|
Příspěvky uživatele - 85.27
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odsavače vody, 31.1.2008 Nejde-li o okrasnou část zahrady, pomohou olše, jíva, vrba. |  | Jakou odrudu třešně na slivovici?, 31.1.2008 Máte mé uznání, nikoli kritiku. Přiznám se, že třešňové víno se mi nikdy nepodařilo vyrobit chutné - na rozdíl třeba právě od višní.
Myslím, že chuť a šťavnatost nezávisí na barvě dužiny. Zkuste si malý test. Ochtnejte se... celý příspěvek > |  |
|  | hnojiva na pastviny, 30.1.2008 Nejsem pastevec, ale asi bych na pohnojení pastviny použil močůvku. Přídavek trochy draselné soli a superfosfátového výluhu do ní by jistě neuškodil. |  | Jak daleko opylovač?, 30.1.2008 Čím je opylovač blíž, tím lépe. 200 metrů by k opylení mělo stačit, přesto přiroubováním jiné stejněkvetoucí slivině na jednu větvičku nic nezkazíte. |  | Postřik proti kadeřavosti, 30.1.2008 Kadeřavost mě u broskví trápí, stejně tak zimní a jarní mrazy. Ač jsem nepřítelem postřiků, broskvoně bych - není jich mnoho - asi postříkal. Jenže je mám na zimu zabalené, včetně částí větví. Co byste poradili, rozbalit nebo s postřikem počkat až... celý příspěvek > |  | Jake tramky na kolnu?, 30.1.2008 Při stavbě altánu jsem zkusil hoblovat obojí dřevo a je v tom sakra rozdíl. Syrové (smrkové) dřevo postupně vysychá a tangenciálně hoblované léta se odlupují v ostrých lístečcích, velmi nepříjemných až řezajících na dotyk. Desky bych radil... celý příspěvek > |  | Okus zajícem, 30.1.2008 Já bych napřed taky stromky pozorně prohlédl.
1. Jestli je zající okousali dokola, nemá smysl je zachraňovat, i kdyby se to u některých podažilo, ztratíte několik roků. Stromky jsou jednoleté, takže ztráta je spíš finanční.
2. Jestli je... celý příspěvek > |  | Jakou odrudu třešně na slivovici?, 29.1.2008 Plodné třešně jsou všechny. Do vyšší polohy hledejte spíš nějakou mrazuodolnější, případně samosprašnou. Srdcovkami se dnes nazývají měkké skoré třešně, často jen střední velikosti. |  | Rebella, 29.1.2008 Němci jsou velmi schopní výzkumníci i hospodáři. Někteří odborníci z Pilnitz ovšem uznávají, že ve šlechtění jabloní včetně rezistentních jsou v Česku dále. Zejména co se kvality plodů týče. Konkrétně Topazu a Rubinole se... celý příspěvek > |  | kosa, 23.1.2008 Pěkně napsáno.
Je pravda, že při práci s ostrou babkou se kosa klepe lépe z druhé strany ?(odspodu) ? |  |
|  | Třešeň Samba?, 22.1.2008 Hmm, tos mě dostal. Třetí třešňový týden je období, kdy třešní zas až tolik nezraje - srdcovky končí a pozdní chrupky ještě vesměs nejsou zralé. Troprichterova a Granát již nejsou v kurzu. |  | Tisy - tvarování, 22.1.2008 Čiňte tak ale opatrně, protože všechny části stromu, krom červeného oplodí, jsou dost silně jedovaté. |  | Jak se zbavit vos?, 22.1.2008 S tou nedílnou součástí přírody máte sice pravdu, ale vosy, podobně jako myši, kuna, krtek, obaleč i červotoč s výhodou participují na lidské činnosti a obydlí. V domě, přiznám se, vosí hnízda likviduji, tam nemají co dělat, to nepovažuju za... celý příspěvek > |  | Drtič nebo štěpkovač?, 22.1.2008 Někdy se tyto pojmy, asi nesprávně, zaměňují. Myslím si, že drtič je obvykle vysokorychlostní, produkuje drobnější drť hodící se spíš k mulčování a do kompostu. Štepkovače jsou pomaloběžné, tišší (dražší) a produkují hrubší štěpku, kterou lze po... celý příspěvek > |  | Kdy správně zavlažovat?, 22.1.2008 Taky to tak dělám. I když jsem četl, že večerní zálivka může u některých rostlin podporovat rozvoj houbových chorob.
Kdo by ale tak brzo vstával kvůli zalévání! |  |
 |
|
|
|