|
Hybrid švestkomeruňka, 26.7.2014 Pěkné. A to má být co? Dapple? |
 |
Co vaše réva? (2014), 1.7.2014 Tak jenom pro srovnání - právě dokvéta Vostorg muskatnyj, Muromec tipuji zítra první květy. Julian u zdi teprv nesměle začíná nakvétat. Ano, tak moc jsem pozadu ve 450 m. Už jsem ale redukoval laty na Glenoře a Venus.
Mylel jsem si, že počkám s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubovaná rajčata - plíseň bramborová, 20.6.2014 Dobrý den. Můžu se zeptat, jaký efekt má to mléko? |
 |
Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 14.6.2014 Jenom malý, rýpavý, off-topic detail - hlemýžď je Páskovka keřová, ne hlemýžd zahradní. Taky nám lezou na meruňku. |
 |
Co vaše réva? (2014), 10.6.2014 U nás (JČ, 450 m.n.m) podobně - Sommerset u zdi už odkvétá, Romulus se teprv chystá. Na volném prostoru jsou rozkvetu nejblíž Glenora a Venus.
Ostatní jsou ještě trochu dál od kvetení, ale je pravda že proti minulému roku je to pořád... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 27.5.2014 Dobrý den. Tak mě se podařilo naočkovat zelené očko z letošního výhonu kontejnerováného Talismanu na starý dřevitý kmen - právě začalo prorůstat.
Zimní očko z Alladina se nechytlo...
Marek |
 |
Daple dandy pěstování, 18.5.2014 Pravděpodobně by pluot mohly opylovat i myrobalány. Ani ty nikde v okolí nejsou? |
 |
Zřejmě poslední mrazík, 8.5.2014 Záleží na odrůdě- některé jsou plodné i na sekundárních pupenech. |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 28.4.2014 Díky za reakci. Ten kořenový systém je bezpochyby velké plus, jen že to není roubované no. Ale ono v mých 420 m se doufám nemusím révokaza bát, takže je to jedno. Hlavy tlačí nějáké výhony kousek nad zemí, tak to tentokrát nechám a zkusím to... celý příspěvek > |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 26.4.2014 Dobrý den. Měl bych dotaz - máme u jižní zdi 2 asi 20 leté hlavy pravokořenné Chrupky bílé a já bych rád na jejch místo dosadil dvě nové lepší odrůdy. Sazenice už mám připravené, ale ted je mi líto těch starých silných keřů a přemýšlím, jestli bych... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 18.4.2014 Již vytvořené plůdky by místo svěže zelené barvy měly zeleno-hnědou až černou v případě silnějšího mrazu. Dokvítající květ můžete utrhnout a podívat se dovnitř. Když jsou okvětní lístky zhnědlé od mrazu, tak bývá většinou vymalováno. |
 |
Sázení v únoru?, 15.2.2014 Dobrý den. Mám nahrnkovné sazenice révy (zakoupené jako prostokořenné) a bojím se, že v našem teplém domovním sklepě, v této nezimě, začnou sazenice rašit. Myslíte, že je možno sazenice vysadit už ted ven? Děkuji.
Martin K. |
 |
Zuzana, 28.1.2014 * obě rodičovské |
 |
Zuzana, 28.1.2014 Zdravím. Pěstujete/ pěstoval jste někdo také dalšího křížence Zvonkového - Zvošu? Stromek jsem si loni ze zvědavosti pořídil, protože mi obě odrůdy chutnají... |
 |
Množení vinné révy, 26.1.2014 Nie som žiadny pedant, ale teda minimálne interpunkčné znamienka by to chcelo (keď už né pravopis). Toto sa naozaj nedá...
Max |
 |