|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slivka - vychovny rez, 7.11.2012 Mělo by se docílit rovného kmene.Tím je řečeno skoro vše podstatné.To znamená vyměnit kůl za vyšší, a pomocí podpěr ze dřeva, nebo jiného elastického mat.vymezit potřebnou vzdálenost od kůlu, nebo naopak přitáhnout provázkem, kde je to třeba.V... celý příspěvek > |  | Slivka - vychovny rez, 7.11.2012 Za neméně důležité pokládám upravit škrcení stromku pomocí npř.dřevěného špalíčku, který vložit mezi stromek a kůl.Rozhodně povolit úvazek, narovnat stromek do svislé polohy. |  |
|  | Idaret, 3.11.2012 Už to tady řešili před dvěma, třemi roky p.Juraj Kafka a p.Stanislaw v některé vlákně švestky, nebo meruňky.Profláklá byla matně si vzpomínám odrůda Leskora, nebo jiná.Tento výraz není nikterak hanlivý, ale vyjadřuje skutečnost, že je odrůda všem... celý příspěvek > |  | Kioto glejotok, 2.11.2012 Opravdu nemusíte mít obavy z nového zapěstování terminálu, třicetiročná není to samé jako tříročná, plná vitality(předpokládáme vitální rostlinu).Z uřezaného pahýlu by vyrostlo mnoho nových výhonů, ze kterých by šlo vybrat, chce to jen... celý příspěvek > |  | 60 let stará jabloň - určení odrůdy, 1.11.2012 Kardinál žíhaný na stareodrudy.org.
|  | Fantazie, 1.11.2012 Tak pak nevím, asi máme každý jiný Beforest.Cítím se podveden, zneužit.Myslel jsem, že odrůdu, která mi šmakovala, byla vstupenkou do ráje, že to je Beforest.Připomínám ještě, že odrůda byla dost pozdě sklizena, plody velmi zdařile vybarveny, a už... celý příspěvek > |  | Fantazie, 1.11.2012 Škoda že jste se pane nepodepsal, abychom věděli o koho jde.Já jako sečtělý časopisu Zahrádkář dobře znám hodnocení p.J.Fischera odrůdy Fantazia, Vitos,kde uvádí velmi vysoká hodnocení podzimních degustací od hodnotitelů, kdy údajně nejvyšší známky... celý příspěvek > |  | Vhodné podmínky pro podnože, 1.11.2012 Neznám rozdíl intenzity růstu obou odrůd, ale co se týče podnoží, uvádím: St. julien A-hodí se do těžších, mokřejších půd, kde by se npř. meruňkový semenáč dříve čí později udusil, nesnáší sucho,z obou podnoží je nepatrně vzrůstnější,do jámy přidat... celý příspěvek > |  | Zimmerova, 30.10.2012 Když uzraje a spadne na zem"to by mi nevadilo.Ranné peckoviny jsou žádané, až do té míry, že chodíme netrpělivě okolo stromu, a žducháme, aby už nějaká zralá spadla na zem.Tahle uzrává v první polovině srpna.Jaká může být chuťová kvalita plodů ve... celý příspěvek > |  | Zimmerova, 30.10.2012 Přátelé, mám dobrou zprávu pro ty, kteří si chtějí pořídit tuto starší německou odrůdu.Stále je na trhu, nebo se tam objevila nedávno, nevím.Kdo má zájem snadno si najde vyhledavačem, nebo mu zdělím adresu.Jen nevím, zda stojí za to si ji... celý příspěvek > |  |
|  | Taphrina deformans, 30.10.2012 Uf, nelekejte se Vážení přátelé, není to jméno ani zákeřné nemoci, kterou by jste si dovezli z drahé dovolené, ani nového tajfunu, či tornáda(i když mají podobné následky),ale je to jméno houby, která každoročně napadá naše broskvoně na jaře.Nesnáší... celý příspěvek > |  | Bystrická slivka, 29.10.2012 Mám asi dvanáct odrůd révy, mezi nimi Prim, který by měl mít muškátovou chuť.Všechny odrůdy révy mi chuťově připadají na jedno kopyto-žádná variabilita.Opravdu nevím co si pod pojmem "muškátová" mám představit. |  | Suncrest (dotaz), 29.10.2012 Vybírám si jen papírově výborně chutnající odrůdy, samozřejmě aby mi dobou zralosti zapadaly do mé mozajky.Suncrest má ale pro mě ještě jinou dobrou vlastnost-slabší růst.Je to proto, že mi umožnuje lidově řečeno"nasekat více odrůd na menší... celý příspěvek > |  | Kioto glejotok, 28.10.2012 Neznám Váš stromek do detailu, takže neznám původ, ani rozsah poranění.Ani Vám neporadím co máte dělat, je to jen na Vás.Přicházím ale s malou indícii, jak se meruňky, broskvoně zachovají v praxi.
Kdybyste teoreticky uřezal kmínek terminálu pod... celý příspěvek > |  | Broskvoň Regina, 26.10.2012 Tak jsem zjístil, že Regina je Americká odrůda, která byla u nás registrována kolem roku 2005 firmou Lyvana.Co to je za firmu, která nemá ani www stránky, a proč jí takzvaně registrace leží ladem?Proč ji komerčně nemnoží?Nevíte kde by ji šlo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|