|
Jak sázet česnek, 30.11.2013 Zdravíčko Paľo, mne už čeká jen poslední úklid, poryté mám, česnek je v zemi, chystám se na to příští víkend při uzení. |
 |
Jak sázet česnek, 30.11.2013 Dosazoval jsem Karla IV dnes, 14 dnů má být ještě teplo a mokro, pak má zamrznout, tj. zn. ideál. |
 |
|
 |
LED svícení, 26.11.2013 Myslím že na jedno rajče je to dostačující. Za tři měsíce 80,- Kč. Pokud neporoste tak má smůlu.
Pokud by to mělo být nějaké pětikilo výbojka tak počítejme - 0,5 x 1h = 0,5 kwh, svítím 4 hodiny denně, 2 kwh x 30 dnů x 3 měsíce x 8 Kč... celý příspěvek > |
 |
LED svícení, 26.11.2013 Přehlídka LED osvětlení je na eBay. Původně jsem uvažoval o panelu s 225 modrými a červenými (někde i s oranžovými) diodami. Nakonec jsem zakoupil výkonové ledky 3W čevené a modré, jejichž spektrum vyhovuje rostlinám k růstu a kvetení, zapojil 6... celý příspěvek > |
 |
LED svícení, 26.11.2013 A ty metalhalogenidové výbojky mají spektrum odpovídající potřebám rostlin? |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.11.2013 Zrovna tu mam jednu furu ornice na rozvezeni. Chtel bych vas videt jak nakladate hlinu s drny lopatou.
Tak na tohle umím použít např. vidle , a těmi to jde ještě lépe. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 24.11.2013 Mé rycí vidle na dřevěné T násadě mají čtyři zuby trojuhelníkového průřezu, jsou kované, lehké a z kvalitního materiálu. Kupoval jsem je kdysi dávno a řekl bych že mají značku "Сделано в... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 24.11.2013 Polámal jsem násadu a tak jsem zakoupil rýč s "ergonomickou" rukojetí abych porovnal jak se s ním dělá. Byl sice o malinko těžší než Fiskars ale zase o nějaké čtyři kila levnější. Nadřený jsem byl úplně stejně s klasikou i zahnutým. Klasika jde... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 24.11.2013  Rhea i Jupiter dozrály ale ne dokonale, byla v nich cítit trpká příchuť. Letos byla sezona velmi krátká, vloni mi v pohodě dozrálo i AT-6-3-SK, letos bohužel. Co se Rhey a Jupitera týče, přikláním se i já k názoru že se jedná o identické odrůdy.... celý příspěvek > |
 |
Jak sázet česnek, 24.11.2013 U nás na jihu je stále dosti teplo a zároveň neskutečné mokro. Rýt se dá jen s velkými obtížemi (a je jedno zda je to Fiskars nebo obyč , rýč má díky mokré hlíně o dvě kila navíc), poryté nebo nařádkované záhony jsou za pár dní pokryty zeleným... celý příspěvek > |
 |
|
 |
První rok vinné révy, 24.11.2013 Nějaký návod na výsadbu je i tady a něco o řezu tady. |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 19.11.2013  Díval jsem se na nabídku Sema a celkem mne zaujaly novinky Bibi, což by mohlo být něco podobného jako Tomatoberry, Datlo by zase mohlo být soudečkem. Mini vypadá na kulatou cherry odrůdu což ale není v oblasti mého zájmu.
Zůstanu u osvědčeného... celý příspěvek > |
 |
Moje zkušenosti s kadeřavostí, 19.11.2013 Budu se opakovat, ošetřuji 2x mědí na jaře jakmile to počasí dovolí, a následně 1 x např. Delan apod., rozestupy 14 dnů, pokud nestíhám nebo je extremní počasí tak zkracuji termíny mezi ošetřením, případně jednu měď vynechávám. Jedno ošetření se může... celý příspěvek > |
 |
Pokojova rajcatka, 13.11.2013 9x 3W Blue/Red High power LED na jednu rostlinu.
|
 |
Pokojova rajcatka, 13.11.2013  Tady je, a je ještě teplá. |
 |