|
Příspěvky uživatele - 65.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nemoc maliníku, 26.5.2014 Jak tak jiste vite, ze je to viroza? J.R. |  | Nemoc maliníku, 26.5.2014  Mozna by to mohl byt Vlnovník maliníkový (Phyllocoptes gracilis). Myslim, ze by stalo za pokus provest postrik pripravkem Vertimec (Sanmite, Masai). J.R. |  |
|  | Co zasadit do sadu pod horami?, 23.5.2014 Ovocné stromy u sousedů rostou - ano, ale jake? Podle mne se na rovinaty pozemek v 550 m. n. m. nehodi merunky, nektarinky, broskve, zimni hrusne, mozna ani oresaky ne. J.R. |  | Římský salát, 19.5.2014 I já jsem měl loni i předloni římský salát od Seva Seed, loni jsem koupil i Maxi (nevim od koho). Klicivost u obou normalni, vysevam do truhliku na prelomu kvetna a cervna, na zahony vysazuji az pocatkem cervence (po ledovem salatu), rimsky salat... celý příspěvek > |  | Plevel, 19.5.2014 Dokonce jsem i zahradu vyčistila od plevele ručně, ale nyní po vydatných deštích a hezkém počasí se opět zazelenala - plevelem!!
Pleti neni zadna mimoradne vyjimecna cinnost, ale je tomu prave naopak, jedna se o cinnost beznou a castou. Po... celý příspěvek > |  | Maliny a květopas postřik, 16.5.2014 Tri tydny je podle mne brzo, nehlede na to, ze 3 tydny predem odhadout dobu rozkvetani (aktivity kvetopase) je v ramci promenliveho pocasi a teplot velmi obtizne. Dva tydny predem, proc ne, ale pak by se musel postrik pred kvetem stejne... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014 Prakticky dotaz - kdyz budu v AMS-SET sledovat hodnotu 'počátek líhnutí housenek - klasické insekticidy - 100%' ... tak uz nemusim pro Calypso ci Mospilan pripocitavat zadne dny? Moje praxe je velmi amaterska, lapac nemam, pestuji na... celý příspěvek > |  | Maliny a květopas postřik, 16.5.2014 Letos jste take delal postrik v jahodach 2-3 tydny predem? J.R. |  | Maliny a květopas postřik, 16.5.2014 Květopas jahodníkový - Anthonomus rubi
- brouk délky 2,5 až 4 mm, může létat, černohnědý až černý, má tečkované krovky v podélném směru
- vajíčko je bílé, lesklé, oválné, 0,5 x 0,35 mm, vylíhne se z něj larva 3,5 mm, beznohá, bělavá
- na jaře... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014 A larvicidy (Calypso, Mospilan, Reldan, Karate nebo Decis) se tedy maji strikat o neco pozdeji, když se procenta blíží ke 100 ? Nebo drive? A co jsou to klasické insekticidy? Na mne je to nejake slozite. Neslo by to napsat nejak... celý příspěvek > |  |
|  | Květy jahod - černé středy, 16.5.2014 Do kvetoucich jahod (i s plody) je povolen pripravek Calypso - kvetopas, msice - OL 3 dny - max. 2x rocne. Pripravky Decis a Karate se maji aplikovat pred kvetem, duvodem je ochrana vcel, nikoliv otraveni jahod. Pouzivani pesticidu je samozrejme... celý příspěvek > |  | Škůdce na měsíčních jahodách, 15.5.2014 Listy - zrejme nejaky zravy skudce, zkuste postrik insekticidem (Karate, Decis). Cerne tecky - zrejme nic zavazneho, setrete prstem nebo navlhcenym hadrikem. J.R. |  | Pěstování rajčat v seně, 14.5.2014 A kdyz ji tam dam rovnou tak to bude spatne ? Nedavno jsem daval k malinam, povrch rychle oschnul. J.R. |  | Zvadnuti kvetaku, 14.5.2014 Ke zničení je třeba použít chemii - jaky pripravek pouzivate? J.R. |  | Pěstování rajčat v seně, 14.5.2014 Mulcujete take ve skleniku? Co se mini suchou trávou od rotační sekačky? Od rotacni sekacky mam travu, ktera neni sucha, ale zelena. Davate ji nejak proschnout? J.R. |  |
 |
|
|
|