|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 14.4.2017 Určitě bych použil oba najednou, když už budu stříkat. Pokryje se strupovitost a padlí zároveň a teploty teď lezou i nad 10°C. |  | Mráz, 13.4.2017 Doufejme. Vloni jsme ale neměli jedinou meruňku, tak letos zkusím vymyslet nějaké vytápění. Stromky mám menší, tak uvažuju, že na ně hodím takovou tu lehkou zakrývací fólii a vytápět budu žehličkami. Mám to vyzkoušeno (i letos) v pařeništi s rajčaty... celý příspěvek > |  |
|  | Postřik na pilatku, 13.4.2017 Takže vlastně je to přibližně tak, tj. 0,012% roztok je těch cca 0,125 kg/ha v 300 - 1000 l vody podle typu aplikačního zařízení (rosič, postřikovač). Pro zahrádkáře jsou použitelnější ta procenta. S Mospilanem mám stejně kladné zkušenosti jakos... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 12.4.2017 Tohle studené a vlhké počasí je pro moniliový úžeh naprosto ideální, takže bych si moc neliboval. Uvidí se v dalších dnech, až se oteplí a letorůstky začnou růst. Denní teploty dosahují alespoň 10 - 12°C, Horizon nebo Talent fungovat budou. Signum... celý příspěvek > |  | Kvitnú jablone, 10.4.2017 V HK jsou jabloně ve stádiu růžového poupěte, hrušně jsou těsně před rozkvětem. Teď se ale ochladí a vývoj zpomalí. Kvetou třešně a broskvoně, rozkvétají švestky. |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2017 Já stříknu zítra odpoledne, v noci má pak začít pršet. Teprve dnes začaly plátky více opadávat (Goldrich a Harlayne). Opět Signum. |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.4.2017 Lze. Začíná se s postřiky těsně před rozkvětem, a pak hned po odkvětu a třetí postřik za 10 dnů. Mělo by to stačit. |  | Postřik na pilatku, 8.4.2017 Mrkněte na stránky Sumiagro na Mospilan. Použití je cca stejné jako u Calypsa. |  | Housenky na ovocném stromě, 6.4.2017 To jsou píďalky, podzimní nebo zhoubná. Obaleči (teď pupenoví) jsou spíš na jabloních. Mospilan, na jabloně i Reldan (Reldan třešně pálí!!!). |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 5.4.2017 Před květem 2 postřiky (myší ouško až růžové poupě) proti padlí a strupovitosti, event. proti savým a žravým škůdcům do prvního přidat insekticid.
Na konci kvetení postřik proti padlí, strupovitosti a pilatce.
Pak každých cca 10 dnů postřik... celý příspěvek > |  |
|  | Jaký je to stromek? (z pecky), 4.4.2017 Mně tohle roste občas pod třešní, tak třeba třešně... |  | Rozkvétání 2017 M+B, 3.4.2017 Je to tak, zvýší se účinek, oddálí rezistnce. Horizon se používá 0,1%, Zato 0,015%. Příklad pro 10 l postřiku: Postřikovač má nádrž 10 l. Naplním ho cca do poloviny vodou a přidám 1,5 g Zata. Zamíchám. Přidám 10 ml Horizonu. Zamíchám. Doplním vodou... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 2.4.2017 Příští týden má poprchávat - dnes jsem ošetřil jádroviny Merpan + Talent + Reldan. Reldan hlavně proti pupenovým obalečům, vloni nadělali na malých stromcích docela paseku, objevil jsem je pozdě. |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 30.3.2017 Zajímavá otázka. Řekl bych, že při dokvétání (druhém postřiku) se zároveň pořídí první postřik na rozkvétajících opožděně. Šittův řez jsem zkoušel, a tak nějak časově to bylo. Ale tenkrát se proti monilii snad ještě šmahem neošetřovalo (na sklonku... celý příspěvek > |  | Exotický strom, 30.3.2017 Některé příbuzné jsou docela hodně jedovaté a rostou i u nás. |  |
 |
|
|
|