|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 7.8.2016 Doporučení je začít s postřiky na konci června, nejpozději na začátku července. Vždy, protože do počasí a jiných faktorů nikdo nevleze. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 7.8.2016 Tak dnes jich bylo 56. Co teď? Ještě jeden (zase poslední) postřik? |  |
|  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 6.8.2016 10 g na 1,5 - 3 l vody na 50 m2 |  | Kumulus + Kuprikol + Silwet, 1.8.2016 Elementární síra s mědí se kombinuje běžně. Kumulus se má přidat do směsi jako poslední. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 31.7.2016 Nestříkám. Jediný stromek (Goldstar), co trpěl nedostkem vápníku, jsem zlikvidoval. Idared, Najdared, Idaredest, Karmína, Shalimar, Luna, Bohemia Gold, Topaz, Granny Smith, Golden Delicious, Zvonkové, Ariwa... tím netrpí. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 31.7.2016 Takže to nebyl poslední postřik. Kolem 27.7. jsem jich ulovil cca 100! Včera postřik Calypsem. Strupovitost, padlí, mšice nejsou, svilušky sem tam..., takže snad už opravdu konec postřikové sezóny v jabloních a hrušních. |  | Rajčata 2016, 26.7.2016 Mandat mě docela zklamal. Chuť jen průměrná. Příští rok ho asi pěstovat nebudu. Dostal jsem dvě sazenice žlutých rajčat, co semínka dávali za nákup v Albertu někdy v zimě. Jsou sice hezká v salátu, ale úplně bez chuti. |  | Je to třešňový nebo višnový list?, 25.7.2016 Spíš višeň... |  | Záměna postřiku, 24.7.2016 Ale pokud EU glyfosát zakáže, tak zákonitě zdraží potraviny. Zemědělci ho budou muset nahradit mechanickou likvidací plevele nebo jinou (dražší) chemií. Spotřebuje se více nafty, strojů, lidí, chemie... Více se bude utužovat půda. Zdraží se krmiva,... celý příspěvek > |  | Cesnek mi nejde jako babicce, 23.7.2016 (Půdní) škraloup. Ztvrdlá vrchní vrstva půdy. Brání pronikání vody a vzduchu do půdy. |  |
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 23.7.2016 V meruňkách to bude obaleč jablečný, ne švestkový. Jinak u mně švestky bez napadení. |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 20.7.2016 Zjara stříkat Kuprikolem je skutečně houby platné a Polyversum je na prd. A ke kořenům vůbec. Pokud nechcete organickou chemii, tak teď stříkněte tím Kuprikolem. Kuprikol se běžně používá v ekologickém zemědělství. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 18.7.2016 Za poslední dny dohromady jen 7. Dnes asi poslední postřik letošní sezóny, a to Reldanem. |  | Poraďte mi prosím s identifikací, 17.7.2016 Slizoplod. Naši zimu nepřežije. Dá se pěstovat jako přenosná rostlina. Musí zimovat při nízkých teplotách a na světle. Podobně jako oleandr. Mám ho z Kréty už mnoho let. Na zeminu nenáročný. |  | Co zasít, nebo zasadit v červenci?, 17.7.2016 Teď jsem vysázel rané modré kedluby z vlastní sadby, budu set ledový salát a vodnici. Za cca 2 - 3 týdny vyseju ozimou cibuli (letos poprvé). Ze sazečky jsem už zkoušel a OK. Když ale bude horko a sucho, tak zelenina stejně moc nejde, i když se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|