené peníze to nejsou. Internetové vydání (2014) je momentálně nedostupné. |
 |
Kukuřice ze sadby?, 6.3.2016 Kukuřici vysévejte, když u Vás rozkvetou třešně. |
 |
Jahody, 5.3.2016 Přesně tak, jak říká paní Lída. Mně se to ani nelíbí a kontakt plodů s rozpálenou umělou hmotou už vůbec ne. |
 |
|
 |
Jahody, 5.3.2016 Já STOMPuju či SHARPENuju . |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 5.3.2016 Z Agromanuálu mně přišla zpráva, že končí hobby balení Calypso, Delan, Flint Plus, Syllit, Puma Extra a zmenší se balení některých dalších přípravků.... |
 |
Zvlaštny križenec, 3.3.2016 Tzv. chimérické plody. |
 |
Zmáčadlo, 1.3.2016 Rozdíl je v chemickém složení. Mezi jednotlivými Silwet-y ale asi moc rozdíl nebude. Agrovital vytváří dešti odolný film s účinnou látkou na povrchu rostliny. Silwet trochu taky, ale je to hlavně smáčedlo. Čili Agrovital je spíš lepidlo. Používám... celý příspěvek > |
 |
Zčernalé "ohořelé" větve, 29.2.2016 Myslím, že to je nektriová rakovina. Nemusí být jen na řezu. |
 |