|
Výchovný řez, 21.2.2014 Jedna z možností je nedělat nic a čekat až si stromek dokončí korunku sám. Pokrácení způsobí další prodloužení kosterních větví. Nestříhaná větev jen obroste plodonošem, čemuž v některých případech pomáháme úpravou sklonu. Zde se zdají sklony dobré.... celý příspěvek > |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 21.2.2014 v rychlosti jsem asi nepoužil ten nejvýstižnější termín, ale pochopili jste to správně. Jakmile se mi podaří místo přeroubovaného stromku zapěstovat náhradní, mohu s klidným svědomím ten nehezký odstranit a uvolnit si tak místo pro novou výsadbu. A... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neujali sa všetky vrúble, 20.2.2014 a nejdražší zelenina je trávník. Musíte ho hnojit, sekat a platíte za to, že si někdo sklizeň odveze. |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 20.2.2014 No ale já netvrdím, že se pahýl nemá ošetřovat fungicidem. Já jsem jen uvedl, že v případech vhodného mykologického obrazu je možné, aby stařina vyhnila a strom zůstal celý. Monilie je taky houba a naprosto nazávislá na tom, jak bude mrtvé dřevo... celý příspěvek > |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 20.2.2014 Václavka neroste v mrtvém dřevě! Vždy v živém. Mít Václavku na zahradě / v sadu tak ji radši vybetonuji nebo prodám - to je téměř konečná. |
 |
Hrách - kdy nejdříve vyset?, 20.2.2014 tak to jsem asi měl špatné odrůdy. Bylo -2 a byly na troud. |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 20.2.2014 je jeden takový paradox, že houby mineralizující mrtvé dřevo nenapadají živé a jsou antagonistické k těm houbám, co by jim vzali živiny napadením převa živého. Na tomto principu pak funfuje vytvoření dutiny čistým vyhnitím mrtvého dřeva bez vlivu na... celý příspěvek > |
 |
Hrách - kdy nejdříve vyset?, 20.2.2014 pokud je záhon ve skleníku, tak můžete. Ale většinou se vysévá tak, aby jej nespálil mráz. Je stejně citlivý jako brambory. Ve studené půdě neklíčí. |
 |
Houbomilka česneková, 20.2.2014 Když bude v sobotu pršet, tak stříku jen samotný Stomp a přikryji bílým netexem.
V opačném případě použiji Reldan. |
 |
Invaze housenek v mulči, 20.2.2014 nevím ale mně se zdá zbytečné, housenky co se živí kopřivami ničit, když od toho mám sýkory. No dobře, tak asi kopřivy ničíte motyčkou, ale na věci to moc nemění. |
 |
|
 |
Invaze housenek v mulči, 20.2.2014 protože Vám sežerou to co jinak hubíte herbicidem, tak radši preventivně vezmete sýkorkám to, na čem by mohli přežít a oplatit Vám to v době, kdy budete mít na zahradě opravdu škůdce.
Někdy je to rozhrábnutí opravdu postačující. Já mám v kompostu... celý příspěvek > |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 20.2.2014 Ona je to tak trochu zbytečná práce. Meruňka není zas tak strom dlouhověký aby se to vyplatilo nad tím přemýšlet. Pokud to bude správně ošetřeno fungicidem, můžete si to představit jako strup na skoro zahojené ráně, Je sice nepěkný, ale jeho ochranná... celý příspěvek > |
 |
Invaze housenek v mulči, 20.2.2014 To jste mohl nechat rozhrabané pro ptactvo bez zalévání Sulkou. |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 20.2.2014 jak se to vezme...
ještě nekvetou a ty v Sempře ze skladu se odebírají z otýpek, páč strom naposledy viděli v prosinci. Jenže nejde vzít telefon a zeptat se co zbylo, tak mi to pošlete... Je potřeba vědět co a v jakém množství chci. Noa pak možná... celý příspěvek > |
 |
Vari rotavator s vlastní převodovkou a motor Honda, 20.2.2014 Nože a různé jiné příslušenství pro Vari v Libicích vyrábí Jan Krečí v malé firmičce JK-Kovo Sobotka. Skoro vše co nepotřebuje litinové skříně, hliníkové odlitky, gufera, ložiska a bronzové obložení.
Po dohodě se můžete domluvit i na atypickém... celý příspěvek > |
 |