|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nechtiac zrezana slivka, 2.7.2013 Sestřihněte radikálně korunku na pár pupenů a několik listů (cca 10). Udělejte ostrým nožem hladký dlouhý šikmý řez na pahýlu, který zůstal v zemi a stejný řez na odsknutém kmínku. Když obě části přiložíte k sobě, musí na sebe těsně dosednout. Řez... celý příspěvek > |  | Nechtiac zrezana slivka, 2.7.2013 Já jsem si myslel, že když píšete " zrezaná slivka", čili česky "pokácená slivoň", že je to už starší strom. Ale jak jste dodatečně doplnila, jedná se o mladý stromek. Jak tlustý má kmínek v místě odtětí? Jestli je to "mládě", teoretická šance... celý příspěvek > |  |
|  | Nechtiac zrezana slivka, 2.7.2013 Nedá. |  | Malé přírustky hrušní, 29.6.2013 Jak pravil p. rostislavik, ovšem s drobným dovětkem, že s výchovným řezem netřeba čekat až do příštího jara. Ideální je s výchovou stromku začít ihned od narašení a pokračovat po celou vegetační fázi odstraňováním neperspektivních zelených letorostů.... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 28.6.2013 Můj názor na probírku: odstranění přebytečných letorostů, provedené v rozumné míře révě nijak neuškodí. Je jedno, jestli střihat, či vylamovat, vylamování je však jednodušší a rychlejší, ale jeho proveditelnost je omezena stupněm... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 28.6.2013 Tak, léto skončilo a nastal podzim. |  | Pomoc při určení choroby jabloně, 27.6.2013 Mně svilušky za pouhé dvě vegetační sezony zcela zlikvidovaly jednu vzrostlou slivoň, cca 15 let starou. Byla to však jen slivoň pokusná, neznámé neperspektivní odrůdy, takže jsem proti škůdci vůbec nezasahoval a čekal, jak si s tím poradí.... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.6.2013 Uvažoval jsem rovněž o ekologickém prostředku MADEX, který tady před časem doporučoval pan Polehla. Je to biologický preparát, funguje na principu virové infekce škůdce. Bohužel, jeho cena přes 900,-Kč / 100 ml mě "mírně rozhodila". To množství... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.6.2013 Pane KUKY, díky za Vaše zpravodajství o výskytu motýlů obaleče jeblečného u Vás v Hr. Králové. Před pár dny jste zjistil vrchol výskytu. Jestli jsem zdejší instrukce dobře pochopil, tak ideální termín pro aplikaci ochranných prostředků nastává právě... celý příspěvek > |  | Jak se pozná nedostatek železa - chloróza, popř. jaký existuje přípravek - hnojivo?, 25.6.2013 Paní tazatelka sdělila, že sazenice borůvky je letošní a tedy byla vysazena letos na jaře. Při výsadbě prý byla vykopána "velká" jáma a do ní uloženo 40 litrů koupeného substrátu. Objem 40 litrů se vejde do krychle o velikosti strany 34 cm. To... celý příspěvek > |  |
|  | Co vaše réva? (2013), 24.6.2013 Ha, další nový netušený nepřítel na obzoru…! Úryvek z Wikipedie : "Většina blýskáčků se vyskytuje na květech rostlin, kde vyžírají prašníky a tím znemožňují opylení květů".
Já jsem se po strastiplném jaru (květen + začátek června) teprve... celý příspěvek > |  | Jak na kunovite selmy? zerou vajicka i slepice, 21.6.2013 Já jsem totiž přírodomilec. |  | Co je s třešněma II?, 21.6.2013 Kdo je letos spokojen s úrodou třešní, prosím ať hrdě zvedne ruku. A napíše svou pěstební polohu. Já mám těsně připaženo (pošumaví).
|  | Jak na kunovite selmy? zerou vajicka i slepice, 21.6.2013 Tunelový sklopec je asi nejlepší možnost. Doporučuji jej ale umístit do míst, kam se nedostane kočka, jinak bude 100%-tním úlovkem právě ona. Pozor - kuna je velmi ostražitá, řekl bych dokonce, že v tomto ohledu proklatě inteligentní. V likvidaci... celý příspěvek > |  | Vylamování květů u mladých stromků, 19.6.2013 Zde probíhající diskuse na téma" smáčedla - pro a proti", mě inspirovala k tomu, abych si ze zvědavosti koupil výše uvedené komerční smáčedlo a porovnal jeho bájné a některými zdejšími účastníky fóra vychvalované účinky s běžným kuchyňským saponátem.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|