|
Modrofialovy nater na rybizech pod svestkou, 4.8.2010 Ahoj
pada to uz ze stromu nekolik let. Nevim co to je a zda se daji rybizy oblepene touto barvou bezpecne konzumovat. |
 |
Jak namnozit jahodnik superstar, 22.6.2010 Ahoj, vyhony se mi plazi na vsechny strany podobne jako lesni jahoda, ale na rozdil od ni nezapousti koreny. Nepohohlo by prihrnout ty slahouny do zeme? |
 |
|
 |
Kde se berou slimaci ve skleniku?, 13.5.2010 Pripada mi to jakoby vylezali primo z pudy, kazdy den jich tam seberu 15. Nekolik let s nima problem na zahrade, ale ve skleniky jeste nikdy neradili, ted jim nedela problem ani nezality popel kolem rostlinek. Zima asi nebyla dost studena aby... celý příspěvek > |
 |
Konzumace smetaniku misto salatu, 7.5.2010 Takze z publikovanych narazek zatim cca vyplyva ze slozeni je podobne jen smetanik je ponekud hořký. |
 |
Konzumace smetaniku misto salatu, 7.5.2010 presne tak, navic na jare v dubnu ten salat na zahrade jeste neni, leda za cenu pracneho piplani ve skleniku. Pampelisek jsou 10ky druhu takze se daji chute listu porovnat. Stejne ten hlavkovy salat byva az opacny extrem - mdla chut. |
 |
Konzumace smetaniku misto salatu, 5.5.2010 Ahoj, nektere druhy smetaniku nemaji vubec horkou chut, zajima mne zda je to vhodna nahrazka treba za salat, nebo obsahuji i problematicke latky?
Rika se ze na pampelisce je zdrave snist vse, zejmena poupe a koren - koren chutna dobre, ale jeho... celý příspěvek > |
 |
Jahodnik: bile flicky uprostred cerne, 5.5.2010 Diky, je to jednoznacne bila skvrnitost listu. Jak jsem tak zkoumal informace o chorobe, moc se toho ted delat nerda, krome hnojeni a vetsi zalivky, odstranovani listu a strikani se dela az po sklizni coz je az na podzim. Asi za to muze fakt, ze jsem... celý příspěvek > |
 |
Jahodnik: bile flicky uprostred cerne, 30.4.2010 Neznate? Je to konkretne jahodnik superstar. |
 |
Jsou 2 druhy smetaniku?, 28.4.2010 :) vizualne nachazim tyto 2druhy.
kazdopadne ta s tmavymi listy ma vyrazny hlavni korek, ta se svetlymi oblymi nikoliv. |
 |
Jsou 2 druhy smetaniku?, 28.4.2010 Ahoj
1 ma svetlejsi listy s oblyma hranama, a druhy ma listy vyrazneji vykrojene a tmavsi. Nevite jak se lisi nazvy a ktery z nich je smetanka lekarska?
diky za radu. |
 |
|
 |
Pohrbena ornice prekryta hlusinou, 27.4.2010 Ahoj
parcela byla kdysy zavezena hlusinou z hloubky, takze kdyz ted vykopu jamu tak vrstva tmavsi pudy je az v 50cm, nad ni je to okrove. Uchovala si ta pohrbena ornice svou urdonost i po 15letech? (pak by melo smysl ji nekde i obnazit). Ovsem jak... celý příspěvek > |
 |
Nahrazka za zeleninu v divocine, 30.1.2010 rajcata mel jako prisadu na ochuceni tech lupenule nejaky jednly plevel. Ale i ven finsku rajce uzraje, jsou treba svedske odrudy a k tomu dlouhe svetlo. |
 |
Nahrazka za zeleninu v divocine, 29.1.2010 Zelenina je nedilna soucast stravy, ale na vandru cerstva listova dlouho nevydrzi a kupovat nemusi byt kde. Tak ceho se napast aby to bylo prinosne jako salatek? kamarad takto za pobytu ve finsku si ekonomicky vypomahal lopuchy michanym s rajcaty,... celý příspěvek > |
 |
Kompost zapusteny do zeme, 29.11.2009 diky, to se si myslel. tžakze mozna jeste kompromis zapustit do zeme jen castecne. Mimochodem nejlepe je tedy na tom kompost ktery kolem sebe nema ani tu ohradu, pak by k nemu sel vzduch nejlepe? A seslapavani kompostu aby se do ohrady vesel pak taky... celý příspěvek > |
 |
Kompost zapusteny do zeme, 29.11.2009 Ahoj
pokud bych namisto ohrady pro kompost vykopal jamu a hromadil ho v ni? bude to fungovat stejne polehlive jako kompost nadzemni? osobne bych videl nevyhodu v tom ze k nemu budu mit horsi pristup pri prehazovani, ale zase pokud na jeho vsku... celý příspěvek > |
 |