|
Svícení při pěstování sadby, 15.1.2014 Velké rajče mohutní a stále více obráží, a ty nově vyklubané se přestaly vytahovat. Včera jsem začal svítit nově vyklíčeným, jsem zvědavý co to s nimi udělá. Celkově mají rostlinky teplo, ale málo přírodního světla, bo je imrvére zataženo. Osvětlení... celý příspěvek > |
 |
Svícení při pěstování sadby, 15.1.2014 Za těch pár dnů co se tu řeší různá spektra, Waty a Lumeny mi rajče pod těma devíti LEDkama povyrostlo o deset čísel. |
 |
|
 |
Svícení při pěstování sadby, 13.1.2014  Já mám poměr 6č : 3m, 3W Power LED a k tomu zdroj. Už nevím kolik to stálo ale nyní prodávají 5 ks LED za necelých 80,- Kč včetně poštovného. Nalepil jsem je silikonem na tabulku skla a to celé nalepil na ještě větší, slouží tudíž zároveň jako... celý příspěvek > |
 |
Zelený až mechovatý kmen, 13.1.2014 Letos mám takto zelené všechny stromky, dokonce i na větvích, podobně zelená je i půda, to vlhko je nezkutečné. |
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 12.1.2014  Z rostliny na snímku začnu odebírat vlky na přesazení, začal jsem jí opět přisvětlovat LEDkami a má tedy světlo (pokud se za světlo dá použovat to šero během dne) od 6ti do 20ti hod.. Bohužel taky musím ošetřovat postřikem, na rostlině je již druhé... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 9.1.2014 I např. v Holandsku nebo v Anglii, nejdražší semena jsou v Německu nebo ve Francii, nejbohatší sortiment v Rusku a na Ukrajině (bohužel téměř nedostupný). Na USA už zvysoka prdím protože např. Johnyseed po mě chtěl 100 $ za FYTO a ostatní... celý příspěvek > |
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 5.1.2014 Pro inspiraci jedno video na které jsem nedávno narazil. Já osobně kořením dva vlky odebrané vloni (Tomatoberry?) a jednu loňskou rostlinu rajčete v květináči (Mini San Marzano) ze které chci vlky, případně řízky vzít. Rostlinám se bohužel, v tom... celý příspěvek > |
 |
Vystava ovocia Žilina, 4.1.2014 Nádhera , byl jsem nakouknout do sklepoa na má jablka ale ta vypadají úplně, ale úplně jinak, a přitom jsou to stejné odrůdy. |
 |
Rajče tyčkové Palava F1, 4.1.2014 Než klenot jako je Red Pear, tak to už raději pro mne neznámou LSL Pálavu. |
 |
Jak naložit maso na uzení, 2.1.2014 Ustálili jsme se na 20g na kilo masa a všichni jsou spokojeni. |
 |
|
 |
Jak naložit maso na uzení, 1.1.2014 Nasolím, načesnekuji, naskládám do nádoby a zatížím. Lák jen v případě že maso nepustí dostatek "šťávy", nechám 4 týdny naloženo, průběžně kontroluji. Žádnou rychlosůl, u bůčku by mohly stačit i tři týdny ale u libového masa je 4 týdny zn.... celý příspěvek > |
 |
Zničený skleník, 1.1.2014 U nás v každém slušném sklenářství mají i polykarbonát a uřežou ho na míru. Cena bude ale podobná jako v tom hobymarketu protože si samozřejmě započítá i prořez. |
 |
Co hovorite na taketo pocasie na konci roka, 30.12.2013 Letošní rok byl extremní asi ve všech směrech, alespoň tady u nás. |
 |
Co hovorite na taketo pocasie na konci roka, 30.12.2013 Dnes tady na jihu vylezlo od rána slunce, ráno byla na autě jinovatka, teď to vyskočilo nad 12° a při čochtání před barákem na slunci jsem byl "zapařený" jak vrata od chlíva. Ctělo by to alespoň nějaké noční mrazíky ať to nezačne rašit, jinak pro... celý příspěvek > |
 |
Co hovorite na taketo pocasie na konci roka, 30.12.2013 Tohle počasí je pro přírodu i živočichy špatné, budeme to muset ještě nějaké ty tři-čtyři týdny vydržet a doufat že to nenapáchá velké škody. |
 |