|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pušistij ranyj, 4.7.2013 Tak Pani broskyniari, prosim vas o radu kde ju zohnat?
Vím, že ji pěstovali, nebo ještě stále pěstují, a mají s ní velmi dobré zkušenosti v Horní Bělé u Plzně,v místních zkušebnách, které leží v nadmořské výšce 520 mnm.Místní odborný instruktor... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 4.7.2013 Tak zdá se, že si s Růžovou zatím nikdo neví rady, a i jindy dobře informovaný pan david zatím mlčí.Leala je pro mě zajimavá i z pohledu množství cukrů, které jsou u ní údajně o trochu výše, což jak poznamenal pan Petr z Pardubic "může být na úkor... celý příspěvek > |  |
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 3.7.2013 Podle AMS-SETu nastal u většiny monitorujících stanic sto procentní stav konce kladení vajec u obaleče švestkového.Nyní máme nakladýno,někde se ještě snášejí poslední vejce, a budeme čekat kdy se nám to bude líhnout.Nebo čekat moc nebudeme, a... celý příspěvek > |  | Topfirst, 3.7.2013  Letos se i já možná dočkám prvních plodů Topfirstu.Stejně jako překvapilo předčasné vybarvování plodů Topfirstu pana Vysloužila, tak i já jsem v nejistotě, zda se jedná o předčasné vybarvování před propadem, nebo už o vybarvování zrajících plodů.Na... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 3.7.2013  Jak už jsem psal v předešlých příspěvcích, u Čačanské rodné je poznačena jen jedna větev z celého stromu, ale zato výrazně, ostatní listy jsou čisté.Nevím, jestli se jedná o šarku, nebo jen nějaký jiný výživový deficit, nebo o jiný problém.
|  | Malé přírustky hrušní, 29.6.2013 To máte Wimpi s průběžným výchovným řezem, a selekcí pravdu, a i já to taky dělám, ale kdo nemá přectavivost npř. jak která větévka bude předbíhat, nebo upozaďovat v růstu, a i pro laika, který je méně zdatný to může přectavovat problém-proto se... celý příspěvek > |  | Malé přírustky hrušní, 29.6.2013 Přírustky vidím jako adékvátní, přiměřené ke stromkům, které jsou vysazeny prvním rokem.Přihlížím i ke skutečnosti, že byly vysazeny jako špičák-tedy prut bez postranního obrostu.Z fotografií není vidět žádné onemocnění, ani výživový deficit.V tuto... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 29.6.2013 Poznamenám si "koupit Lealu na myrobalánu.Rozhodně ji nechci do jílu, ale pokaždé, když připravuju vhodné podloží k sázení, tak vykopu s předstihem jámu, a zapravím hnůj+nějaké prvky+písek+dřevěný popel, a za půl roku můžu sázet.To mi tak vyjde na... celý příspěvek > |  | Malé přírustky hrušní, 29.6.2013 Nezoufejte, aniž bych znal podrobnosti zdravotního stavu, podmínek k růstu-přidejte foto,a udejte označení,druh podnože.Obecně vzato Wiliamsová není bujná odrůda.Moje Karina, kterou jsem sadil na jaře, která byla vyšlechtěná z Wiliamsové, pokud... celý příspěvek > |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 28.6.2013 Pane Mimmo, na agromanuálu jsem ohledně generací obaleče švestkového našel tento text.Ale myslím, že se trochu pomýlili ohledně termínu létání druhé generace motýlů o jeden měsíc.Podle mého názoru, létají motýli druhé generace o měsíc dříve, tzn. v... celý příspěvek > |  |
|  | Abiotické poruchy, choroby a škůdci - slivoně, 28.6.2013 Našel jsem názorný dokument v pdf.který se zabývá různými příčinami poruch, škůdci,chorobami na slivoních,a jejích možnou ochranou přípravky. Tak doufám, že nebude odstraněn.Mě hlavně zaujaly rozdíly příznaků poškození hálčivce višňového a... celý příspěvek > |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 27.6.2013 Takové množství napíchaných plodů ze kterých vytéká klejotok, a vevnitř žádná housenka.Na některých odrůdach nic (Čačanská rodná),a některé jsou postoženy více (Tpofirst na malém stromku více jak polovina poškozených plodů).
Ani na zobonosku... celý příspěvek > |  | Nemocné stromy - co s tím?, 27.6.2013 Chybná výživa je patrná jen na jednom konci větévky-příčinu neznám, jinak všechny zobrazené lupeny vypadají docela zdravě-bez šarky.
1)na jaře prořezat, prosvětlit větve.nyní můžete suché odstranit, aniž byste otřepal plody,hlavně větve které... celý příspěvek > |  | Hnědé konce letorostů u švestky, 26.6.2013 Nevím jak rozsáhlé může být poškození hálčivcem višňovým, ani zda jsou škody citelné.Myslím si, že více škodí na mladých stromcích ve výsadbách, mladých letorostech, než na vzrostlých stromech.Ještě jsem se nesetkal s poškozením plodů, jak je... celý příspěvek > |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 26.6.2013 Je zajimavé, že i já mám úplně stejně poškozeny plody Joja-modřiny jak po výprasku.Přitom píchance z níchž vytéká klejotok (asi zobonoskou) nejsou úplně na všech plodech Joja.Některé takto namodralé plody jsou bez známek poškozeníJiné odrůdy co se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|