|
Prve merunky už dozrievaju, 4.7.2012 Ešte by som k plusom Orangered-u pripočítal sladké jadro, ktoré má zo všetkých odrôd možno štvrtina. Stano |
 |
Prve merunky už dozrievaju, 4.7.2012  Pre Paľa: chuť Sylvercotu Honza popisoval v príspevku zo dna24.6 o 22.39.Ešte by som dodal že má kyslú šupku a chuťou je na úrovni odrody Goldrich-teda priemer.
Pre Petra: líčko jej rozhodne nechýba.Jediný nedostatok vidím vo výraznom zmenšovaní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prve merunky už dozrievaju, 3.7.2012  Odrodu Sylvercot popísal Honza naozaj výborne, je vhodná skôr na zaváranie ako na priamy konzum.Orangered ktorú mám na tom istom strome zreje o týždeň pozdejšie.Pri dobrej prebierke je iba o ničo menšia od Sylvercotu.Konzistencia dužiny a chuľ je... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Bohemica, 4.5.2012 Pre nepozorne čítajúceho Paľa: Opeľovacie pomery hrušiek (samoopelivosť alebo cudzoopelivosť) sú dostatočne preverené-všetky sú cudzoopelivé vrátane Bohemiky.To že Bohemika ešte nemá overených aj opeľovačov je preto že to potrebuje nejaký čas(je ešte... celý příspěvek > |
 |
Bystrická slivka, 29.2.2012 V Atlase odrůd ovoce od Dvořák a kol.sa píše,,Domácí švestka má mnoho typů, z nichž nekteré lze pokládat za samostatné odrůdy´´.V Maďarsku som si všimol že predávajú zvlášť odrodu Bystrická, a Bystrická muškátová.Pohodu praje Stano. |
 |
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 15.2.2012 Moje top:1-Jonatan
2-Batul
3-Parména zlatá Stano |
 |
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 3.2.2012 Pre Paľa.Pre pivnicu je dôležitý kolobeh vzduchu-prívod+vývod a nie okno.Prívod upchávať iba počas najväčších mrazov inak začne všetko od dreva plesnivieť. Stano |
 |