|
Muškáty vzpřímené, co teď?, 8.2.2010 Já je na jaře seříznu a nechám pár starých listů, vyndám z truhlíku, vyklepu zeminu z kořenů, pokrátím trochu kořeny a zasadím do nové zeminy. Nové výhony dám zakořenit do vody, ale moc se mi to nevede. Tak polovina shnije. |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 4.2.2010 Včera jsem sypal ptáčkúm slunečnici a k tomu pár jablek pro kosy a havrany... Ale co je pozitivní - ptáci už začínají cvrdlikat docela jarně!!! |
 |
|
 |
Rajče tyčkové Tipo F1, Toro F1, 28.1.2010 Dobré je TORINO F1. |
 |
Kdy zasit papriku, rajce, okurky, 28.1.2010 Seju rajčata i papriky začátkem dubna a v pohodě. I tak je sadba za oknem vyčouhlá. |
 |
Artyčoky, 27.1.2010 Artyčoky se dají u nás dobře pěstovat, ale našim jazykům moc nechutnají. |
 |
Paprika pálivá, 25.1.2010 Je to skutečně maglajs. Já bych věřil tomu tištěnému hot chilli. |
 |
Květopas jahodový - koupit nové sazenice?, 22.1.2010 Květopas skutečně nalétává na jahodník z kvetoucích jabloní, klade na nerozvitá popata. Postřik v této době třeba Karate Zeon nebo Decis Mega. |
 |
Ananas, 8.1.2010 Není v teple? Přes zimu má být v chladnější místnosti. |
 |
Rajcata a Papriky, 6.1.2010 Bejbiny jsou lahodná, ale nejsou zas tak nejmenší, jak se zdá. |
 |
Rajcata a Papriky, 5.1.2010 Zajímavé!!! |
 |
|
 |
Škůdce na Katalpě, 5.1.2010 Dobrý den, já jsem červce na palmě zlikvidoval Mospilanem - jen postřikem a zálivkou, mechanicky jsem je neodstraňoval. Postřik jsem 3 x opakoval po 10 dnech. Byla to palma v květináči, ale velká. Mospilan se musí samozřejmě aplikovat za vegetace.... celý příspěvek > |
 |
NPK pod stromy, 29.12.2009 NPK se používá brzy zjara, při použití na podzim by se vyplavil dusík do spodiny. |
 |
Co je za odrůdu?, 7.8.2009 Mohlo by to být Starkovo nejranější. |
 |
Hnede flaky na stonkách rajčat, 14.7.2009 Zkuste přípravek ORTIVA, zatím se moc nepoužívá a má OL 3 dny. I na okurky. |
 |
Rajče - plíseň startuje, 3.7.2009 Plíseň rajčete se často zaměňuje se septoriózou. Ta napadá listy a stonky, nikdy ne plody a napadá už i sadbu a přezimuje v půdě na zbytcích z minulého roku. Ochrana je stejnými přípravky jako u plísně. |
 |