|
Čím tedy stříkat a kdy?, 26.3.2008 Loni si mé 2 švestky oblíbily mšice.Stříknul jsem to mospilanem(snad to píšu správně).Kmínek jsem obalil muchlapkou ale mravenci obětovali několik desítek svých bližních na most..Hezký večer přeje Pepík. |
 |
Hlíva ústřičná - likvidace pařezů, 26.3.2008 Koncem zimy 2007 jsem kácel stromy-jabloň, třešeň a hrušku.Na jaře jsem navrtal otvory a zastrčil špalíčky se sadbou.vyšly asi 4ks na pařez, zdálo se mi to málo. V létě mi známý přivezl sadbu hlívy, šlo u nějaké plevy prorostlé podhoubím, snad z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kamčatská borůvka - lonicera, 26.3.2008 Zimolez mám na zahradě 7-8let.Objednával jsem je v zahradnictví Chovanec.Nedávám jim žádnou přehnanou péči, čas od času je zaliju.Plody nejsou tak výstavní jako na některých fotkách.Ale plodí pravidelně a je to milé si koncem května utrhnout na... celý příspěvek > |
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 25.3.2008 Několikrát zde byly probrány výhody/nevýhody pálení z myrobalánu.Výhodu bych viděl v tom že se jedná o křoví.Když plody uzrají je snadné dát pod keř plachtu a několika údery klackem sklidit úrodu.Mlátit do švestky s kterou se piplám, to bych si asi... celý příspěvek > |
 |
Stříhání broskvoní v únoru?, 25.3.2008 Nechci vnášet zmatek ale pod pojmem dlouhý řez si představuju naopak řez při kterém odstřihnu většinu větve.Mám větve kosterní, pak polokosterní a na nich plodné.Z těch plodných na jaře ponechám první silný výhon u polokosterní větve a zbytek... celý příspěvek > |
 |
jaká odruda na vysočinu pro nadmořskou výšku 613, 25.3.2008 Mám zahradu ve výšce 400m.Je v souvislé zástavbě a tak si nemohu vybírat ani tvar (úzký obdélník) ani stavby v sousedství.Broskvoně (RH a Luna) mám vysazeny tak, že jsou zdmi chráněny od jihu.Jiné místo jsem neměl.Mám je tudíž chráněny před sluncem v... celý příspěvek > |
 |
Roubování třešně, 25.3.2008 Já taky ne.V této diskusi se zabýváme velikostí ponechaného čípku, průměry roubovaných větví, průchodem mízy přes větve, kvalitními vosky atd.Nikoho nenabádám k tomuto způsobu "řezu"!!!Odolnost a životaschopnost této třešně, to jak... celý příspěvek > |
 |
redwin, 25.3.2008 Máte zkušenosti s touto odrůdou? Dá se sehnat? Zajímá mně její brzká doba zrání. V zahradnictvích (plzeňsko), které jsem navštívil jsem ji neviděl. Pepík |
 |
Odolné odrůdy révy - kde koupit?, 25.3.2008 Omlouvám se za zpoždění.Jak Vostorg tak Prim mi plodily.Vostorg mi poničila černá skvrnitost, kterou jsem si zavlekl do záhonu se zemí, pořád jsem se zaobíral zkroucenými listy a přehlédl jsem černé ranky na dřevě.S plodností jsem spokojen, Prim... celý příspěvek > |
 |
Roubování třešně, 24.3.2008 Viděl jsem na vlastní oči "řez"provedený tak, že dotyčný vzal motorovou pilu a ve výši kam dosáhl třešeň,cca 40-50let, zarovnal.Pahýly měly i přes 20cm v průměru.Po více jak 5 letech je na stromě opět koruna okolo 5m průměru a strom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
meruňky z Francie, 3.3.2008 Na trhu se objevují meruňky z Francie, mají ve jménu registrační značku (Kioto, Pinkcot). Mají být odolnější vůči mrazu. Máte někdo již zkušenosti s pěstováním v horších podmínkách. Děkuji. Pepík |
 |
správný výběr, 3.3.2008 Prohlédněte si pomologický atlas a u popisu odrůd se zaměřte na poznámku - vhodná pro pěstování v okrajových oblastech. Mělo by to být bez problémů. Pepík |
 |
Odolné odrůdy révy - kde koupit?, 3.3.2008 Mám odrůdy Prim, Vostorg, Kodrianka, nyní jsem vysadil Krystal. Jsem spokojen. Krystal jsem sehnal na drozdin.cz. Mají tam i jiné. Nevím, jestli to není nepovolená reklama?!?!?! Zdraví Pepík |
 |
Řez vína, 2.3.2008 Nejsem odborník na řez révy, mám několik hlav stolních odrůd.Myslím si že na podzim keř uloží do kořenů výživu na růst v příštím roce úměrnou velikosti keře.Když při řezu necháme na keři několik pahýlů,tak ten tlak mízy pro celý keř těmito... celý příspěvek > |
 |
Roubování třešně, 2.3.2008 Na začátku této diskuse byl můj dotaz.Děkuji Vám za odpovědi.Po 20.lednu, po přejití mrazů jsem odřízl rouby na dvou chrupkách v okolí,odrůdy neznám.Rouby jsem da do ledničky.Při hezkém počasí jsem 24.února zkusil roubovat.Nakonec jsem zvolil... celý příspěvek > |
 |