Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 27.5.2013
Z návrhů, které se tady objevily, se mi nejvíc líbí nápad od pana PP, nastřihat lamely z hliníkových okenních žaluzií na kratší pásky, do nich udělat otvor pro úvazek děrovačem (mezikruhový průbojník) a štítek ručně popsat... celý příspěvek >
Kanadská borůvka - neprospívá, 24.5.2013
Nechci být zlým prorokem, ale myslím si, že bude dost velký problém tuhle zasychající borůvku znovu rozdýchat. Pokoušel jsem se o něco podobného už dvakrát a ani jednou se mi to nepodařilo. Poprvé, když mi kdysi dvouletý keřík koncem léta z neznámého... celý příspěvek >
Chory vinič?, 23.5.2013
"..., kde na vykopanie 2-ročného kríka na Vašej snímke potrebujete krumpáč..." Pokud máte nekamenitou půdu, je k vyrytí kořenového balu nejvhodnější plochý rýč, kterým to půjde hravě a bez problému. Bohatě postačí, když na vyrytém... celý příspěvek >
Chory vinič?, 23.5.2013
Musíte se rozhodnout sám, co budete dělat. Jestli budete se založenýma rukama pozorovat, jak se situace sama vyvíjí (což nyní prakticky děláte) anebo se odhodláte převzít iniciativu a pokusíte se pro záchranu keře něco sám udělat. Pokud se však... celý příspěvek >
Švestka - škůdce - (ale jaký?), 22.5.2013
Vyzkoušej přípravek Sanmite 20WP. Na hálčivce zabíral bezvadně Magus, ale ten už se neprodává. Mimo vegetační sezonu lze použít sirnaté přípravky.
Chory vinič?, 22.5.2013
Ano, samozřejmě může. Vhodný bude například substrát určený pro zakořenění řízků či pro výsadbu sazenic. Ten by teoreticky měl mít neutrální Ph a neměl by obsahovat nadbytek hnojivých přísad. Ale vyskytly se občasné případy, že komerční substráty... celý příspěvek >
Mazací tuk do převodovky půdního vrtáku, 22.5.2013
Zdar Vladimíre, TADY je český návod na vrták Zipper ZI-EBO 100. Píše se tam, že náplň do převodovky je standardní převodový olej: " Pri nízkém stavu oleje doplnte vhodný olej po spodní hranu nalévacího otvoru (SAE 80-90 olej do... celý příspěvek >
Chory vinič?, 22.5.2013
Přemýšlím, co bych asi dělal, kdyby se něco takového přihodilo mně a neznal bych příčinu. Prostě by najednou začaly rychle vadnout listy na celém keři a nebyl bych si vědom žádného předešlého postřiku ani hnojení. V takovém případě bych si myslel, že... celý příspěvek >
Čerstvě sázeno mám chemicky ošetřit?, 21.5.2013
Když se révové sazenice vytáhnou z místnosti na přímé venkovní světlo, dojde často k popálení a zničení původních listů, které nejsou přizpůsobeny přímému slunečnímu záření.  Tyhle listy jsou ale brzy nahrazeny novými, plně vyvinutými listy.... celý příspěvek >
Je to nějaká nemoc nebo škůdce?, 21.5.2013
Taaké se kloním k názoru, že došlo k popálení nevhodnou koncentací postřiku. Například u listového hnojiva SAMPPI jsem našel toto riziko: "Jedinou nevýhodou SAMPPI je, že s koncentrátem je třeba zacházet jako s látkou, která může při delší... celý příspěvek >
Levne tycky k reve, 18.5.2013
Pane jenamatere, máte pravdu, že jsem se ve své teplotní úvaze zabýval pouze nadzemní částí rostlin a v dané souvislosti myslet na kořeny mě vůbec nanapadlo. Při zapíchnutí kovové tyčky do země za mrazivého počasí máme opravdu trochu jiné... celý příspěvek >
Levne tycky k reve, 17.5.2013
"...a že drevo nie je dobrý vodič chladu, čo je pre ovocné dreviny v kontakte s oporou cez zimu výhodné". Malé odbočení od původního tématu a trocha termomechaniky: Tepelná vodivost a přenos tepla z jednoho tělesa do druhého při jejich... celý příspěvek >
Vinná réva na západní stranu, 15.5.2013
Východní stěna má oproti západní jednu výhodu. Totiž když je jasno, bývá v létě hodně vysoká vzdušná vlhkost a padá rosa, takže ideální podmínky pro plíseň. Východní stěna je hned při východu slunce plně osluněna, vytvoří se u ní příznivé... celý příspěvek >
Levne tycky k reve, 15.5.2013
Zrovna včera jsem na ně koukal v jednom obchodě. Taky se mi moc líbily, bytelné s kovovým zapichovacím hrotem, ale chtěli za ně 52,-Kč / 1 ks. Já bych jich potřeboval cca 30 ks a tak zatím váhám, zdá se mi to dost. Pokusím se je někde sehnat... celý příspěvek >
Réva - draslík x hořčík, 15.5.2013
Jojo, a já bl.ec sázím borůvky do rašeliny a ještě jim do toho přidávám prosátý mulč, aby to měly jó ideální. A přitom můžu zakládat borůvkové plantáže naostro. No nic, naštěstí v nové viničce je to lepší, tam mám pro změnu zase mírně alkalickou... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika