|
Red Delicious, 7.11.2013 Technická: Mám RD na zahrádce.Plodí každoročně, spolehlivě, jablka jsou menší, ale poměrně čistá, strupovitosti málo, červivá skoro ne, nestříkám. Barva dokonalá. Chuť těsně po sklizni ucházející, sladká, je tam náznak typického aroma, dužnina tvrdá... celý příspěvek > |
 |
Povinnosti vlastníků pozemků, 5.11.2013 Ale my přece neznáme situaci v místě. Je to stejné, jako ostatní sousedské posty v diskusích. A stromu škoda nkdy není. Tedy téměř nikdy. Dospěl jsem k tomu názoru postupným stárnutím a získáváním zkušeností. Má zkušenost je, že jakmile stromu jen... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zjištění otáček motoru, 5.11.2013 96.2 Tohle jsou vaše slova:
Nejsem si jistý, zdali to chytá proud tekoucí svíčkou nebo se indukuje proud z otáčení magnetů ve větráku-v obou případech to je ovšem totéž.
Je to totéž a není to totéž, řekl bych. Přece měříme, ne?
|
 |
Povinnosti vlastníků pozemků, 5.11.2013 A zametat a zametat a zametat... Nevím, ta sekvoj tady asi není původní (tedy introdukovaná?). Zaslouží opravdu takový obdiv, jen proto že je to fosílie? |
 |
Zjištění otáček motoru, 5.11.2013 No a ono to bude podobné i s tím multimetrem. I autor testu sám deklaroval, že neví co vlastně měří, byť mu tam jakési smysluplné číslo vylezlo. Takže se postupně stejně dostanem k tomu otáčkoměru a přestanem blbnout. |
 |
Povinnosti vlastníků pozemků, 4.11.2013 To tedy s Vámi hodně nesouhlasím. Byť je stav popsaný jednostranně, řešit to odstěhováním je opravdu rada hodná chování toho souseda. Řešení je jedině v tom doufat, že časem se nové generace budou chovat ohleduplněji. Což ale podle současného vývoje... celý příspěvek > |
 |
Stomp - zazrak v boji s burinou?, 1.11.2013 Každý máme nějaké své "trauma z dětství", které nás pronásleduje. U mně například hrůza z toho, co spatřím po nazdvihnutí netexu na raných košťálovinách po 3 nedělích červnových dešťů, kdy z různých důvodů nemohu do záhonů. |
 |
Stomp - zazrak v boji s burinou?, 1.11.2013 To taky neřeším, zahrada je zatravněná a keře ojedu vyžínačem. největší problém je plevel v záhonech zeleniny, protože pletí je neúměrně zdlouhavé a největší nápor přichází jak už jsem psal v období dešťů, kdy se do záhonů nedá ani vstoupit, natož... celý příspěvek > |
 |
Zjištění otáček motoru, 1.11.2013 144.4: Když už tomu rozumíte do té hloubky, proč to nezkusíte? Máte svoji teorii a jiný ji má za vás ověřovat na své náklady? Nepochybně možná na tom omotaném drátku cosi naměříte. Ovšem co, to nikdo neví. |
 |
Stomp - zazrak v boji s burinou?, 1.11.2013 Kuky: dík moc za zkušenosti. Splňuje to moje kritéria. Salát a ředkvičky nevadí, stejně bych to tam nedával. Do řepy taky nemusí. Hlavní problém jsou kořenoviny, košťáloviny, cibule a pěšinky. |
 |
|
 |
Zjištění otáček motoru, 1.11.2013 Máte hodně zjednodušené představy. |
 |
Gaskoňské šarlatové, 31.10.2013 U nás byly plody nad to popraskané, značně červivé a velká část různě zdeformovaná. A voní to jak aviváž... |
 |
Stomp - zazrak v boji s burinou?, 31.10.2013 Jen poznámku na doplnění, když tu není žádná zkušenost, úvaha. U nás by mohl ten jeden postřik postačit. Zjara po krátkém období sucha pravidelně přichází období dešťů, kdy je prakticky nemožné do záhonů s motyčkou. Ovšem pěťoury a žabince to dobře... celý příspěvek > |
 |
Terra vari - zapalovanie, 31.10.2013 Máte pravdu ve všech bodech. Jiný způsob než výměna podezřelého dílu není, resp. je - výměna celého zapalování. Zkuste někde splašit podobný kondenzátor a nějak jej tam nabastlit. Bývá to příčina. Kladívko za to asi moc nemůže, není co by se na něm... celý příspěvek > |
 |
Smiřické vzácné, 25.10.2013 Ten příměr MV. o dentakrylu si docela dovedu přesdstavit. Na tom jabku je asi vzácná akorát ta barva. Ani starší pomologie jej nepopisují nějak superlativně. |
 |