|
Lze již začít s průřezem?, 9.2.2014 Namrznutí ran nehrozí, namrznutí spíše nastává tam, kde je řezáno na konci vegetace a do zimy se začne tvořit kalus, který nevyzraje a namrzne. Vám se začne ten kalus tvořit až s nástupem vegetace, proto nic nenamrzne. Tam kde by hrozilo vysušení... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 372 XPG X-Torq, 9.2.2014 slůvko ASI je zcela na místě.
Jen nevím nakolik suchý vzduch maže a jestli to nebude příliš často přidřené. Jak jsem rád, že mám starou HQ bez předvýplachu.
|
 |
|
 |
Jaký nůž na roubování?, 9.2.2014 U Mikovu a KDS bývalo kdysi to, že z fabriky šly pouze polotovary určené k dokončení u odborného nožíře či brusiče až těsně před prodejem. Pokud jste tedy koupil nůž mimo speciálku, tak jste dostal tupé kopyto. No a čím je použitý materiál... celý příspěvek > |
 |
Elektrická sekačka, 8.2.2014 ony ta 4 tlačítka nejsou až tak titěrná a není je třeba držet křečovitě. Když chytnete druhou rukou za jiné místo pro držení, tak automaticky držíte další z tlačítek a to původní můžete pustit. Je to ve finále pohodlnější než nějaká hrazdička... celý příspěvek > |
 |
Co na co roubovat, 8.2.2014 asi ano, v Sempře. Nikoliv však v Litoměřicích, ale v Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, které pod Sempru patří.
kontakt "Peckoviny : p. Vladimír Babec mobil 723 006 515"
Hlavně Vám poradí, co pro Vaši vysokou polohu bude za... celý příspěvek > |
 |
Elektrické zahradní nůžky, 8.2.2014 Kdybych pro ně měl dost práce, tak bych volil Bahco 9320. Ale rozhodnout se musíte sám a doporučuji osobně zkusit, nenakupovat naslepo. Snad se Vám tady ozve někdo, u koho si budete moci den stříhat jako brigádník s zapůjčeným strojem. |
 |
Husqvarna 372 XPG X-Torq, 8.2.2014 Pokud vím, tak HQ má takový průběh kroutícího momentu, že ubírat otáčky je cestou do pekel. Pokud ji chcete šetřit, asi bude lepší mít na ní obutý méně dravý řetěz (s vyššími omezováky). Ono je vůbec otázka, jestli těžařská pila se dá u baráku utahat... celý příspěvek > |
 |
Lze již začít s průřezem?, 8.2.2014 to nedává smysl. Probouzí se spící očka nejblíže u řezu, takže po jejich probuzení je odstraníte a celý strom jen reterdujete.
Uvedený postup řezu nadvakrát se praktikuje když :
1) dojde k poškození koruny v době nevhodné k řezu a zmlazení je... celý příspěvek > |
 |
Elektrická sekačka, 8.2.2014  No, pro milovníky značky Al-Ko jsem se podíval do současné nabídky, je-li tam něco v tom konstrukčním provedení co jsem doporučoval a našel.
Je to AL-KO Classic 3.22 SE. Bohužel jsem ji fyzicky neměl v ruce a nezkusil ji jak se chová v reálném... celý příspěvek > |
 |
Elektrická sekačka, 8.2.2014 já nikomu nic nenutím, jen uvádím, že moje sekačka přežila tři elektrické Al-Ko. Naopak Vy jste neuvedla ani typové označení a rok výroby, aby se dalo spolehlivě určit, která značková sekačka tehdy bylya na barvy Al-Ko přebarvena. Taky jste neuvedla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Elektrická sekačka, 8.2.2014 Až koupíte nové Al-Ko s "řízeným zastaráváním" tak poznáte, že není Al-Ko jako Al-Ko. Navíc já mluvím o tom elektrickém... a nikoliv o sestavě B&S motoru na plechovém šasi. Aplikace řízeného zastarávání je v tom, že výrobek má životnost určitý... celý příspěvek > |
 |
Elektrická sekačka, 8.2.2014 když se táva prožene králíkem... a sekačka mi ještě zbude jak sekyrka ze sekyrkový poblívky. |
 |
Elektrická sekačka, 8.2.2014 ono někdy může být ta procházka i kratší. To když stojíte na místě a pouze jak s vysavačem zasunete sekačku mezi keříky, vytáhnete, zasunete mezi keřík a růži, vytáhnete, zasunete mezi růži a svídu, vytáhnete popojdete kolem svídy, zaujmete postavení... celý příspěvek > |
 |
Elektrická sekačka, 8.2.2014 k některým soliterám není BioSekačkaKopýtková ze zásady vhodná.
Nejenže provádí údržbu i tam kde nemá, ale její výkon se nedá nijak zásadním způsobem usměrnit.
|
 |
Kdy stříkat proti kadeřavosti v roce 2014, 8.2.2014 J.C. a jak hodnotíte síru (Sulku?) ve srovnání s mědí?
|
 |