Příspěvky uživatele - 208.21

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vadnoucí clematis, 10.7.2013
Nám nyní uvadl plamének, který krásně kvetl a měl spoustu poupat. Den před tím jsem stříkala mospilanem mšice na břečťanu a postřik trochu stekl i na listy clematisu. Nevím, jestli zde může být nějaká souvislost s podobně postříkaným a uhynulým... celý příspěvek >
Jak se pozná nedostatek železa - chloróza, popř. jaký existuje přípravek - hnojivo?, 26.6.2013
Děkuji Vám všem za reakce. Kanadské borůvky i rododendrony tedy přesadíme, zvětšíme jámu, přisypeme více rašeliny a přimícháme písek atd., jak uváděl Beny.
Co to je?, 25.6.2013
Hezká podívaná to není, v naší zahradě je jeden mladý stromek, který má na listech dost takových menších oranžových skvrn, zatím bez těch výstupků, také dopadne takhle? Stříkala jsem ho nedávno Dithanem a mám v zásobě ještě Delan.
Jak se pozná nedostatek železa - chloróza, popř. jaký existuje přípravek - hnojivo?, 25.6.2013
No vidíte, já myslela, že koupit substrát, u kterého se uvádí, že je přímo na borůvky a má obsahovat i nějaké stopové prvky, bude ideální. Vršek půdy jsem namulčovala kůrou, takže budu přidávat to tekuté hnojivo s guánem, které mám a pro příště... celý příspěvek >
Jak se pozná nedostatek železa - chloróza, popř. jaký existuje přípravek - hnojivo?, 25.6.2013
Psala jsem, že jsme vykopali velkou jámu, myslím, že byla cca tak 50 cm široká, možná méně, 40l substrát ji zaplnil, nic dalšího jsme nepřidávali. S kopáním bylo dost práce (pro mě), tak proto asi to označení "velká jáma" :-). Všichni se tedy... celý příspěvek >
Aha, mě už i těch 40 l substrátu přišlo hodně, sotva takový pytel unesu. Chtěla bych si udělat test PH půdy, abych zjistila, že si rašelinu kupovat nemusím :-). Kdybych tušila, kolik bude s těmi kyselomilnými keříky práce, asi bych si to rozmyslela.... celý příspěvek >
Ano toto vlákno jsem pročítala. Pro borůvky jsme vykopali velkou jámu a vysypali 40 l substrátem pro borůvky (směs světlé a tmavé rašeliny) s rododendronem to samé (substrát pro rododendrony). Ohledně těch borůvek mám trochu podezření, jestli jim... celý příspěvek >
Jak se pozná nedostatek železa - chloróza, popř. jaký existuje přípravek - hnojivo?, 25.6.2013 Obsahuje fotku
Dočetla jsem se o chloróze, podle nalezených fotek z internetu, je patrné, že jí zřejmě trpí i naše borůvky, možná i rododendron. Mám je letos vysazené v doporučených substrátech, používám daná tekutá hnojiva (Hoštické) dle návodu. Myslím ale, že... celý příspěvek >
Doporučíte nám okrasný strom popř. keř cca 2 m vysoký, 18.6.2013
Děkuji a nevíte prosím jestli je pod takový stromek možné vysadit alespoň nějaké půdokryvné trvalky, kterým kořínky nezasahují hluboko?
Doporučíte nám okrasný strom popř. keř cca 2 m vysoký, 18.6.2013
Na návěsce je uvedeno Magnolia denudata - asi to bude kříženec (u Havlise jsem našla zmínku o yellow river a dalších magnoliích se žlutými květy, mohla by to být ona?). Jedná se o stromek roubovaný na kmínku cca 1,5 m s kulovitou korunou. Prodejce... celý příspěvek >
Doporučíte nám okrasný strom popř. keř cca 2 m vysoký, 17.6.2013
Nakonec jsme vyjeli do zahradnicví a vybrali nízký stromek - Magnolia denudata, měla by kvést žlutě, tak snad se jí u nás bude dařit, už se těšíme na jaro.
Doporučíte nám okrasný strom popř. keř cca 2 m vysoký, 13.6.2013
Dvě komule jsme si do zahrádky již vysadili a moc se těším až pokvetou, snad příští rok. Nyní bych raději stromek - přemýšlím jestli nějaký kulovitý nebo převislý, ale začínám se přiklánět k výběru nějaké převislé formy, jenže třeba ta bříza - Betula... celý příspěvek >
Dle fotografií na internetu by se nám líbil nějaký stromek s kulatou korunou takový hříbek na kmínku nebo třeba i nějaký převislý nižší strom (např. Zmarličník nebo Moruše). Jen potřebujeme, aby byl max tak 2,5 metrový.
Potřebovali bychom na zahradě lehce zastínit hortenzie a rododendron. Od rána cca do 12 hodin jde na ně přímé slunce. Přesazovat je nechceme, raději bychom je přistínili nějakým pěkným okrasným stromkem nebo keřem cca do 2 m výšky. Poradíte prosím... celý příspěvek >
Darovaný hvozdík - letnička, dvouletka, trvalka?, 12.6.2013
Aha, tak to nám tedy karafiátek zkrášlí zahrádku jen letos.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika