Příspěvky uživatele - 85.27

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odsavače vody, 31.1.2008
Nejde-li o okrasnou část zahrady, pomohou olše, jíva, vrba.
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 31.1.2008
Máte mé uznání, nikoli kritiku. Přiznám se, že třešňové víno se mi nikdy nepodařilo vyrobit chutné - na rozdíl třeba právě od višní.    Myslím, že chuť a šťavnatost nezávisí na barvě dužiny. Zkuste si malý test. Ochtnejte  se... celý příspěvek >
hnojiva na pastviny, 30.1.2008
Nejsem pastevec, ale asi bych na pohnojení pastviny použil močůvku. Přídavek trochy draselné soli a superfosfátového výluhu do ní by jistě neuškodil.
Jak daleko opylovač?, 30.1.2008
Čím je opylovač blíž, tím lépe. 200 metrů by k opylení mělo stačit, přesto přiroubováním jiné stejněkvetoucí slivině na jednu větvičku nic nezkazíte.
Postřik proti kadeřavosti, 30.1.2008
Kadeřavost mě u broskví trápí, stejně tak zimní a jarní mrazy. Ač jsem nepřítelem postřiků, broskvoně bych - není jich mnoho - asi postříkal. Jenže je mám na zimu zabalené, včetně částí větví. Co byste poradili, rozbalit nebo s postřikem počkat až... celý příspěvek >
Jake tramky na kolnu?, 30.1.2008
Při stavbě altánu jsem zkusil hoblovat obojí dřevo a je v tom sakra rozdíl. Syrové (smrkové) dřevo postupně  vysychá a tangenciálně hoblované léta se odlupují v ostrých lístečcích, velmi nepříjemných až řezajících na dotyk. Desky bych radil... celý příspěvek >
Okus zajícem, 30.1.2008
Já bych napřed taky stromky pozorně prohlédl.  1. Jestli je zající okousali dokola, nemá smysl je zachraňovat, i kdyby se to u některých podažilo, ztratíte několik roků. Stromky jsou jednoleté, takže ztráta je spíš finanční. 2. Jestli je... celý příspěvek >
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 29.1.2008
Plodné třešně jsou všechny. Do vyšší polohy hledejte spíš nějakou mrazuodolnější, případně samosprašnou. Srdcovkami se dnes nazývají měkké skoré třešně, často jen střední velikosti.
Rebella, 29.1.2008
Němci jsou velmi schopní výzkumníci i hospodáři. Někteří odborníci z Pilnitz ovšem uznávají, že ve šlechtění jabloní včetně rezistentních jsou v Česku dále. Zejména co se kvality plodů  týče. Konkrétně Topazu a Rubinole se... celý příspěvek >
kosa, 23.1.2008
Pěkně napsáno.  Je pravda, že při práci s ostrou babkou se kosa klepe lépe z druhé strany ?(odspodu) ?
Třešeň Samba?, 22.1.2008
Hmm, tos mě dostal. Třetí třešňový týden je období, kdy třešní zas až tolik nezraje - srdcovky končí a pozdní chrupky ještě vesměs nejsou zralé. Troprichterova a Granát již nejsou v kurzu.
Tisy - tvarování, 22.1.2008
Čiňte tak ale opatrně, protože všechny části stromu, krom červeného oplodí, jsou dost silně jedovaté.
Jak se zbavit vos?, 22.1.2008
S tou nedílnou součástí přírody máte sice pravdu, ale vosy, podobně jako myši, kuna, krtek, obaleč i červotoč s výhodou participují na lidské činnosti a obydlí. V domě, přiznám se,  vosí hnízda likviduji, tam nemají co dělat, to nepovažuju za... celý příspěvek >
Drtič nebo štěpkovač?, 22.1.2008
Někdy se tyto pojmy, asi nesprávně, zaměňují. Myslím si, že drtič je obvykle vysokorychlostní, produkuje drobnější drť hodící se spíš k mulčování a do kompostu. Štepkovače jsou pomaloběžné, tišší (dražší) a produkují hrubší štěpku, kterou lze po... celý příspěvek >
Kdy správně zavlažovat?, 22.1.2008
Taky to tak dělám. I když jsem četl, že večerní zálivka může u některých rostlin podporovat rozvoj houbových chorob.    Kdo by ale tak brzo vstával kvůli zalévání! 
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika