|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Opravný řez renklódy, 30.4.2015 No řekněme, že pár let. Světelné podmínky má docela dobré, v okolí jsou maximálně stejně vysoké stromy. Teplotní nevím co přesně myslíte, je však na otevřeném stanovišti. Výživa nic moc, před pár lety jsem kolem kmene obryl kroužek a vyplnil jej... celý příspěvek > |  | Tvarování třešně, 29.4.2015 Tak jsem to poměřil, a:
- vyšší kosterní vetev je dlouhá 49cm
- nižší kosterní je 56cm dlouhá
- terminál převyšuje konce kosterních větví o 61cm
- kosterní větve mají úhel 40°-45°
- terminál má přírůstky pěkné, cca 3cm u vrcholu, kosterní... celý příspěvek > |  |
|  | Pravokořenná višeň, 29.4.2015 A co když by jakékoliv zkrácení bylo až do tříletého (snad ne čtyř) dřeva? Loni a předloni přírůstky minimální. Proto jsou ty pupeny takové jakože "už vyhodím jen trochu listí, už ode mě nic nečekejte". Teda takhle se mi jevily. Dnes jsem se na ně... celý příspěvek > |  | Jak ostřihat tuto třešeň?, 29.4.2015 Ten způsob řezu, který jste navrhoval, je dle mého názoru zbytečný, to už můžete rovnou pokácet. Raději však během sklizně vytáhněte dlouhé štafle, a tam, kam nedosáhnete, to řežte pryč. Pamatujte však, že je vždy vhodné nechat nějaké větve... celý příspěvek > |  | Jak ostřihat tuto třešeň?, 29.4.2015 Lucie, byla by ještě fotka z jiného úhlu? A taky detail toho spodního rozvětvení. Nicméně vyjádřím se i k tomu co mám k dispozici. Zaprvé záleží na vás, jak vysoký chcete kmen, a jak ostré úhly kosterních větví, popřípadě bujnost jednotlivých větví,... celý příspěvek > |  | Pravokořenná višeň, 29.4.2015 áha, díky za odpověď, J.f.K! Konečně něco, kde se dozvím nejen "co" ale i "proč". Mám tedy pozakracovat všechny větve i terminál? Nebo může terminál zůstat celý? U toho jednoho stromku jsem tedy odstranil všechny polokosterní větvičky a terminál... celý příspěvek > |  | Jak ostříhat třešen, 29.4.2015 Já bych to udělal tak, že ty větve, které by se sklonily moc nízko, bych třeba při sklizni buďto zakrátil (podle Zahnova řezu) nebo když by byly hodně slabé, tak odstranil. Co by ještě tak nějak drželo tvar, bych nechal, ať plodí a postupně... celý příspěvek > |  | Mladé větvičky jsou úplně ulepené, 29.4.2015 No v jablkách jsem taky často objevil škvory, často tam vlezli za červem, ale stejně si myslím, že někdy si tu dírku vykoušou i sami. Co se týče lepivých lístků, je to běžné u více druhů dřevin. U třešní jsem si toho ale taky všiml až letos, teď fakt... celý příspěvek > |  | Tvarování třešně, 29.4.2015 Mám podobný dotaz. Loni na podzim jsem zasadil Burlat, podnož Colt. Větvení v 60-70cm od země, 2 větve silně rostlé, ponechal jsem je tak 30cm dlouhé, možná trochu víc. Třetí větvička byla slabší, je odstraněna. Terminál už pěkně obrůstá, tak mi bylo... celý příspěvek > |  | Pravokořenná višeň, 29.4.2015 Ní, květy jsou i u špičky terminálu, takže tam zůstaly, a všechny ostatní větvičky z nižších partií, chudinky, šly pryč. Jenom pořád nechápu, proč mě přesvědčujete, že stromek, který neměl skoro žádné kořeny, by z toho "nic" měl vyživovat nějakou... celý příspěvek > |  |
|  | Poradte ako strihat a tvarovat slivku Victoria, 28.4.2015 No, možné to je. Že se jí nelíbil hluboký řez. ZDE jsem viděl instrukce k řezu během vegetace, tak to zkuste, když toho místa nemáte - ona bude víc větvit, a taky míň přirůstat. A pokud nemá vážný problém, tak by se taky, podle všeho, měla snažit... celý příspěvek > |  | Jarní řez slivoně, 28.4.2015 Pane Vladimíre, tak jak jste pořídil? Pochlubíte se nám? Já osobně jsem velice zvědavý, nakolik jste pozměnil přístup k řezu. Znovu jsem se na tu ukázku díval, a fakt je to hezké, jen příliš hluboké, skoro jako při řezu po přesazení = pro ten strom... celý příspěvek > |  | Řez asi dvouleté broskvoně, 13.4.2015 Však to vypadá, jakoby stromek měl terminál - z toho bych vycházel. Tu nejvíc svislou větev bych nechal delší, z té zapěstovat další ramena, a ty ostatní střihnout hlouběji, ikdyž podle nákresu mi to přijde zbytečně moc hluboké - i s přihlédnutím k... celý příspěvek > |  | Vidlák meruňkový, 11.4.2015 Loni jsem to Véčko svázal na několikrát omotaným provázkem. Kůra pod provázkem divně změnila barvu, tak do oranžova, či do žluta, a je dost světlejší. Vadí to stromu? Je taková kůra poškozená? Odstraňovat ji samozřejmě nechci. Ale předcházet. Čím... celý příspěvek > |  | Opravný řez renklódy, 11.4.2015 Na těch vlcích, oproti běžným větvím, stejně pozoruju vždycky jiné pupeny, většinou třeba květních je méně, jsou menší, mají trochu jiný tvar, a tak. A ovoce má jinou chuť, tvar i šťavnatost i po 5ti letech vývoje větve. Taky bývají mnohem víc... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|