Příspěvky uživatele - 242.167

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Black Magic, 1.9.2013 Obsahuje fotku
Dovolil jsem si udělat pár fotek mých listů Kodrjanky. Starší listy mají menší výkrojky, malé listy žádné, některé listy jsou hodně velké a mají dlouhý řapík, bohužel v této době začalo útočit padlí.
Banánovník má výhonky, 1.9.2013 Obsahuje fotku
Je možné že jsou tohle (viz snímek) výhonky nových rostlin (konečně) nebo se jedná jen o kořeny? Banánovník mám druhým rokem a teoreticky by již měl odnožovat.
Rajče na sušení, 1.9.2013 Obsahuje fotku
Shodná není, je větší a rovnoměrnější. Včera odpoledne opět lilo, dnes k ránu znovu (vzpoměl jsem si na pana Stekovicse co by na ten týden lijáků řekly jeho rajčata ). Musím říci že drtivá většina tyčkových odrůd (teď píšu o odrůdách na zpracování)... celý příspěvek >
Black Magic, 31.8.2013
Tak tam jsou fakt na některých snímcích sakramentsky válcovité, takové já nemám. Mé bobule jsou kulatější, v poměru 1:1,5-2, ale na snímcích jsou hrozny pěstované někde ve foliáku a střapce hodně řídké.
Black Magic, 31.8.2013
Když to vezmu od začátku tak před nějakými 15-18ti lety jsem zakoupil v místním zahradnictví tři odrůdy révy, bílé, modré a růžové. Z bílého se vyklubala neznámá, velmi raná odrůda s kulatými plody, z růžového červená chrupka a z modrého Kodrjanka.... celý příspěvek >
Sklizeň rajčat 2013, 31.8.2013 Obsahuje fotku
Krásně vybarvené plody . Já to dnes na zahradě probíral (opět v dešti) aby bylo něco na protlak a měl jsem docela problém vybrat ze šedesáti rostlin slušné plody. Rajčata jsou lijáky tak zdevastovaná že jsem přikročil ke slibované likvidaci... celý příspěvek >
Melounoviště 2013, 28.8.2013 Obsahuje fotku
Alespoň nějaké potěšení v tom marastu. Kvalita jménem Podarok Severu, ale sklizená ve foliáku, venku jsem nesklidil ještě ani jeden zralý plod - Břeclav, jižní Morava, 14°, déšť.  Je léto a já mám skleníky a foliák nonstop zavřené.
Sklizeň révy 2013, 28.8.2013 Obsahuje fotku
Úroda jde pomalu ale jistě do hajzlu, Dobře se drží zatím Kodrjanka, ostatní je likvidováno vodou, absencí slunce a zaměkáním trpkých bobulí (Arkadia). Lukrativní střapce, chráněné pytlíky proti vosám, v nich popraskaly a hnijí, přestaly zrát, réva... celý příspěvek >
Sklizeň révy 2013, 28.8.2013
Myslím že se jedná o překlep v měsíci.
Réva ve skleníku dozrává, 27.8.2013
Dnes při obhlídce rajonu jsem na znojemsku i mikulovsku viděl sklepy kde se prodával burčák, dal bych si ale nechtělo se mi v tom lijáku vylézat z auta,  o tradičních prodejcích takyburčáku u silnic je zbytečné se zmiňovat.
Sklizeň révy 2013, 27.8.2013
Tak já osobně mám, až na vyjímky, letos poprvé krásnou úrodu, přestože některé odrůdy ještě nerodily. Zvláště jsem zvědavý na atraktivní hrozny Evy, které byly již skoro zralé. Na její pevné bobule nešly ani vosy. 
Kdž srovnávám např s loňskem tak je start opožděnější ale vše pak bylo hodně rychlé díky sluným a horkým dnům (kdepak že je jim konec). U baráku mám Arkadii sklizenou, na zahradě ještě není jedlá. Karmakod má letos duhou úrodu ale přírustky na hlavě... celý příspěvek >
Moc pěkné, snad se to počasí ještě vyvrbí, vždyť je teprve srpen (alespoň v kalendáři) a dozraje to i venku.
Zilga, Liepsna, Guna, Vanessa, 27.8.2013
Já měl na Arkadii jen tři menší střapce, váha jedné bobule byla 13,5 g, průměr z deseti vážených byl 9,5 g. Na druhém střapci byly bobule ještě o něco větší ale na vážení jsem si vzpoměl až jsem je snědl. Těch 20 g by Preobr. mohlo dosáhnout, i když... celý příspěvek >
Zilga, Liepsna, Guna, Vanessa, 27.8.2013
40 cm?   Pane Paľo, tak to abyste na příští rok zvedl drátěnku o patro výše! 
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika