|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Švestky v sezóně 2012, 23.2.2013 Vím že na lepoticu někteří nedají dopustit, a běda tomu kdo se o ní otře, a právě proto je třeba zveřejnit i negatívní názory na ní právě z vyšších, nebo horších poloh, aby byla zachována vyváženost.Tak jako se to v mnoha případech nestavalo u... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 23.2.2013 Ano... kdyby byl Bavorov co jsou Vodňany, jak psal Petr z P, a Č.lepotica dozrávala v čase, kdy dozrává Herman... no to by byla pak písnička.To bych lepotici vynášel do nebe,...ale není.U mne začínají plody lepotice padat až koncem srpna, a pak... celý příspěvek > |  |
|  | Švestky v sezóně 2012, 23.2.2013 Na myrobalánu už nekupuju nic... tedy skoro nic.Letos budu muset udělat vyjímku, protože na webu, kde chci "udělat"nákup, mají Herman jen na myru, a tu odrůdu moc chci, takže poruším zásady.
P.Rosťo nemůžu říci jak se zachovají Toptaste, Haganta... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 22.2.2013 Modré peckoviny na ST.julienu i podnoži Krymsk 2 rostou docela svižně.Naproti tomu stromky nedosahují velkých velikostí, jak by dosahovaly na bujném myrobalánu, a julien dobře ovlivnuje plodnost.Krymsk 1 je údajně ještě méně rostoucí než krymsk... celý příspěvek > |  | Konference na kdouloni?, 19.2.2013 Nevím zda fa Kubacek ještě funguje, a jak.Protože jsem si chtěl na jeho portálu před dvěma roky objednat broskvoně.Po objednání na portálu najednou zmizela celá nabídka broskvoní, a doposud se nic nezměnilo.Ani nevím zda něco nabízí, protože jeho... celý příspěvek > |  | Prasklé broskve, 18.2.2013 Obyčejné praskání plodů broskvoní neřeším, tam je to jasné, a málo ovlivnitelné.Hlavním faktorem je počasí, a s ním spojené střídání teplot, vlhkosti vzduchu, a množství srážek.
Mě se jedná jak zabránit, omezit praskání pecek, potažmo plodů u... celý příspěvek > |  | Konference na kdouloni?, 18.2.2013 Mám také hrušně na kdoulích od p.Kubačka, které ale na kdoulích od něho rostou ještě méně než od jiných prodejců.V této souvislosti bych se rád zeptal, zda firma ještě prosperuje, protože jeho eshop je out of date.V minulosti jsem dostával od něho... celý příspěvek > |  | Konference na kdouloni?, 18.2.2013 Je na každém, aby si zvolil jak velké chce stromy v zahradě, popřípadě zda chce více odrůd na menších stromcích.
Vím co je trápení s vysokými stromy, proto raději sázím více stromků blíže od sebe na kdouloni.Když jsem začínal na naší zahradě už... celý příspěvek > |  | Prasklé broskve, 15.2.2013 Způsob hnojení boraxem proti kamenčivosti hrušní se provádí postřikem na list před opadem listi na podzim, kdy se prvek ještě dostane do pupenů.Zajímalo by mě, zda by bylo vhodné i pro broskvoně, ale zatím se nikdo nepřihlásil s vlastními zkušenostmi... celý příspěvek > |  | Prasklé broskve, 15.2.2013 Zase jsem se mnoho nedozvěděl.Střídání sucha s přílivem vody?-jasně, odrůdová vlastnost časných odrůd?-jistě.Ale primární příčina bude pravděpodobně v hospodaření borem.Proto se ptám, zda už někdo zkoušel dodat rotlině ten chybějící prvek(bor) ať už... celý příspěvek > |  |
|  | Prasklé broskve, 15.2.2013 Já jsem četl, že praskání pecek, a plodů broskvoní způsobuje nedostatek boru.Proto se chci zeptat, zda už někdo zkoušel postřik na list borem(i opakovaný) v čase kdy ranné broskve dozrávají.Je to problém ranných odrůd, a já se chci pokusit o úspěšné... celý příspěvek > |  | Vackova pozdní, 12.2.2013 Záměna by nebyla možná, protože se tyto dvě odrůdy nepřekrývají dobou dozrávání.Ta která je jmenována Vacková jak pán udává zraje okolo Eleny, kdežto Vaňková zraje v polovině srpna.
|  | Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 4.2.2013 Když mi dojdou poštou stromky jsem rád, když vůbec mají nějaký štítek.Někdy se stává, a je to nešvar neseriozních prodejců, že v balíku s různýmí ov.druhy a odrůdami dorazí stromky bez jakéhokoli štítku-to pokládám za větší problém.
Vždyť je... celý příspěvek > |  | Prodej vzrostlých ovocných stromků, 2.2.2013 Zkuste zahradnictví Havlis.Osobní zkušenost s nimi nemám, ale prodávají víceleté stromky.Mají stromky které stojí i přez kilo, třeba broskvoně.
|  | Jakou broskvoň?, 29.1.2013 Děkuji p. Waltře za neodolatelnou vzpomínku na Vaší úrodu v čase zasněžených zimních sedánkách u počítače.
Chtěl bych ještě upozornit ty, kteří by se nechali unést a s přemírou péče o stromek by to s hnojem při výsadbě broskvoně po stranách... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|