|
Novinky jabloní 2012, 11.3.2013 Tak tu Minervu prubnu, na provozovně mám několik stromků a tak ji kvůli ranosti a odolnosti nejspíš vysadím |
 |
Jakou mirabelku, 11.3.2013 vřeteno mirabelky se nejspíš řeže stejně jako vřeteno jabloně-alespoň výchovný řez je stejný..? |
 |
|
 |
Jakou mirabelku, 11.3.2013 mezi nimi je jen 3m jablon nic vic, díky za info |
 |
Broskev na myrobalánu, 11.3.2013 tak jsem zjistil, že podnož Montclar je asi tou nejhorší v našich podmínkách, které podnože snášejí středně těžké a hlavně mělké, sušší půdy? Navíc nabídka broskvoní na něčem jiném než bros.semenáčích je až tristní |
 |
Řez třešně, 11.3.2013 nebo něco radikálnějšího... seříznout zcela znovu, korunka bude níže, ale bude již dobře rozvětvená.. |
 |
Pastinak vysety rok po mrkvi, 11.3.2013 I tak bych tam dal něco jiného-třeba cibuli nebo hrách... choroby a škůdci jsou jinak u nich prakticky stejné a i odčerpávání živin podobné... |
 |
Jakou mirabelku, 11.3.2013 nevím jak je to s opylováním, ale jedna paní se ptala, zda by mohla mirabelka opylit slívu nebo čyngli co má-aby jí plodila. Takže když tam dám Bellamiru, bude pak ta slíva (ryngle) plodit, opylí jí? díky |
 |
Jakou mirabelku, 9.3.2013 v jakém tvaru mirabelky pěstujete? rád bych ji zapěstoval jako vřeteno, mám ji na žilience |
 |
Začátečnický problém s liliemi, 9.3.2013 ano, sází se mělce a také jako jedny z mála milují Ca.. |
 |
Lilie, 8.3.2013 je opravdu super |
 |
|
 |
Lilie, 8.3.2013 kosatce se raději vysazují koncem srpna, ale vysadte je co nejdrive, nemusite morit... kaly vysadte jako jirinky..-takze je nesmi znicit mraz, vysadte do kvetinace koncem dubna a pak preneste nadobu ven, nebo vysadte na zahon zac.kvetna... |
 |
Lilie, 8.3.2013 no třeba jeden rok byly na cibuli trásněnky a tak jsem ji namořil a zároveň se natáhla, nebo můžete použít fungicid na moření proti fusariu.. |
 |
Lilie, 8.3.2013 to je odolná lilie, vysaďte ji rovnou do země, pokud není nějak narašená, že by jí výhony koukaly ven.. |
 |
Lilie, 8.3.2013 cibulku vysaďte hned jak to půjde, v malém lze dát dospod drenáž a vrstvu písku (pokud mátze zem těžkou), jinak se přidává trochu rašeliny-hlavně u orientálních lilií(pokud jí máte raději vysaďte do nádoby) |
 |
Co vaše réva? (2013), 6.3.2013 já mezitím dodělám drátěnku a ten řez nechám až po onom mrazivém dni (úterý nevypadá nejlépe) snad to ještě změní... |
 |