|
Malé bulvy celeru, 4.1.2015 Rozprostřít na mělký talíř a dalším talířem přikrýt. Nic nevypadne a spaří se za chvilku. |
 |
Padlí, 4.1.2015 No a ještě stále je tu možnost, zbavit se odrůdy angreštu, která neodolá padlí a nahradit jí odrůdou, která infekci padlí odolá. Takových odrůd je v současnosti dost. Pak nebudete muset ani uvažovat o tom, jakou chemii proti padlí užít. |
 |
|
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 23.12.2014 Dnes jsem sklidil poslední mrkev a konečně zasadil česnek. |
 |
Česká rajčata, 10.12.2014 Připadne mi, že si anonymní host 156.22 chtěl jen tak zarejpat. |
 |
Tipy kde nakupovat hnojiva, 30.11.2014 Třeba někomu pomůže typ na firmu L.E.S. CR. Tam jsem před lety kupoval 25kg balení cereritu, a modrého a bílého kristalonu.
|
 |
Už rostou, 30.11.2014  Naprosto souhlasím. Také jsem včera ještě nasbíral. |
 |
Už rostou, 21.11.2014 Nejspíš jste tedy méně zkušený houbař. |
 |
Už rostou, 21.11.2014  Typická zimní houba Penízovka sametonohá, zde roste v 650 mnm z pařezu jabloně. Lesní zvěř jí miluje, tak jí musím chránit drátěnkou.
|
 |
Sklizeň 2014, 21.11.2014  Máte ještě někdo ve skleníku papriky nebo už jsem poslední? Dnešní foto Hamík |
 |
Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 14.7.2014 Předpokládám, že si při práci s pilou v lese občas taky sáhnete na (čerstvé) dřevo plné smůly. A kdo odstraňoval smůlu párkrát z rukou, určitě si příště vezme rukavice. |
 |
|
 |
Vijany rajčat se ohýbají až se lámou, 10.7.2014 Pak mi ale není jasné, proč u něj máte zapíchnutou spirálovou tyč. |
 |
První broskvoně dozrávají, 4.7.2014  A už je sklizeno. |
 |
První broskvoně dozrávají, 1.7.2014  Letošní sklizeň Springcrestu začíná.
|
 |
8-letá broskev letos nevykvetla. Proč?, 25.6.2014 Tak podle fotky nevypadá, že by strom byl vyčerpaný a neměl dostatek živin. Naopak, listy jsou sytě zelené, velké a píšete, že broskvoň postupně měla více a větší plody. To by mohlo ukazovat na nadbytek dusíku, jehož následkem pak květní pupeny... celý příspěvek > |
 |
Spring Crest, 20.6.2014  Zdravím Vás. Plody už opravdu pomalu začínají červenat. Jen ta úroda letos jaksi není příliš velká. "Přičítám to nedostatku srážek a dost velkému propadu. Dnešní foto. |
 |