|
Papriky zastřižení - zalomení, 22.8.2013 Listový porost bych rozhodně nezmenšoval, ale otrhání malých paprik a květů by určitě podpořilo růst plodů větších. |
 |
Makadlovka Tuta Absoluta už i ČR, 22.8.2013 Vážení, nová pohroma pro pěstitele rajčat je za dveřmi. Předpokládám, že dost z vás už o novém škůdci slyšelo, či četlo dříve. Je to přímo pohroma pro velkopěstitele v jižních částech Evropy a v Severní Africe a byla jen otázka času a příhodných... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 21.8.2013  Přidám taky foto letošní úrody. |
 |
Listy broskve, 21.8.2013  Tak musím uznat, že jsem soudil podle sebe. Tady v Č. Bu. za poslední měsíc nenapršelo skoro nic a abych nepřišel o úrodu broskví, musel jsem zalít i pitnou vodou. A i tak to bylo místy málo a sklizeň bude na některých stromcích menší. Teď tu teprve... celý příspěvek > |
 |
Listy broskve, 21.8.2013 já bych to neviděl jako problém, bývá to běžný stav na konci léta při déle trvajícím suchu. Spíš bych raději zaléval nikoli lehce, ale hodně, neboť právě před dozráním potřebuje broskvoň velké množství vody. Podle fotky typuji, že se jedná o... celý příspěvek > |
 |
Stará červená letní jabloň, 20.8.2013 Astrachán bílý |
 |
Nejtěžší rajče, 20.8.2013  Rajče Big Beef F1
|
 |
Je to ta pravá léčivá Aloe?, 20.8.2013  Ano, to je Agave, Aloe vypadá takto. |
 |
Škůdce na paprikách, 15.8.2013 A housenky taky. |
 |
Staré odrůdy na slabě rostoucích podnožích, 15.8.2013  Z popisované knížky od Vaňka tehdejší vhodné a nevhodné odrůdy pro slabě rostoucí podnože.
|
 |
|
 |
Redhaven, 15.8.2013  Redhaven už sklízím |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 7.8.2013  Pro mě ve skleníku až neuvěřitelná násada plodů na 2 rostlinách cherry Supersweet, ale ani osvědčená Tornáda nejsou k zahození.
|
 |
První broskvoně dozrávají, 7.8.2013 No, jestli si koupíte a budete přesazovat broskev na podzim, nejspíš vám do jara uhyne. Přesazování broskvoní je nejvhodnější na jaře. |
 |
Molice na rajčatech na balkóně, 29.7.2013 Molici je možné zlikvidovat také ručně, prostě jí pochytat a všechna raná stádia(na spodních stranách listů jakoby posypáno moukou) rozmáznout prstem. Zkuste to a za týden uvidíte. |
 |
První broskvoně dozrávají, 28.7.2013 Pane Petře, děkuji za pochvalu a přeji mnoho úspěchů s Earliglem. |
 |