|
Meruňky 2023, 2.7.2023 Nevím. Trávník spíš odebírá vláhu a živiny. Ideální je mulčování, které naopak vláhu zadržuje a po rozkladu dodává nějaký ten humus. U vás to možná neplatí, ale tady je sucho jako hrom. |
 |
Chloroza, 2.7.2023  Jen pro zajímavost. Listy broskvoně Elberta na Rubiře a listy vedlejší Elberty na GF-677. |
 |
|
 |
Merunka Radka, 2.7.2023 Chodí sem jen občas. Nedávno tady gratuloval k úrodě. Zkuste svůj dotaz zopakovat. |
 |
Broskve 2023, 2.7.2023 Copak Springcrest, ten bude zralý až kdo ví kdy, ale ta Františka vypadá náramně. Určitě bude zralá dřív. To jsi na to kápnul. Máš ji od PavlaCZ.? Velká škoda, že opadaly ty Sagittarie. |
 |
Meruňky 2023, 2.7.2023 Že by se meruňkám líbil posekaný trávník, tak to jsem ještě neslyšel, ale jako vtip dobrý, Martine. Takže čistě bílá meruňka je pouze ten Šalach ananasny, jak vidím. Snad příští rok pokvete a nezmrzne. Nikde jsem si taky nevšiml iniciálů pána Fialy.... celý příspěvek > |
 |
Merunka Radka, 2.7.2023 To je sice hezké, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti s Radkou. David ji označil jako skvělou oproti Velké rané. Měl jsem vzrostlý strom, ale odešel. Tento nový na ZR moc neroste. Moje zkušenost je taková, že je to vynikající raná meruňka, ovšem s... celý příspěvek > |
 |
Merunka Radka, 2.7.2023  Jediný plod odrůdy Radka. Chuť výborná, typicky meruňková. |
 |
Lejuna nebo Veselka, 2.7.2023 V tomto vlákně s názvem Lejuna nebo Veselka máte v předposledním příspěvku komentář i s fotkami. |
 |
Phytophthora infestans, 2.7.2023 To se tedy musím přiznat, že jsem toto opravdu každoročně považoval za počínající plíseň bramborovou. Nejdřív stonky a pak listy jako na těchto fotkách. Faktem ale je že na bramborách prozatím není. |
 |
Phytophthora infestans, 2.7.2023  Další fáze - projevy na listech. |
 |
|
 |
Broskve 2023, 1.7.2023  Jak jste na tom se Springcrestem, pane Jakube? A Františka, Martine? |
 |
Kompakta 18 brix, 1.7.2023  Plody Kompakty by bodly, kdyby zrály dříve než těsně před VP. |
 |
Meruňka Tsunami, 1.7.2023  Nevím, jak je to možné, ale ani ten jeden jediný plod se v chuti nevyrovnal Leskorám. To už byl lepší ten jediný Spring Blush. |
 |
Velkopavlovická meruňka, 1.7.2023  Nejchutnější odrůdou zůstává i nadále naše česká Velkopavlovická meruňka. |
 |
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 1.7.2023  Lejuna se letos ukázuje jako více mrazuodolná než Leskora a mnohem více než Ledana. |
 |