|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak zastříhnout slivoň, 20.4.2011 Tak se dobrovolně přiznám pane Rony, že jsem Váš návod na řez stromku přesně nepochopil. Mohl byste to prosím popsat polopatičtěji? Dohaduji se : Vy chcete použít tu čtvrtou větvičku shora (jedná se o tu větev, rostoucí do největší výšky), zakrátit... celý příspěvek > |  | Kdy a jak začít s hnojením révy (jaro), 20.4.2011 No, a kdyby se náhodou někdo nechtěl trápit s tolika různými hnojivy a přemýšlením nad termíny i množsrvím jejich dávkování, může si přímo koupit kombinované "Hnojivo pro vinnou révu", kde jsou ty čtyři základní složky (N, P, K... celý příspěvek > |  |
|  | Jak zastříhnout slivoň, 20.4.2011 Dovolím si připojit se s radou k panu Ronymu. Píšete, že tomu moc nerozumíte. Takže, abyste mohl ostřihat stromek, musíte mít přestavu o tom, jak by měl stromek v budoucnu vypadat. Bez této, alespoň základní představy nemá cenu vůbec začít něco... celý příspěvek > |  | To nejlepší, 15.4.2011 Jasně, já jsem se nesnažil obhajovat bůhvíjakou odolnost odrůdy Vitra. Je to běžná vinifera, zrovna tak, jako třeba Vámi uvedená Pola. Ale spíše jsem chtěl vyjádřit, že Pola je úplně stejně "skleníková", jako Vitra. A obě jsou úplně stejně... celý příspěvek > |  | To nejlepší, 15.4.2011 Malá poznámka k odrůdě Vitra. Stále se někde dočítám čtu, že se jedná o skleníkovou odrůdu, která se dokonce nehodí k venkovnímu pěstování. Myslím si, že je to zažitý mýtus. Vitra je klasická stolní Vitis vinifera s odpovídající standardní... celý příspěvek > |  | MW 09, 14.4.2011 O firmě JURAL a jejím způsobu obchodování jsem stručně psal už na jiném vlákně (Réva vinná - Black Magic). Jural je velkobchodní firma, zaměřená na distribuci sazenic a ovocných stromků pro konečného zákazníka - malospotřebitele, občana. Firma JURAL... celý příspěvek > |  | Kaštánka neroste, je jako bonsaj, 13.4.2011 A na jaképak ji máte podnoži? Není to náhodou P-HL-C? |  | Pozdní postřik proti kadeřavosti, 12.4.2011 Pokud by bylo SAVO použito na olistěný stromek, stromek uschne! Ale i na neolistěné rostliny považuji jeho užití za barbarství. |  | Švestka Jojo, 7.4.2011 Jistěže půjde zapěstovat, ale až po nestandardním zásahu typu "do-do". Zajímalo by mne, zda byla paní prodejcem upozorněna, že neobdrží standardní stromek se zapěstovanou korunkou, ale zalomený "špičák", případně jakou dostala slevu z ceny... celý příspěvek > |  | Švestka Jojo, 7.4.2011 V každém případě, pracovník, který Vám ten stromek zabalil a odeslal, by si zasloužil věčný pobyt na loži vyvrhelově. |  |
|  | Švestka Jojo, 7.4.2011 Já bych se z uvedeného stromku zase tak neděsil. Jednoletý šikmo rostoucí výhon je přece možno pomocí delší rovné tyčky vyvázat do vzpřímeného směru. Ohýbání provést opatrně a citlivě, aby nedošlo k vylomení, třeba na několik postupných fází.... celý příspěvek > |  | Zmlazení broskvoně, 6.4.2011 Tak se nám zde sešly tři různé pohledy na zmlazení této konkrétní broskvoně. Myslím si, že zde nejde ani tak o problém rozdílné aplikace obecně známých učebnicových postupů, ale spíše jde o rozdílný subjektivní názor několika dobrovolných... celý příspěvek > |  | Zmlazení broskvoně, 5.4.2011 Paní Aleno, podrobnou odpověď na Váš dotaz naleznete ZDE, plus další praktické informace. Já osobně střihám plodící broskvoně těsně po odkvětu. Zdůvodňuji si to osobně tak, že necháme-li na stromě všechny květy, přiláká to ve větší míře opylovače a... celý příspěvek > |  | Zmlazení broskvoně, 4.4.2011  Zbývá ještě poradit paní Růžence co s tou její "vytaženou" broskvičkou. Já bych jí radikálně sesadil a oddělil bych všechno těsně kmínkem. Stromek je realativně mladý, zvládne to. Za rok bude mít novou korunku. Postupné několikaleté... celý příspěvek > |  | Zmlazení broskvoně, 4.4.2011 Jakýpak Kacířův řez? Vždyť kolega Kacíř zásadně neřeže, takže se nemůže jednat o Kacířův řez, ale o Kacířův neřez!
Tady a tady jsou dvě pěkná a názorné americká videa o sezónním řezu broskvoní. Dlouhý řez do kotlové koruny. Broskvoně se prostě musí... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|