|
Poznáte rostliny na snímku?, 15.10.2007 To je otázka pro doktora House......anebo Jiřího Janču! |
 |
Jaký koupit křovinořez?, 15.10.2007 Umíte to tak pěkně vysvětlit, že na Vás asi dám. |
 |
|
 |
Jaký koupit křovinořez?, 15.10.2007 Díky, přesně to jsem potřeboval vědět. Rozhoduji se mezi UMK 425 E LEET a UEET. Po Vašem vysvětlení už je mi rozdíl jasný, ale rozhodnut stále nejsem. |
 |
Jaký koupit křovinořez?, 15.10.2007 Dobrý den,Můžete mi, prosím, někdo z odborníků poradit, jaké výhody a nevýhody mají různé držadla u křovinořezu - obloukovitá rukojeť versus řídítka? Která rukojeť je lepší a která se hodí na jakou práci? Děkuji. |
 |
Vertikutátor - provzdušňovač, 15.10.2007 Mám ten AL-KO, ale používám jen nože. |
 |
Rychlokurz zahradničení, 12.10.2007 Mám z toho trochu zmatek.Chcete pracovat na zahradě, baví Vás to, jistě tedy na to musíte mít i čas. A na přečtení knížky času nezbude? Jste-li mladá a nebojíte-li se neúspěchů, klidně nechte zahradu růst a zkoušejte do... celý příspěvek > |
 |
Řez jabloně v říjnu?, 12.10.2007 Chápu Váš postup, ale sám bych jej nedělal. Květní pupeny v předjaří rozpoznáte rovněž, možná lépe. Jako zkušený sadař při průklestu v předjaří jistě poznáte, jak bude vypadat strom olistěný. Zda jsou přírůstky po zmlazení slabší při řezu... celý příspěvek > |
 |
Habr - po zasazení některým sazenicím opadalo listí.., 12.10.2007 Listnaté stromy je zvykem sázet v době, kdy nemají listí. Neujmuté kořeny totiž neumějí nahradit vodu vypařenou listovou plochou. Zdravý stromek na to zareaguje shozením listí a vyrašením nových ze spících oček. V tuto dobu to již nečekejte, vyraší... celý příspěvek > |
 |
Drtič zahradního odpadu slabších větví, 12.10.2007 Rozumím.Obávám se, že k tomuto účelu zahradní drtiče nejsou to optimální. |
 |
Drtič zahradního odpadu slabších větví, 12.10.2007 Zbytky kytek s kořenovým balem patří, dle mého, přímo do kompostu, ty netřeba drtit. Problémy jsou dva. Měkké rostliny si podávací mechanizmus některých drtičů obtížně bere. Hlína bezpochyby ničí a tupí (alespoň u nožových drtičů určitě) kovové... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká je to odrůda hrušně?, 11.10.2007 U Vás bych si tipl na Boscovu lahvici. Vila tehdy ještě nebyla a Konference zráním nehnědne (a slaběji roste), zato Boscova výrazně. Před 40 lety to byla patrně nejprodávanější hrušeň. Co se týče tvaru, Konference končí nahoře do špičky, Boscova... celý příspěvek > |
 |
Achocha - Ačokča, 11.10.2007 Můžete mi říci, zda jsou ačokče chuťově či pěstitelsky lepší než třeba cukety, jejichž pěstování je mimořádně snadné a výnos veliký? |
 |
mečíky?, 11.10.2007 Postupuji přesne tak. Před výsadbou ještě cibule namočím do směsi fungi a insekticidu. |
 |
Grilování - uzení, 11.10.2007 Nakládání masa: V zimě: Vetření soli s trochou sanytru, druhý den zalití lákem. 3 - 4 týdny v chladnu, 1x uprostřed doby přeložení masa. Před uzením zahřátít 30 minut ve vodě 80st teplé. Udím teplým kouřem bukem cca 8 hodin. V létě:... celý příspěvek > |
 |
tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 11.10.2007 Nejsem pěstitelem, znalcem ani příznivcem sloupových jabloní. Nevěřím však tvrzení, že cokoli na MM 106 může uspokojivě růst a plodit v zatravněné zahradě. Možná jen v enormně dobré půdě a při intenzivní péči o trávník (hnojení, sečení, mulčování). |
 |