Příspěvky uživatele - 208.21

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kanadská borůvka Vaccinium Corybosum, 29.5.2013
Na těch našich návěskách bohužel nic, ani český popis, jen německy, francouzky, polsky, anglicky. Z angličtiny jsem si naštěstí dokázala přeložit.
Prosím o identifikaci rostlin z fotografií, 29.5.2013
Tak to jsem ráda, za zvonek z louky bych 39 kč :-) nedala.. U nás je prodávají paní se zeleninou, na cedulku napíší jen trvalky nebo skalničky a název bohužel neznají. Moc děkuji všem za pomoc při určení.
No ano, rostlinka vypadá stejně :-) jako ta vaše, a když říkáte, že se nazývá Platycodon..tak to bude ono. Ale nejsou to takové ty malé zvonečky, co rostou po loukách, nebo ano?
Děkuji pane Josef, já bych byla za Lewisii ráda, zasadíme do skalky a uvidíme :-). A myslíte ohledně té vyšší rostlinky (připomínající rozchodník), že to bude Platycodon-trvalka takový modrý, růžový nebo bílý zvonek? Mě se to podle vyhledaných... celý příspěvek >
Vyhledala jsem si fotografie lewisie a to je tedy krása, inspirace pro další nákup :-). Ale nemyslím si, že to bude rostlinka z fotografie, má jiné listy, více do špičky, připomíná spíš Aloe, ale ta má na listech takové osténky (nebo jak to napsat).... celý příspěvek >
Prosím o identifikaci rostlin z fotografií, 28.5.2013
Měla by to být prý skalnička, vypadá jako rozchodník, ale nemá dužnaté listy.
Tato rostlinka má takové dužnatější listy.
2,5 letý syn mi asi před týdnem slupnul 2-3 kvítka. Divím se, doma nechce jíst ani jahody..naštěstí mu po kokoříku nic nebylo. Budeme kluka tedy muset více hlídat.
A jejda, takže toto je prý Kokořík mnohokvětý -  Polygonatum multiflorum. Obávala jsem se, jestli není jedovatá, synek mi pár těch kvítků sezobnul... a nyní čtu že ano, je prý příbuzná konvalince, květ je opravdu podobný.
Děkuji moc, hned si jdu o nich něco zjistit. Snad se najde ještě nějaký skalničkář, který rozpozná ty 2 zbývající rostlinky.
Vistárie - zakrslá forma Wisteria Amethyst falls, 28.5.2013
Také jsme ji koupili v Penny, na cedulce jsem se toho moc nedočetla, psaná výška 60 cm, ale ta odpovídala té výšce momentálně zakoupené rostliny. Květ se mi také zdá být bez vůně, pachu. Stále jsem ji nevysadila. nevím, kam ji umístit, stačí běžně... celý příspěvek >
Prosím o identifikaci rostlin z fotografií, 28.5.2013 Obsahuje fotku
Prosím identifikaci - skalnička foto 2
Prosím název - nízká skalnička foto 1
další foto
Co je to prosím za trvalky, skalničky?
Další diskuze:  1112  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz