|
Pěstování rajčat 2013, 21.1.2013 Mirku máte pravdu, že ne každé semínko má tu sílu, aby se děložním lístkům podařilo zbavit se slupky ze semena. V normálním případě ani tyto rostlinky nepřesazuji, v tomto případě jsem se snažil slupky zbavit, více méně se mně to povedlo(zůstaly tam... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 21.1.2013 Já jsem včera přesadil všechny rostlinky určené ke klonování a roubování. Výsev byl skoro 100% úspěšný. Jen Datterino vyklíčilo s děložními lístky v obalu semena, Zkusil jsem ten zbytek opatrně odstranit, ale nevím jestli z toho něco bude. Tak jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Proč bio osivo?, 20.1.2013 A včera jsem v obchodě viděl, že jich SEMO má aspoň třikrát tolik (včetně rajčat)
Mr Big |
 |
Seminka s vlastni zahradky, 20.1.2013 Když jsem takhle brouzdal po internetu, tak jsem narazil na zajímavou stránku o genetice u šlechtění např.rajčat srozumitelnou i nám laikům.
|
 |
Zemina pro výsev plodové zeleniny - namíchání a propaření, 19.1.2013 Zase se budu jednou rouhat.Nikdy jsem nepropařoval zeminu pro plodové zeleniny (jak doporučuje veškerá literatura) a také ji nebudu nikdy propařovat. Naposledy jsem propařoval zeminu tehdy, když jsem vyséval kaktusy- v tomto případě se mně to zdálo... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 18.1.2013 Ještě jednu perličku z toho hodnocení rajčat. Na čestném 76. místě se umístila bifteková odrůda Mariana´s peace (mařenčin mír?), dle jednoho webu pěstovaná před rokem 1900 v Československu (snad RU?). Máte někdo nějaké informace o této... celý příspěvek > |
 |
Seminka s vlastni zahradky, 18.1.2013 Já bych po tom, jak je možné prodávat nějaké nové rajče aniž by bylo zapsáno v katalogu ani nepátral. Díky za to, že na trhu novinky jsou.Pro informaci na webu dobrasemena.cz je uvedeno přesně toto: "Je smutné, že současná legislativa neumožňuje... celý příspěvek > |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 18.1.2013 Já taky používám klasickou tužku.Jen pochybuji, že by mé křehké sazenice tu manipulaci jak je předvedeno na videu přežily.
Mr Big |
 |
Seminka s vlastni zahradky, 18.1.2013 Předem Vám děkuji za Vaši odpověď. Souhlasím s tím, že šlechtění je náročná dlouhodobá práce s ne vždy kladným výsledkem. Jsem amatér, nejsem vzdělaný v příslušných oborech, o klasickém šlechtění mám jen všeobecné informace z tiskovin a o nějaké... celý příspěvek > |
 |
Proč bio osivo?, 17.1.2013 Aby mne někdo nepodezíral, že to je můj názor. Já bych se nikdy takto nevyjádřil a jen mne to zarazilo u tak významné osoby, která se presentuje jako odborník v oboru.
Mr Big |
 |
|
 |
Seminka s vlastni zahradky, 17.1.2013 Napsáno pěkně, ale tendenčně, jediné co z toho vyplývá je: nepěstujte semena (snad jen fazole). Zamlčovány jsou skutečnosti jak lze ochránit rostliny před nežádoucím opylením, nabídka hybridních semen na tuzemském trhu, atd.Článek je opravdu tak... celý příspěvek > |
 |
Proč bio osivo?, 17.1.2013 Také mne to zajímalo co jsou ty bio osiva. Na webu zahrádkářů jsem se dověděl od jednoho významného člena ČSZ:
"Firma produkuje bioosiva jen pro ty fanatiky, kteří si myslí, že "bio" a "eko" je to jediné, co zachrání svět."
Asi myslel ty... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 16.1.2013 Mám také tuto zkušenost, ale... prostě pro mne je to výzva.
Mr Big |
 |
Popel na zahradu?, 16.1.2013 Já bych měl dotaz. Píšete pigmenty papíru by neměli obsahovat těžké kovy. To je Vaše doměnka nebo vycházíte z nějakých relevantních informací?
Mě by třeba zajímalo, jakými barvami jsou tisknuty noviny MF i dnes, protože jich mám poměrně... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 16.1.2013 Tak jsem si tu tabulku zevrubně prostudoval.Nejvíce mne zaujala desátá příčka Tigerelly (z 268 hodnocených rajčat). Loni jsem ji pěstoval a jednoznačřně jsem ji odsoudil jako nechutnou (snad jen srovnatelnou s další pruhovanou odrůdou Duo), velké... celý příspěvek > |
 |