|
Sklizeň rajčat 2013, 15.9.2013 Škoda, kdyby tady u nás byly subtropy, tak byste mohl rajče táhnou po fasádě! |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 15.9.2013 Nakupuji tam běžně již asi tři roky, ovšem tohle rajče jsem nekupoval. To co se prezentuje jako Tomato Tree, tak to jsou rostliny ze stálých výstav ve Spojených státech a východní Asie, kde se nachází různé rostliny vyhoněné do maximálních velikostí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 15.9.2013 Sprut F1. |
 |
Stratifikace, 13.9.2013 Podívejte se na to takhle, plod po dozrání spadne na zem, tam ho sežerou hmyzáci a je možné že pecka před zmrznutím uschne.
Takže já bych nechal pecku uschnout a poté ji dal do ledničky, zda stačí plus teplota nebo by měla projít i... celý příspěvek > |
 |
Zelenina v substráte na kvety?, 12.9.2013 Značka, výrobce? Viz nedávná diskuze herbicidech v zemině. Samozřejmě že se substrát dá na zlepšení půdy použít i pro zeleninu. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 12.9.2013 Pokud je máte ve skleníku tak budou zrát rychleji, záleží i na ranosti odrůdy. Já u Kumata už "zapustil" další výhon zespod a již jsou na něm plody, rostlina již defacto na horních patrech již odrodila. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 12.9.2013  Na zahradě již mám problém posklízet něco slušného na sušení (bez rozdílu odrůdy), soudky se drží zatím skvěle, na zahradě i v květináčích. Rostliny již nevypadají nejlépe ale plodů je dost a sladkost nabraly vynikající. Plody jsou menší, již ne tak... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 12.9.2013  Musel jsem díky vosám sklidit poslední Afroditu, a ty mezitím vrhly na zrající Ustojčivyj Dokučeavoj, Original jsem pro sichr dal do pytlíků. Doufám že díky vodě nepopraská a nezhnije. |
 |
Rajče Ildi, 12.9.2013 Nedá se sehnat a kterou bych doporučil já, tak ta taky ne. Něco měli v Bratislavě (Presto spol. s r.o.).
|
 |
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 12.9.2013 Plasty tam samozřejmě budou, protože posečená tráva a bioodpad se háže do kontejnerů v plastových pytlích a těžko je někdo na sběrném dvoře vysypává. Obecní "kompostárny", hromadně budované z dotací EU, rostou jako houby po dešti a surovina, kterou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 12.9.2013 Já Bejbina pěstuji každý rok a je to víceméně jeden z držáků kterému se věnuji, dobré, spolehlivě plodící rajča, kulaté, hladké plody, které pěkně a rovnoměrně vyzrávají (žádné zelené nebo žluté límce okolo stopky). Poslední dva roky pozoruji že má... celý příspěvek > |
 |
Jak nejlépe nechat dozrát sklizená rajčata?, 10.9.2013 Ježinkote, doufám že jste si to nevztáhl jen na sebe, myslel jsem to samozřejmě ve všeobecné rovině. |
 |
Jak nejlépe nechat dozrát sklizená rajčata?, 10.9.2013 Hlavně když budou chutnat Vám , a o to tady jde především. Přestože je neuchovávám tak ještě připojím poznatek o tom lesku který začínají mít v době když zrají. To by mohl být ten okamžik rozpoznání zda už jsou narostlá a budou jen zrát.
|
 |
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 8.9.2013 Tyto poznatky jsou velmi zajímavé a poučné. To že byl substrát použit na něco jiného než je na něm uvedeno ještě neznamená, že v jiných baleních to svinstvo není. Nějak se mi nechce věřit že by ta firma dělala zeminu ze separovaných kompostů, tzn.... celý příspěvek > |
 |
Banánovníky začínají usychat, 8.9.2013 Mám banánovník druhým rokem, roste jak o dušu ale zatím neodnožuje. Dá se mu nějak pomoci? |
 |