Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Réva - draslík x hořčík, 15.5.2013
Uvedl jsem zjištěnou hodnotu obsahu hořčíku 85 mg/kg v půdě. Jedná se o váhový podíl hořčíku Mg ve formě MgO v jednom kilogramu sušiny (laboratorně upravený vzorek půdy). Pro můj typ půdy, která je charakterizována jako střední (ve škále lehká -... celý příspěvek >
Réva - draslík x hořčík, 14.5.2013
S delším časovým odstupem se vracím k tématu. Teď z jara jsem si nechal udělat půdní rozbory a už přesně vím, co mám špatně. Laboratorně byly zjištěny tyto půdní abnormity: nedostatek vápníku (cca 600 mg/kg) a velmi nízké Ph půdy (cca... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 14.5.2013
Dlouhodobé předpovědi na víc jak 5 dnů dopředu jsou vždycky hádání z věštecké koule.
Levne tycky k reve, 14.5.2013
Nebojte, hnít to sice trochu bude (část zapíchnutá do země), ale na révu vůbec nic nepřeskočí. Nevíte náhodou někdo kolik stojí bambusové tyčky? Ty by vydržely déle, taky něco takového potřebuji.
Zakaz pestovani vlastnich seminek, 14.5.2013
No, on bude asi i trochu problém v tom, že Evropa je dost multikulturní a její národy mají vzájemně trochu odlišné zvyklosti a chování. My Češi jsme geneticky národem umazaných krtků, kteří s oblibou tráví svá odpoledne a víkendy rytím, pletím, či... celý příspěvek >
Střih jabloně - je správně?, 14.5.2013
Jestli jste pane Miloši zareagoval na příspěvek pana Fidly, tak si myslím, že p. Fidla ale nepsal o případném ponechání koštovacího jablka na stromečku, ale že spíše sem dolů ještě připsal svůj názor na provedený řez těch starších jabloní, viz. výše.... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 13.5.2013
Tak zatímco do včerejška vše probíhalo jako po drátkách, dneska v noci jsem už zase lítal po zahradě s kolcem, svážel kontejnerované sazenice do sklepa, zakrýval co se dalo a s obavou sledoval na teploměru rychle klesající hodnoty přízemních... celý příspěvek >
Střih jabloně - je správně?, 13.5.2013
"Na řezu nevidím moc závad". A co říkáte například na ty ponechané různě dlouhé holé pahýly jako zakončení větví? A co například ony svislice vyrůstající z vodorovných a šikmých větví? 
Ako sa starat o preockovany vinic, 3.5.2013
Tak já s přeočkováním révy také zkušenosti moc nenám. Asi nejlépe by vám poradil pan Paľo, ale se ten tady z neznámého důvodu už delší dobu neobjevuje. Já jsem si to loni ze zvědavosti zkoušel a naštěpoval jsem tři testovací očka. Bohužel,... celý příspěvek >
Jak ostříhat meruňku a broskvoň?, 3.5.2013
Meruňky se dost špatně tvarují, mnohé odrůdy totiž mají tendenci přednostně vytvářet dlouhé tenké výhony směřující nahoru. A to je právě váš případ. Takový stromek - to je výzva! Jednu alternativu navrhuje pan Rostislavik a já vám navrhnu ještě... celý příspěvek >
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 3.5.2013
Aby to náhodou někoho nemátlo, použil jsem zkratkovité označení "hloupí zahrádkáři" a "chytří velkopěstitelé" jako reakci na úvodní příspěvky tohoto vlákna, kde se praví, že EU zvažuje zákaz prodeje pesticidů pro malospotřebitele a prodej by měl být... celý příspěvek >
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 2.5.2013
Pane PP, rozumíte tomu zcela přesně! U věty druhé se láme chleba, totiž jestli vůbec má cenu něco pěstovat a nebo nikoli. Přece nesázíme proto, abychom smířlivě sledovali, jak nám to hyne.
Aha, argumentace PROTI - PRO. Hm, dobře. Logicky, když tedy pesticidy škodí, je to argument PROTI a tedy zakažme hloupým zahrádkářům jejich používání, ponechme je pouze chytrým velkoproducentům. Hloupý zahrádkář pan "XY" ale nesklidí ze své... celý příspěvek >
V příspěvku pana Stefanose vidím ještě i další dvě zásadní věty: "S plisnemi a houbami jsem problem v teto suche oblasti jeste nemel". ale hlavně: "... a pokud to vyresit nejde, tak danou vysadbu teto urcite plodiny v tom roce... celý příspěvek >
Bezsemené stolní odrůdy, 2.5.2013
"Ale možná to sami ani netuší". Netuší? Ta firma se prezentuje jako dlouholetý zkušený pěstitel a producent sazenic révy vinné, viz. příslušné webové stránky a kapitola "O nás". Jedná se tedy o prvovýrobu. A když něco pěstuji, přece musím... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika