|
Škody po zimě, 25.2.2017 Dnes jsem prošel trochu odlehlou zahradu. Ač dost lidí považovalo tuto zimu za mrazivou, zatím poškození jsou snad menší než jindy. Jehličnany jsou celkem v pořádku, i mladé ovocné stromky zvládly zimu překvapivě dobře. Uvidí se ještě při rašení.... celý příspěvek > |
 |
Slivoňové podnože z meristému - kde nakoupit, 25.2.2017 Pan SfK je dost zkušený na to, aby věděl co dělá. Pro nějaký produkční sad ano. Pro drtivou většinu zahrádkářů je shánění takto množených podnoží úplně zbytečné. |
 |
|
 |
Bobkovišeň - namrzlá?, 25.2.2017 Teda Stando, musím všem taktéž radit, že to co u bobkovišně vypadá zmrzle vůbec zmrzlé není. Jenom málo zalévali. A že jich letos je.
Jinak paní má bobkovišeň po zimě docela přijatelnou a na jaře bude opět hezká. Teda jestli to nepřežene s péčí.... celý příspěvek > |
 |
Zachráním smrk ještě nějak prosím?, 24.2.2017 Kdyby to byl nějaký zvláštní kultivar, který se dá těžko sehnat, záchrana by možná stála za to. Ale dívat se právě třeba pět let na hodně špatnou sazenici, která není nijak vzácná ani drahá moc smysl nemá. Okrasné dřeviny se kupují pro okrasu.... celý příspěvek > |
 |
Zachráním smrk ještě nějak prosím?, 24.2.2017 Stromek v dobré kondici ve volné půdě je něco jiného jako spíše živořící v kontejneru. Tento smrček měl být přesazený do volné půdy, nebo aspoň do většího kontejneru už před rokem. Nedivím se tedy, že takto dopadl. On by dopadl stejně i kdyby žádná... celý příspěvek > |
 |
Opál, 5.2.2017 Opál prodává Fytos. Předpokládám, že většina prodejců jej má odsud. Jaká je spolupráce Fytosu a Plantexu nevím. P |
 |
Pôvod jednotlivých odrôd jabloní, 5.2.2017 Od IH zveřejnění stránek, opravdu výborný počin. Nic jiného než pochvala. Spoustě lidí, co se zajímá o toto téma to pomůže.
V této souvislosti je třeba taktéž pochválit p. Fialu, že nás zásobuje informacemi o nových odrůdách. Drtivá většina lidí,... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 14.1.2017 S těmi 61 litry jsem si vzpomněl na jednu reportáž z Ukrajiny, kdy jsem si zpočátku myslel, že místní pop brojí proti pití. Pije se tady moc, říkal. Třeba někdo napálí 200 pálenky a celou ji vypije. Tak, jak pije se mi vůbec nelíbí. Je ženatý a měl... celý příspěvek > |
 |
Lipnická švestka, 6.1.2017 U podnože St. Julien je však jeden problém. Nesnáší přísušky. To je možná i jeden z důvodů, proč některým pěstitekům blbě roste zakoupený stromek. |
 |
Keříčkové kiwi, 22.11.2016 Keříčkové kiwi, to slyším poprvé. |
 |
|
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 20.11.2016 U Gabrovské to nebude tak divoké, je to dobrá slivka. Jinak od hosta 248.32 jsem vzorky slivovic, nebo pálenu z Williamsek chutnal a musím říct, že jsou opravdu jemné, velmi dobré. A třeba třešňovice, kterou jsem pil před pár lety, to se hned tak... celý příspěvek > |
 |
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 9.11.2016 Sice foto velikosti poštovní známky, ale i tak se dá poznat, že na Giselu 5 slušné kořeny. Že se Vám neujala, malým kořenem to nebude. Kdoví co se se stromkem dělo než jste zásilku dostal. P |
 |
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 9.11.2016 Kořenit do hloubky je vlastnost. Je to stejné, jako byste se snažil odsnaučit lva žrát maso. P |
 |
St. Julien, 9.11.2016 Řídit se skúsenostmi z fóra, tady se toho naplácá. Produkce podnoží, tedy oficiální prodej, je ze zdravotní stránky sledovaná a významné viry se tam nevyskytují. Jinak Fytos podnože kupuje. P |
 |
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 9.11.2016 Kořeny u ořešáku jdou vždy do hloubky. Jestli budete mít jeden kůlový, anebo se rozdělí na dva, tři. je v podstatě jedno. Do té hloubky půjdou všechny. Asi to neuděláte, ale kdybyste již po dvou letech chtěl ořešák přesadit, budete mÍt problém a... celý příspěvek > |
 |