|
Jak ostříhat staré ruže, 29.9.2009 dobrý večer- nepíšete jaké růže -popínavé, velkokvěté nebo jiné? Popínavé se nestříhají, jen trošku formují nebo se odstřihnou odkvetlé. Ostatní pokud jsou tak vysoké jak píšete, tak zkraťte o polovinu. Omladit až na jaře.Potom až pokvete zlatý déšť-... celý příspěvek > |
 |
Plané růže, 27.9.2009 dobrý den - na zničení jakéhokoliv porostu funguje RONDUP. Ale pozor na vítr a na okolní rostliny. Je to dotykový přípravek. K. |
 |
|
 |
Přesazení růže Elfe, 18.9.2009 ahoj- nikdo neodpovídá, tak to zkusím aspoň částečně.Přesadit tak mladou růži jde, ale ta plíseń může být i potom. Letos bylo hrozné vlhko a trpí všechny růže - i ty, co nejsou u jezírka.Já mám plesnivou i Rosarium Uetersen- a ta se uvádí jako... celý příspěvek > |
 |
Přesazení růže, 9.9.2009 ahoj- myslím si, že pokud to je nutné tak to riziko podstoupit. Ale určitě až v době vegetačního klidu a zabrat hezky do hloubky i kolem dokola. A navíc bych si ji nejdřív namnožila. Kaja |
 |
Starkl - originalita ruzi?, 5.9.2009  ahoj.- Pelcovi a Starkl mají Eden líp vybarvený, je více růžový střed -ale v H. je taky hezký, má velký květ Kaja |
 |
Pnoucí růže - neznám jméno, 4.9.2009 Nevím-ted jsem na vážkách, píšeš, že byla mini. A má ten proužek na květu? Může být i bělavý. K. |
 |
Pnoucí růže - neznám jméno, 4.9.2009 ahoj Danny- myslím, že to je Big Purple, neboli velká fialová. Ona je z počátku červená a potom fialoví. Další poz. znamení je zelený proužek na květu.Je to jedna z nejlepších růží., nádherně voní a kvete do mrazů. Teď na podzim má více květů... celý příspěvek > |
 |
Jsou opravdu pnoucí?, 13.8.2009 dobrý den -austinky jsou buď keřové- sadové nebo pnoucí. To neznamená, že se pnou jako svlačec. Musí se k opoře namotat nebo vyvázat. Ale jinak Vám závidím, že jste je sehnal- myslím climbing. Já je mám jenom sadovky. Jak tu uvedla paní Eva,... celý příspěvek > |
 |
Queen Elizabeth, 8.8.2009 dobrý den -tuším jsem ji koupila v Hornbachu. Kvetla opravdu krásně. K. |
 |
Silně vonící růže, 17.7.2009 dobrý den - a nějaké foto by prosím nebylo? K. |
 |
|
 |
Austinovo zahradnictvi, 9.7.2009 zdravím honey- krásná fota, ukazují, jak to u Austina mají naaranžováno. Že někdy stačí kůly na pergolu- nebo ty cihlové zídky vypadají taky skvěle.Děkuji, že jste se podělila o zážitek. Kája |
 |
Marie Antoinette, 30.6.2009 dobrý den - podle odborníků jde o růži anglického typu, světležlutá nebo spíše smetanová -silně voní, výška 80.cm květ v prům. 9.cm - je na ruze.wi.cz S pozdravem K. |
 |
Rozmnožování ruží, 26.6.2009 dobrý den - tak to asi nejsme daleko od sebe. já jsem tu hrůzu zažila - i když jsme na kopečku, tak nás voda nezasáhla.ale ve vedlejší Ženklavě - no chudáci! i tak jsem musela ostříhat téměř všechno. květy byly jak ropuchy. snad se letos ještě nějaké... celý příspěvek > |
 |
Růže do předzahrádky, 25.6.2009 dobrý den -paní Lily psala, že v test. rozáriu jsou růže beze jména - kvůli hodnocení. Podle tvaru záhonů na fotografiích bych to tipla na to rozárium v Hradci. K. |
 |
Záchrana / obnova starých růží, 23.6.2009 Dobrý den - já bych je teď jenom udržovala okopáním, mírným zastřihnutím do tvaru, pokud to jde- přihnojení kompostem a příští jaro nízký sestřih.Ony se omladí. Teď se s nimi nedá nic jiného, jedině ještě ty očka. Kája |
 |