|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tophit, 9.10.2012 Tophit má tu vlastnost, že se hodí na dlouhodobější skladování, a méně hnije, plesniví.Právě proto, že je méně šťavnatý, jakoby suchší, asi po Lepotici.Skladováním v dobrých skladovacích prostorech, při nižších teplotách se doba ještě... celý příspěvek > |  | Jabloň "melodie" - čím přeroubovat?, 3.10.2012 To máte takové možnosti výběru?V podstatě lze přiroubovat jakoukoli odrůdu, pak tomu věnovat odpovídající řez, a péči.Za mě poradím velmi chutné odrůdy: podzimní Dezert, zimní Rajku, Beforest,Rozela, ale kvalitních jsou kvanta. |  |
|  | Seženu Táboritu?, 2.10.2012 Našel jsem něco na stránkách stare-odrudy.cz, je to velké podzimní jablko.
Táborita
Lokální odrůda z Čech. Velmi plodná. Plody jsou velké, pěkné, slupka je znáčně mastná. Sklízí se koncem září, vydrží jen do listopadu. Dužnina je šťavnatá.
|  | Kustovnice čínská, 30.9.2012 Máme ji druhým rokem.Letos Kustovnice hodně odnožovala od kořenů, při kmeni.Pravidelně jsem je vytrhával.Asi deset kousků jsem jen tak strčil do kypré zeminy, při okapu.Zakořenily bezpečně všechny.Dvě podaruju, jednu si nechám, zbytek vyhodím.Se... celý příspěvek > |  | Elena, 28.9.2012 Měli jsme Vlašku.Uroda na stromku lámala větve.V tomto směru dříč.V té době jsme nevěděli co to vůbec postřik je, pranic nevadilo, že si obaleč bral svůj desátek úrody.Do nedávna, když jsem ještě obrážel kamenné zahradnictví, byla na trhu, ptal jsem... celý příspěvek > |  | Elena, 27.9.2012 Jsou to taky jenom "lidé", kteří mají svůj názor.Trochu odbočím, ale bude to k věci.
Je to podobné, jako Vy, když odrůdu Harbrite vynášíte do nebe, asi Vám chutná, proto jí tak hodnotíte, což je správné.Ve většině atlasů je této odrudě ale... celý příspěvek > |  | Elena, 27.9.2012 Pamatuju se, že před 5-10 roky byla hodně propagována, jako perpektívní odruda v různých, hlavně odborných článcích, asi jako v dnešní době Topy.Taky pochází z Německa.Mě nikdy nezaujala, možná neprávem jsem jí přehlížel.Odrazovala mě skutečnost, že... celý příspěvek > |  | Beforest, 27.9.2012 Sice nemám tak košaté osobní zkušenosti s chutěmi odrůd jabloní, ale jsem pevně rozhodnut jí poskytnout větší prostor na úkor jiných.Loni jsem prvně ochutnal Beforest, který jsme měli možnost očesat na podzim ze sousedovy zahrady na zimu.Není to sice... celý příspěvek > |  | Presenta, 27.9.2012 Pěkné obrázky mi připoměly loňské sněhy, a včerejší ochutnávka jediného plodu, který mi vydržel.Už jsem nevydržel, a tak dlouho jsem strkal do stromu, až opadl.Možná jsem to neměl dělat, držel ještě pevně, taky jeho chuť nebyla top, ale i tak jsem si... celý příspěvek > |  | Doporučení odrudy, 22.9.2012 Prepacte, ale m9 bez kola sa neda pestovat ani v neskorsom veku.
To nevím, a mému Rubínu je to evidentně jedno.Roste, a rodí i tak.Že nemám Rubín zpravokořeněný dokazuje boule, která je v místě štěpení odrůdy s podnoží, a je nad povrchem.V tuto... celý příspěvek > |  |
|  | Doporučení odrudy, 22.9.2012 Na J-TE-E mám sedm odrůd.Je to velmi slabě rostoucí podnož..Stromky je možno sázet na vzdálenost 80-120 CM od sebe.Mám je vyzkoušené jen v beztravní kypré půdě.M9,a na ní naštěpený Rubín roste, a plodí i v travním drnu dobře.Zakořeněná je dobře, a... celý příspěvek > |  | Doporučení odrudy, 22.9.2012 M9 i J-TE-E mám spolu na drátěnce v kyprém, nezatravněném pásu, kde ručně pleju.J-TE-E je u mě mnohem slaběji rostoucí.Mám na ní Rubinolu, Rajku,Bomémii.Pak mám opodál Rubín na M9 normálně v ubuté trávě, i tak bujně roste. |  | Doporučení odrudy, 21.9.2012 Máte p.víítku osobní zkušenost s J-TE-E, protože u mne je o mnoho slaběji rostoucí,než M9.J-TE-E navíc jsem si vůbec nevšim, že by podrůstala. |  | Deformace jablek, 21.9.2012 jablka zasažena mrazem |  | Valjevka, 18.9.2012 Veljevku mám taky na st.julienu, a dnes jsem snědl druhý plod, který mi zanechal kmotr mráz, takže kvalitu plodu budu hodnotit až na rok.Na Valjevce je mi sympatické skoro ukázkové nasazování bočního obrostu, krásně větví, a reaguje pozitívně na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|