Příspěvky uživatele - 8.202

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kanadská borůvka a insekticidy (vážný problém), 5.12.2015
Dobry den, Mam dve otazky. Ako moc ste si isty, ze to bol dosledok toho postreku? Mohlo to byt dosledkom zmeny PH substratu, nedostatku / prebytku hnojiva, nedostatku / prebytku vlahy v korenovej zone, alebo aj paraziti, ako napriklad puklice,... celý příspěvek >
Nahnutá Fuji, 17.6.2013
V sobotu som opatrne odkopal zeminu (aby som nepoškodil jestvujúce korene) do vzdialenosti cca 60-70 od kmeňa na hl´bku cca 10 -20 cm,  nenašiel som žiadne chodbičky po hryzcoch alebo krtkoch. Tak som som ju výdatne zalial a prihnojil uvidím či... celý příspěvek >
Luna - problem, 17.6.2013
Cez víkend som zredukoval počet plodov o 48 (zostal už podľa mňa iba primeraný počet),  zároveň som som prihnojil pod koreň hnojivom rozpusteným vo vode (u nás je už pomerne sucho). Listové hnojivo kúpim dnes. Uvidím čo to všetko urobí. ... celý příspěvek >
Luna - problem, 14.6.2013
Toto je určite jabloň  :-) ,  minulý rok mala cca 35 krásnych jabĺk, niektoré ale trpeli pehovitosťou, napriek tomu že bola cca 4-5 krát postriekaná Florasinom Kalcium. Minulý rok bol ale u nás celkom suchý. Inak sa mi zdá lepšia ako... celý příspěvek >
Luna - problem, 14.6.2013
Žiadny herbicíd, poctivá motyka, jediný postrek bol predjarný Vektafid (nejaký olej s Calypsom)
Luna - problem, 14.6.2013 Obsahuje fotku
Dobrý deň, mám 4 roky starý stromček odroda Luna, doteraz bolo všetko v poriadku tento rok však Luna etrémne veľa zakvitla a prestala rásť. Listy sú oproti minulým rokom približne o 50-60% menšie, prírastky takmer nulové.  Asi 60% násady plodov... celý příspěvek >
Rubinola - praskanie kôry kmeňa, 13.6.2013
Zaujímavé je že k týmto informáciám (čím ktorá odroda trpí) sa človek dostane až keď je neskoro a odrodu máte 10 rokov v záhrade. Ďakujem za Vaše reakcie
Rubinola - praskanie kôry kmeňa, 12.6.2013
Stretli ste sa už s niečím podobným?  Mám asi 20 stromov a robí mi to iba tento jeden. Neviem či to mám zatrieť štepárskym voskom, alebo sa to zacelí aj samé.
Rubinola - praskanie kôry kmeňa, 12.6.2013 Obsahuje fotku
Detail novej praskliny
Myslel som že je to zimnými mrazmi, ale tento rok mi začiatkom mája/kvetna vznikla nová prasklina presne medzi tými dvomi starými.  Na jar keď som postrekoval jarným postrekom tam na 100% nebola, ani pri postrekoch proti chrastavitosti a... celý příspěvek >
Detail praskliny
Asi pred 2 rokmi praskla kôra presne na druhej strane takmer po celej výške kmeňa približne vo výške 30 cm nad terénom až takmer po prvý konár.  Tento rok sa to rozšírilo v dolnej časti približne o 20 cm. Stará prasklina je čierna tohtoročné... celý příspěvek >
Na kmeni jablone starej cca 12-15 rokov mi zvisle praská kôra. Na prvej fotografii je stará prasklina stará niekoľko rokov - už zacelená dlhá cca 35 cm.
Nahnutá Fuji, 12.6.2013
To práve neviem, keď som to kupoval vedel som len rozlíšiť odrody jabloní, podpníky som vôbec nerozlišoval. Dnes som už múdrejší...  Všetko si píšem do zošitu.
Nahnutá Fuji, 12.6.2013
Dá sa tomu stromu nejako pomôcť hnojivami alebo nejak inak,  čím by som podporili rast alebo rozvoj koreňovej sústavy?
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika