|
Ruže Jana Böhma (1888 - 1959) z Blatné, 8.1.2008 Ahoj Slávku,
moje pátrání zatím končí u informace, že Böhm ve svém seznamu růží Naši národní neuvádí. Na vlastní oči jsem seznam zatím neviděla, nevím, z jakého roku pochází.
Barona Giroda de L'Aina jsem na podzim přivezla. ... celý příspěvek > |
 |
Ruže Jana Böhma (1888 - 1959) z Blatné, 11.11.2007 Ahoj Slávku,
na stránkách Rosaklubu je seznam Böhmových růží (nevím, jak správný a úplný). V něm jsou dvě růže, K.H. Borovský a ČSR. Růže jsou velmi podobné květem, mají ho panašovaný, liší se vzrůstem. Naproti tomu Naše národní má mít červený květ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
anglické růže, 11.11.2007 Danielo, mechovky pocházejí z růží stolistých a mají stonky porostlé spoustou drobných ohebných trnů - mechem.
Z kanaďanek vím v ČR jen o Martinovi Frobisherovi (p.Šíp). Pár mrazuodolných jsem teď přivezla, ale cyklus množení očkováním je... celý příspěvek > |
 |
Ruže Jana Böhma (1888 - 1959) z Blatné, 1.11.2007 A jakpak se to má s Naší národní? http://www.rosegathering.com/nase.html Je to Böhmův šlechtěnec? Dresla |
 |
anglické růže, 1.11.2007 Vzhledem k nadmořské výšce mi přijdou angličanky nejisté. Zkusit je můžete, ale počítejte s tím, že nepřežijí, nebo budou živořit. Raději bych zvolila třeba nějakou opakující mechovku (Salet - Pelcovi), nebo klidně i nějaké jednoukvetoucí historické.... celý příspěvek > |
 |
Choroba rajčín? (Plody zo spodu černajú), 19.10.2007 Letos i loni jsem měla stejný problém. Zakoupila jsem mletý vápenec a přidávala do zálivky. Během roku černání ustalo. Mikča |
 |
Stříhání růží, 29.8.2007 Mrkni se sem, tady jsou nějaké návody. |
 |
krovinorez partner alebo solo, 15.6.2007 Dobrý den p.xxx 249,48.Koukal jsemže máte křovinořez F3055.Chtěl bych ho také,ale nevímjak je to s kvalitou a výdrží a vůbec prácí s ním.Mám za zahradou svah asi 4 m vysoký a tak 60 m široký.Zarostlý bezinkama a šípkama a švestkama a pod.Jezdím to... celý příspěvek > |
 |
Presazeni starsi ruze, 5.6.2007 Na podzim (v říjnu) přesaďte, nechte jen cca 3 nejlepší výhony, zakraťte je cca na 5Ocm. Na jaře sestříhněte hluboko, asi na 3 očka. Měla by se chytnout. |
 |
Nemocné růže, 29.5.2007 Dokazes identifikovat ty tvorečky? Jejich fota jsou třeba na List of Rose Problems |
 |
|
 |
Růže Rambler, 26.5.2007 Existují ramblery remontující i opakující, i dobře mrazuvzdorné. |
 |
pámelník schne, 25.5.2007 Prosím poraďte...mám plot z pámelníků asi 4 roky...stříhám ho na podzim a vždy krásně obrazí a je hezky olistěný....letos zazelenal taky a nyní najednou mu začaly schnout listy a dokonce i celé keře....posílám foto...je na www.volny.cz/rousfoto co s... celý příspěvek > |
 |
pámelník schne, 22.5.2007 Prosím poraďte...mám plot z pámelníků asi 4 roky...stříhám ho na podzim a vždy krásně obrazí a je hezky olistěný....letos zazelenal taky a nyní najednou mu začaly schnout listy a dokonce i celé keře....posílám foto...je na www.volny.cz/rousfoto co s... celý příspěvek > |
 |
Pnoucí růže - kde kupovat., 14.5.2007 Ani jeden z předchozích odkazů není na prodejce. Poněkud více polopaticky: na Rosenmeile jde rozkliknout http://www.rosenfoto.de/LiRosenfotoFSY.html. Tam snad předchozí přispívající už nějakou fotku objeví. |
 |
Orlíček, 1.5.2007 Ano, musím potvrdit, co se píše v posledním příspěvku :). Mám orlíčky už dlouho a zahradu mi také nezaplevelily :). Koupíte-li si semínka a vysejete-li je brzy na jaře, jak je napsáno na sáčku (nezahrnují se, jen se rozhodí po povrchu),... celý příspěvek > |
 |