Příspěvky uživatele - 178.235

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 3.11.2011
Pojem Hrušeň bude u nás v budoucnu natolik ohrožen, že ceny dovážených hrušek neklesnou, spíš naopak.Už teď jejich cena převyšuje cenu jablek a může být v důsledku zanedbávané strupovitosti a rzivosti ještě hůř.  AB
Jaká réva ke konzumaci?, 1.11.2011
Dal bych si něco raného, výběr je dost velký, jsou i bezsemenné odrůdy.Na jídlo a současně i na víno je také možné si vybrat (např.raný a bujný Solaris).Zkuste zalistovat na webu, nebo v místním vyhledávači.
Zakoreňovanie, 1.11.2011
Kdo chce začít pokusy se zakořeňováním řízků, pak Isabella je vděčným objektem.Narouboval jsem ji za zelena, z očka vzešel výhon dlouhý 2 m a dokonce měl i úrodu v podobě jednoho střapce.Ten i dozrál.    AB
Hrušeň Clappova, 25.10.2011
Clappova je o nějaký ten týden ranější než Williamsova.Kvašení u hrušek je dost kritické, vsadil bych raději na Williamsovu třeba i 2x.  AB
Stara okna na sklenik, 24.10.2011
Stará okna patří vybouchat do celty a vyvézt do spalovny/odpadu.Kdysi jsem takto rovněž šetřil a nakonec se rozhodl pro zbudování malého skleníku se silnými skly, která něco vydrží.Dřevo starých oken brzy odejde a stejně pak musíte dospět ke stejnému... celý příspěvek >
Vzdálenost meruňky od ostatních stromů, 23.10.2011
Žádnému ovoci nedopřávám tolik tepla a světla jako meruňkám.A jsou za to velice vděčné. Pokud do stromořadí sever-jih, pak většinou na kraj.  AB
Přesazení hrušně, 22.10.2011
Víceméne ji obryjte hlubší rýhou do kruhu a pomocí dvou pevných rýčů, umístěných proti sobě, ji i s balem "vypáčte" na rudl a přesuňte do připravené kotlovité jámy.Předtím suchou zeminu ulejte vodou. Hrušeň na přesázení není choulostivá.I... celý příspěvek >
Ochrana pred mrazy, 22.10.2011
Nemyslím, že sloupovité stromky vyžadují zvláštní ochranu před mrazem.Snad jen kůl, ke kterému stromek vyvážete, by měl být z jižní strany, aby stínil.  AB
Pokaceni tresne, 21.10.2011
Přikláním se k názoru hosta xxx.122. Ořešák je velmi vzrůstný, vyžaduje dostatečný prostor a také zastíní velkou plochu. Obdivují nesmyslné sázení ořešáků do menších zahrad a ještě k tomu blízko staveb(stodol a pod.),kde užitek nevyváží... celý příspěvek >
Pukancová kukuřice, 21.10.2011
Pokud máte pukancovou (ne cukrovou) kukuřici, tak nejsou většinou problémy.To, co uvádíte se mně ještě nestalo.Zrna nesuším, ale klasy svazuji a nechávám je viset na vzdušném přístřešku, kde se dosuší.Teprve pak klasy odzrňuji. Tady se... celý příspěvek >
Stredne veľká čerešňa, 19.10.2011
Na malé zahrádce jsem měl Rychlici na podnoži Colt.Dosáhla výšky 3m, měl jsem ji jako lepáž o dvou patrech,(spodní patro byla pozdnější odrůda ).Kdyby se na ni nevrhali kosové a špačci, měl bych ji dodnes.Doporučuji Burlat, je zralá ve druhém... celý příspěvek >
Hruškovice, 18.10.2011
Něco zavařit, něco po dozrátí usušit na pracharandu.40 kg je na pálení dost málo, snad podrtit a smíchat kvas s jablky.Teď už se pálí většinou švestky.
Podzimní mráz, 18.10.2011
Je potřeba ochránit alespoň basální pupeny výhonů.Ty šanci mají, jsou na vyzrálejším dřevě.Jinak se neumím představit jakoukoliv ochranu zakrytím a pod.Velmi rané odrůdy jsou na tom relativně líp.
TopTaste?, 18.10.2011
Presenta a Těchobuzická jsou švestky, Toptaste pološvestka.Myslel jsem, že alespoň k jídlu bude přijatelná.Špatná odlučitelnost ale vadí. Stanley jako pološvestka je na tom líp.  AB
Jaký druh švestky na slivovici?, 15.10.2011
Anuško, letos jsem "vyždímal" z Domkácí švestky ze 100litrů 10,5 l/57% slivovice. A tvrdím, že SLIVOVICE bez cukru. Neznám nic lepšího.Pokud někdo přepaluje vícekrát, ať si dá na to patent.Já vystačím s mým selským starodávným.Na jídlo mně... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika