|
Neznámá, 5.3.2011 Dotaz na majitele kytky: pokud list nastřihnete, teče z něj bílá tekutina? |
 |
Neznámá, 5.3.2011 Podobnost listů by tu byla, ale Stewartia nemá listy o průměru 20-30 cm, jak uvádí majitel neznámé rostliny... |
 |
|
 |
Aloe - prosím o druhové jméno, 28.2.2011 Asi Aloe mitriformis, ale bez znalosti květů je určování druhů jen podle vzhledu mladých rostlin obtížné - pěstují se i kultivary a hybridy... |
 |
Neznáte někdo mou pokojovou rostlinu?, 24.2.2011 To musí být dosti záhadná rostlina.
Pokud by neměla ty květy podobné strelicii - to mne tedy opravdu nenapadá nic - tak zbytek popisu by seděl na nějakou keříčkovitou gesneridku, např. rodu Nematanthus, Hypocyrta a jim podobných.
Podívejte se... celý příspěvek > |
 |
Žloutnající listy amarylis, 15.2.2011 Zásadní otázkou je, zda máte opravdovou Amarylis belladona - světle růžové květy podobné trubkovitým liliím - nebo mnohem běžněji pěstovaný hvězdník Hippeastrum - široce otevřené květy různých barev, nejčastěji červené.
Pokud máte hvězdník... celý příspěvek > |
 |
Kalatea, 13.2.2011 Osobní zkušenosti nemám ani s jednou, ale dle internetu by crocata měla mít řapíky a spodní stranu listů hladké, zatím co rufibarba jemně chloupkaté, má to být poznat hlavně hmatem. Navíc crocata má ochotněji kvést. Na první pohled vypadají listy... celý příspěvek > |
 |
Anturie - jak rozeznat druh, 7.2.2011 Scherzerianum je celkově menší, tvoří kmínky a květy mají zakroucený toulec.
Andreanum je velké až obrovské, tvoří spíše trsy a toulec je rovný nebo lehce do oblouku.
Příliš vysoké scherzerianum mužete seříznout, vršek znovu zakořenit a spodní část... celý příspěvek > |
 |
Jiřiny - řízkování, 5.2.2011  Tady je podrobný návod na řízkování jiřin z loňského Zahrádkáře. |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 5.2.2011 Podle nabídky v obchodech mne překvapuje, že u nás ještě existují profesionální pěstitelé zeleniny ve sklenících. A pokud ano, nepěstují tuto zeleninu ještě ve sklenících z dob komunismu, kdy u nás polykarbonát neexistoval?
Už jsem viděl dost... celý příspěvek > |
 |
Neznámá, 2.2.2011 Pepřovník to nebude, ty mají lesklé listy, tato kytka je má matné. |
 |
|
 |
Neznámá, 2.2.2011 Není to něco přerostlého z rodu Pilea nebo rodů příbuzných? Mám dojem, že jsem tu kytku již někde viděl, ale nemohu si vzpomenout kde. |
 |
Denivky v nádobě, 11.1.2011 40 litrů, to už snad ani není květináč ale solidně velký kontejner. V takovém objemu se dá pěstovat ledacos. Ovšem po naplnění vlhkou zeminou váží taková nádoba kolem 80 kg a to už nastává problém s event. transportem na zimní stanoviště. |
 |
Denivky v nádobě, 10.1.2011 V nádobách by klidně být mohly, ale s kvetením to bude slabota...
Denivka je původně vhlkomilná až bahenní rostlina, myslím si, že v nádobě jí vadí to střídání přelití a vyschnutí substrátu. Listy rostou, ale na kvetení nemá sílu.
Rostliny se... celý příspěvek > |
 |
Denivky v nádobě, 10.1.2011 Přesazovat denivky na jiné místo není nutné, mám někleré trsy přes 30 let na jednom stanovišti a kvetou stále stejně. Ono vyrýt takový letitý trs je o zlomení rýče. Vyrývám jen tehdy, když je chci namožit dělením. |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 10.1.2011 Větrem to nebude, vítr sice zesiluje subjektivní pocit zimy a odvádí z těla více tepla, ale největší přízemní mráz bývá za bezvětří, kdy se nejstudenější vzduch drží dole u země. Pak by za bezvětří muselo být venku stejně jako ve skleníku, s... celý příspěvek > |
 |