Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co s takovýmto "trávníkem", 6.9.2013
A ještě zjistit půdní reakci, bude-li příliš kyselá (viz. mech a vegetace na fotkách), tak vápnit. A dále pravidelně přihnojovat a v případně době sucha kropit. 
Jak ostříhat meruňku, 6.9.2013
Máte krásně rostlou meruňku, nic neřežte. Pouze provádějte běžnou údržbu koruny (suché větve, křižné a dostředné výhony, zahuštěné části).
Nemoc, 6.9.2013
To je právě ono. Teď máte mladý stromek, který bez problému dokážete obsáhnout a ošetřit. Ale jaká je perspektiva? Každým rokem to bude obtížnější, pracnější, polezete po štaflích výš a výš. Hrušeň není broskvoň, hrušně patří na zahradě k... celý příspěvek >
Nemoc, 6.9.2013
No, s takovými sousedy je pravda potíž. Tak mu aspoň ukažte tu svou hrušeň, aby viděl, co ti jeho krasavci zavinili. A řekněte mu, že na oplátku teď na podzim ta vaše hrušeň zase nakazí ty jeho jalovce. Ať se z jara podívá a rozhrne ty jejich... celý příspěvek >
Nemoc, 6.9.2013
"Nádherná, přímo výstavní" rez hrušňová, extrémní napadení. Podle mého názoru máte dvě možnosti. Buď odstraňte všechny jalovce v okolí nejméně 500 metrů a nebo přestaňte pěstovat svou hrušeň. Každoročně chemicky ošetřovat postupně... celý příspěvek >
Jak ostříhat meruňku, 6.9.2013
A pročpak ji chcete ostříhat?
Zhnedlý zakoreňovaný odrezok, 5.9.2013
Já jsem se v minulosti několikrát snažil zakořenit mladé sazenice, které mi po výsadbě do viničky začaly z neznámého důvodu hynout. Tyto usychající rostlinky jsem tedy vytáhl je z půdy, ostřihal nakrátko uvadající kořínky a ponořil je z větší části... celý příspěvek >
Štěpování révy - stratifikace, 5.9.2013
Jasně, varianta "zelené do zeleného" je v záloze. Taky můžeme zkusit očkovat, takže možností je vlastně milión.
No, já bych to s tou stratifikací neviděl tak dramaticky, ve smyslu, že je nutná. Protože když například po prvních pokusech zjistíme, že podnožové řízky s naroubovaným vrcholem se špatně ujímají a že roub takto nepřirůstá a jeho očko vadne,... celý příspěvek >
Zeptám se, prosím. K čemu je dobrá ta stratifikace v domácích amatérských podmínkách? Co se stane, když naštěpuji roub na podnožový řízek a normálně ho dám zakořenit do vody, jako kdyby to byl běžný řízek? To se jako nechytne? Já jsem měl totiž... celý příspěvek >
Na čem si v tuto dobu nejvíce pochutnáváte na zahradě?, 4.9.2013
Já si pochutnávám na ovocných výpěstcích z naší zahrady. Chuťově je to totiž to nejlepší ovoce ze všech ovocí.  Protože když si člověk promítne, co ho to stálo snahy, peněz, obav, úsilí, těšení, různých překvapení, zklamání a samozřejmě i... celý příspěvek >
Výsadba SO4, 2.9.2013
Když jsem v minulosti zakořeňoval řízky rovnou do půdního substrátu (v PETkách) zastrkoval jsem cca 2/3 délky řízku do země, tedy přibližně 20 cm. Nad zemí bylo jedno nebo dvě očka - podle délky řízku a délky internodií. Spodní,... celý příspěvek >
Výsadba SO4, 2.9.2013
1. Metoda "šup s řízky do země" je jednodušší a rychlejší než piplačka s PETkami, ale PETky jsou spolehlivější. Máte-li dost řízků a není problém, že se případně některé neujmou a nebaví vás ani hraní si se sazeničkami, použijte metodu "šup". Podnož... celý příspěvek >
Prořezání starších jabloní, 2.9.2013
Není zahradník, jako zahradník. Jeden přesně ví, co dělá a druhý sice neví, ale chce a tak dělá také. To je jako se vším v lidském životě. Ten váš zahradník na rozdíl od nás viděl ty stromy před řezem, měl o nich jisté informace, na základě toho si... celý příspěvek >
Sklizeň révy 2013, 16.8.2013
Podle velikosti bobulí to spíš bude nějaká modrá moštovka. Až bude zralá, dejte fotky hroznů, a listů a můžeme hádat.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika