|
Příspěvky uživatele - 78.28
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2013 Včera jsem objevil to samé. |  | Jakou odnož pro Rubín na polokmen 600 m.n.m, 18.6.2013 Olomoucké zahradnictví Reneta je mělo na vzrůstnějších podnožích, to samé v Jaroměři. Sám mám Rubín na A2, snad právě z Olomouce, už si nevzpomínám.
|  |
|  | Co je s třešněma?, 17.6.2013 Nepochybuju, že jde o moniliový úžeh. |  | Neplodnost, škůdce, 11.6.2013 To co opadne má černou tečku? Pokud ano, tak je to pilatka. Lepotice je na ni hodně citlivá. Pilatka je tady časté téma. |  | Postrik proti pilatce, 4.6.2013 Zajímalo by mě porovnání Stewardu vzhledem ke Calypsu nebo Reldanu co se týče škodlivosti vůči užitečným živočichům. Bez postřiku třeba proti pilatce bych toho až na vyjímečné roky moc na stromech neměl, ale pokud bych mohl Calypso nahradit něčím... celý příspěvek > |  | Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 27.5.2013 Tak zatím největším záporem letoška vidím ve velkém napadení Kaštánky Monílií laxa. Je to cca. 25-letý vysoký strom, nestříkatelný. Nechci sýčkovat, ale když vidím v jakém stavu je obyčejná Kaštánka, tak se docela děsím toho, co nám tahle nemoc... celý příspěvek > |  | Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 27.5.2013 tak mám to nějak podobně, jako na obrázku vpravo nahoře |  | Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 20.5.2013 No s tím počasím to bylo jak kde. U mě(Moravskotřebovsko) je kadeřavost letos nejhorší za posledních pět let, postřiky nepostřiky(udělal jsem tři jako obvykle). Není to žádná tragedie, ale kadeřavé lístky letos otrhávám více než jiné roky, kdy jsem... celý příspěvek > |  | Původní staré švestky, 13.5.2013 Viděl bych to podobně, také do budoucna považuju za daleko nebezpečnějšího nepřítele Monilii laxu než Šarku. Od Šarky víme co čekat, Monilie je daleko zákeřnější, se Šarkou jde nějak "fungovat", u Monilie jsem pesimistečtější. Zatím se mi... celý příspěvek > |  | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 3.4.2013 No pokud to nebude tak, jak dnes rikali na jedne rozhlasove stanici ohledne konce mayskeho kalendare v prosinci lonskeho roku. No protoze ted uz bude porad jen prosinec... |  |
|  | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 3.4.2013 Mám ji naroubovanou taky, na prvni plody čekám, vloni za mě sklidil mráz 18.května. |  | Presenta, 2.10.2012 Taky dávám Prezentě pozitivní hodnocení, mám ji naroubovanou na několika větvích, z nichž na dvou už plodí. Chuťově velice dobrá, pěkné plody, drží na stromě, zatím odolává Šarce, plody jsou pevné. Zatím nevidím mnoho negativ. A u mě nejlépe přežila... celý příspěvek > |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 18.9.2012 A je to opravdu Hanita? V mé, průměrné poloze, je těch pár plodů, co mi mráz ponechal, už dávno pryč.
Taky nesdílím takové nadšení pro Hanitu, nechutná špatně, ale že by to byl takový zázrak to určitě ne. |  | Tophit, 4.9.2012 Plody na snimku moc "durancovite" nevypadaji, alespon mi to tak prijde. |  | Určení odrůdy staré slivoně, 24.7.2012 Jen bych dodal, že Černošická je jednou z odrud, která u mě alespoň částečně přežila 18.květen. Spolu s Prezentou, Hanitou a Valjevkou. Naopak Jojo, Gabrovska, Wangenheimova, Tuleu Grass(několik prvních plodů), Anna Späth jedna velká nula. Samozřejmě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|