|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tipala, 15.7.2013  Nedá mi to,abych neukázal pstem na Presentu,která je od slova prezent-dar velmi plodná odrůda,ale s dosti tenkými internodiemi.Některé letos visí šikmo dolů obtěžkané darovanou násadou.
Tiroler Zuckerzwetsche bych volně přeložil jako Tirolská... celý příspěvek > |  | Strupovitost jabloní, 15.7.2013 Asi posledních deset-patnáct let výrazně zaznamenávám úbytek síry v ovzduší.Máme na zahradě starší strom nějaké letní odrůdy hrušky.Mohla by to podle popisu být Kozačka, nevím.Před dvaceti roky, nebo ještě dál pamatuju, že plody byly "čisté",bez... celý příspěvek > |  |
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 15.7.2013 Dosud jsem neměl výrazné projevy monilia fructigena na plodech v takové míře, aby mě donutila ovoce ošetřit.Několik plodů je samozřejmě postiženo, hlavně ty, které se nacházejí ve větším hloučku.Občas pamatuju nahnilé plody ze stromu i pod stromem... celý příspěvek > |  | Tipala, 15.7.2013 Zdá se, že Tipala k sobě potřebuje vhodné opylovače ke zvýšení plodnosti.Jestli je stromek opravdu čtyřletý, je předčasné od něj čekat dostatečně velkou plodnost, navíc jak známo myrobalán plodnost oddaluje, a je vhodný pro budování dřevní... celý příspěvek > |  | Prepad plodov slivky, 14.7.2013 Reziduia Roundupu nemohou pravděpodobně v půdě zůstávat, a zaniknou.Účinné látky, které proniknou rostlinou ke kořenům, zaniknou zároveň s ní.Ale to Vám asi zdejší odborníci upřesní.
Ptáte se proč letos starší švestka prosperuje, ale mě to... celý příspěvek > |  | Tipala, 14.7.2013  Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe.Tak já si myslím, že se bude smát ten, komu začne Tipala uspokojivě rodit,protože údajně potřebuje k vyšší úrodě vhodné opylovače, jinak rodí méně.Taky květy jsou na jaře více citlivé na pozdní... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 13.7.2013 Já bych naopak neměl strach o nejvýšší patra koruny, které :
1)větve nejsou tak dlouhé od středu, aby stačila relatívně menší síla k jejích zlomení(pákový efekt).Tedy-větší váha plodů je blíže středniku.
2)v horních patrech není nouze... celý příspěvek > |  | Letní střih mladého stromku, 11.7.2013 U nově zasazených stromků bych v tuto dobu už letní řez nedělal, protože by byl asi k ničemu.Stromek teprve vytváří kořenovou soustavu, nemá dostatečný tlak mízy, a letním řezem by se moc nepodpořila žádaná tvorba předčasného obrostu.V tuto dobu bych... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 11.7.2013 Pane Vysloužile nevím co si přectavit pod pojmem Brněnská špička.Ptal jsem se Googlu, ten mi moc nepomohl, asi to taky neví.Je to snad místní krajová odrůda, druh dezertu, čí snad sportovní podnik jako npř.Třinecká laťka?
Jinak co se... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 11.7.2013 Katinku už dobře znám, ta mě už jen tak něčím nepřekvapí, samozřejmě dobrá švestková chuť.I když mnozí říkají, že v Katince moc rynglotových chutí není, já ji tam dobře rozpoznávám, a nacházím.U mě je Katinka k jídlu přesně na přelomu července,... celý příspěvek > |  |
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 11.7.2013 U mě jsou zatím švestky bez postřiku proti pilatkám, obalečům,vyjma Pirimorem, Mospilanem proti mšicím.Stále váhám zda ho vůbec provádět, a zasáhnout proti obaleči.Pečlivě hledám v koruně vizuálně nějaké housenky, nebo vajíčka.Zatím jsem moc úspěšný... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 10.7.2013  Jenom jestli to pan Libor zase nepopletl, jak se mu to stalo loni, když zaměnil Opál za Herman, a tvrdil, že ta červeno-fialová polorenglota je Herman.Dukazy jsou zdokumentované tady.
Je mi to podezřelé, protože u mě jsou plody Katinky zatím... celý příspěvek > |  | Třešeň dvoják, 10.7.2013 Tenhle dvoják rozhodně nepěstujte.Pro lepší zhodnocení stavu budete muset pořídit lepší foto.Nyní mi připadá, že vychovný řez bude lepší nechat u tohoto stromku na příští jaro, protože může být většího rozsahu.
|  | Prepad plodov slivky, 10.7.2013 To příznačné červenání nezralých plodů s následným sesycháním se mi letos objevilo i na přeplozené (ranné) Katince.Tam mě to vůbec nemrzí, protože o ostatní dozrávající plody není nouze.Zajimavé bylo to, že tyto červené plody se na některých větvích... celý příspěvek > |  | Prepad plodov slivky, 10.7.2013 Nevím jak by mohlo být údajné špatné, nekvalitní opýlení bráno jako důvod propadu už opýlených, a vyvíjejících se švestek Herman.U jabloní to taky nedokážu posoudit.
O odrůdě Herman se všeobecně ví, tuší,že je více náchylný propadu, než jiné... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|